Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotinam augstā trešā vieta vēja saīsinātajā Almērijas klasikā

Toms Markss
Toms Markss

Saramotinam augstā trešā vieta vēja saīsinātajā Almērijas klasikā
Aleksejs Saramotins
Foto: IAM Cycling

Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Aleksejs Saramotins ("IAM Cycling") svētdienas pēcpusdienā Spānijā izcīnījis trešo vietu un palīdzējis komandas biedram triumfēt UCI 1.1 kategorijas sacensībās "Clasica de Almeria".

Ikgadējā Almērijas klasikā peletonam bija paredzēts veikt 184km distanci gar Vidusjūras piekrasti, iekļaujot vairākus trešās kategorijas kāpumus, taču spēcīgie vēji ar līdz pat 100km/h (28m/s) brāzmām lika sacensību organizatoriem pieņemt saprātīgu lēmumu un sportistu drošības nolūkos mainīt distances garumu. Smiltis šāvās riteņbraucēju sejās, un vispirms tika neitralizēti pirmie 15 kilometri, bet pēcāk kļuva skaidrs, ka šī diena nav gluži paredzēta riteņbraukšanai.

Visbeidzot, tika nolemts, ka peletons sacentīsies īsā 21km kritērija braucienā pa trīs kilometru apli. Arī šeit no brāzmām neviens neaizbēga, un pēdējos divos kilometros sānu vēji sašķēla riteņbraucēju lielo grupu, kas arī bija izsķirošais pavērsiens. Saramotinam, kurš savu ceturto sezonu Šveices komandas rindās uzsāka janvārī Austrālijā, kopā ar komandas biedriem izdevās nokļūt sacensību priekšgalā. Pašā finišā rīdzinieks bija galvenais palīgs savam biedram Leitam Hovardam sprinta cīņā ar krievu Alekseju Tsateviču, un austrālietis nepievīla! Aleksejs līniju šķērsoja turpat aiz muguras trešajā pozīcijā, bet tuvākie sekotāji, to vidū pazīstamais franču sprinteris Nasers Buanī ("Cofidis"), finišēja pēc piecām sekundēm.

"IAM Cycling" starpsezonu jaunieguvums Hovards atvedis komandai jau tās ceturto uzvaru šosezon! 26 gadus vecais riteņbraucējs iesācis savu septīto gadu Pro tūrē un iepriekšējās četras sezonas pavadīja "Orica-GreenEDGE" vienībā. Pēc finiša austrālietis uzteica komandas biedru nopelnus. Viņam tika sniegts teicams atbalsts un aizsardzība, un viss, kas pašam bija jāpaveic - jāizliek spēki 200 metru sprintā.

Aleksejam šis ir pirmais UCI goda pjedestāls kopš 2014. gada augusta, kad Motja turpat Spānijā palika nepārspēts 2.HC kategorijas daudzdienu Vuelta a Burgos individuālajā braucienā. Šīs dienas panākums Saramotina sezonas kontā ieskaitījis 70 UCI punktus, kas pievienojušies pieciem Austrālijā izcīnītajiem. Atgādinām, ka līdz jūlija vidum sakrātie UCI sezonas punkti ir kritērijs, pēc kura noteiks pirmo mūsu izlases dalībnieku Rio Olimpiskajās spēlēs. Latvijai grupas braucienā vīriem piešķirtas divas starta vietas.

CLASICA DE ALMERIA 2016

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Leigh HowardAustrālijaIAM Cycling28:29
2.Alexey TsatevichKrievijaTeam Katusha+00:00:00
3.Aleksejs SaramotinsLatvijaIAM Cycling+00:00:00
4.Bryan CoquardFrancijaDirect Energie+00:00:05
5.Nacer BouhanniFrancijaCofidis Solutions Credits+00:00:05
6.Raymond KrederNīderlandeRoompot-Oranje Peloton+00:00:05

Izmantotie resursi:
evelo.lv

     [+] [-]

, 2016-02-14 22:24, pirms 8 gadiem
Kur palicis man jautājums par daudzdienu velobraucienu-posmi,kilometrāža????
BESĪ!!!!