Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Vosekalns pagarina līgumu ar Ķīnas komandu “Hengxiang”

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas čempions Vosekalns pagarina līgumu ar Ķīnas komandu “Hengxiang”
Andris Vosekalns. Foto: lrf.lv

Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Andris Vosekalns pagarinājis līgumu ar Ķīnas UCI kontinentālo komandu “Hengxiang Cycling team”. Ja apstākļi ļaus, alūksnietis startēs prestižākajos Āzijas velobraucienos.

2020. gada sezonā vīrusa “Covid – 19” ietekmes dēļ tika atcelti teju visi UCI kategorijas velobraucieni Ķīnā un citās Āzijas valstīs. Tas arī bija par iemeslu tam, kādēļ Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Andris Vosekalns vienīgos UCI pasaules ranga punktus saņēma par sasniegtajiem rezultātiem Latvijas čempionātā. Uz Āziju Andris, kurš kopš 2018. gada pārstāv Ķīna komandu “Hengxiang”, tā arī nedevās.

Kļuvis oficiāli zināms, ka “Hengxiang” vienība un Andris Vosekalns vienojušies par kopēju sadarbību arī 2021. gada sezonā. Plānots, ka mūsu sportistam būs iespēja sevi apliecināt 1. un 2., kā arī Pro kategorijas UCI velobraucienos Āzijas valstīs. Alūksnietis ir vienīgais leģionārs “Hengxiang” rindās. Mūsu sportists iepriekš sevi sekmīgi apliecinājis kā lielisku palīgu vadošajam sprinterim, kā arī sekmīgu braucēju atrāvienos.

Andra Vosekalna komentārs: “Laikā kad atradīšos Latvijā līdz brīdīm kad varēšu doties uz Ķīnu pārstāvēšu komandu "Evelo Team", kā arī iesaistīšos jaunā projektā kas sekmēs jaunatnes riteņbraukšanas attīstību Latvijā!”

Šajā gadā Andris kļuva par Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā, kā arī bija piektais grupas braucienā. Latvijas izlases sastāvā viņš ieņēma 12. vietu “Baltic Chain tour” velobrauciena kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka 2019. gadā Vosekalns kļuva par pasaules militārpersonu spēļu sudraba medaļnieku grupas braucienā.

Izmantotie avoti:
https://lrf.lv/