Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands piepilda lielo sapni un nākamnedēļ debitēs "Tour de France"

Neilands piepilda lielo sapni un nākamnedēļ debitēs "Tour de France"
Krists Neilands. Foto: Israel Start-Up Nation arhīvs

"Israel Start-Up Nation" velokomanda iekļāvusi Kristu Neilandu "Tour de France" sastāvā. Tādējādi kuldīdznieks kļūs par septīto latviešu riteņbraucēju, kurš piedalījies prestižajā daudzdienu velobraucienā, kas sāksies jau 29. augustā.

Krists Neilands 2018. un 2019. gadā piedalījās "Giro d'Italia", bet šogad kuldīdznieks debitēs riteņbraukšanas lielākajās sacensībās "Tour de France". "Mana debija Tūrē būs vēl īpašāka, jo es to darīšu ar "Israel Start Up-Nation". Kopš pirmās sezonas, kad pievienojos šai komandai, zināju, ka vēlos to sasniegt. Novērtēju, ka komanda man uzticas un dod šo iespēju. Domāju, ka mēs dodamies ar spēcīgu sastāvu, un kopā varam paveikt lielas lietas," gaidāmo debiju komentē Neilands

Neilands 2020. gada sezonu atsāka ar dalību grants ceļu klasikā "Strade Bianche", kur milzīgajā svelmē finišu neizdevās sasniegt. Pēc tam viņš startēja prestižajā "Criterium du Dauphine" daudzdienā, kur startēja teju visi galvenie "Tour de France" kopvērtējuma favorīti. Piecu dienu garajās un grūtajās sacensībās Neilands izcēlās noslēdzošajā posmā, kur nopelnīja sešus punktus kalna karaļa ieskaitē, bet velobrauciena kopvērtējumā viņš ieņēma 60. vietu.

Pagaidām oficiāli zināms, ka no "Israel Start-Up Nation" šā gada "Tour de France" piedalīsies arī Gajs Nivs, kurš kļūs par pirmo izraēlieti, kas piedalījies prestižajās sacensībās. Tāpat zināms, ka arī kalnu speciālists Bens Hermans un viendienas klasiku meistari Toms van Asbruks un Igo Hofšteters ir iekļauti Izraēlas komandas sastāvā, tātad šobrīd ir aizpildītas piecas no astoņām vietām.

"Tour de France" Latviju līdz šim pārstāvējuši Toms Skujiņš (2018, 2019), Gatis Smukulis (2013, 2014), Romāns Vainšteins (2000, 2001, 2003), Raivis Belohvoščiks (1999, 2001, 2002), Arvis Piziks (1995, 1996, 2000, 2002), Kaspars Ozers (1995, 1996) un Pjotrs Ugrjumovs (1990, 1994, 1996). Pagaidām vienīgais, kuram izdevies uzvarēt kādā no posmiem, ir Ugrjumovs, kurš 1994. gadā demonstrēja fantastisku sniegumu sacensību trešajā nedēļā, uzvarot gan kalnainā etapā, gan individuālajā braucienā. Togad Sarkandaugavā uzaugušais sportists kopvērtējumā ieņēma otro vietu, piekāpjoties vienīgi Migelam Indurainam.

Ļoti iespējams, šogad "Tour de France" redzēsim arī "Trek-Segafredo" pārstāvošo Tomu Skujiņu, kurš ir iekļauts komandas deviņu braucēju sarakstā. Triju nedēļu garais velobrauciens sāksies jau 29. augustā ar startu Nicā.