Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Par jauno Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidentu ievēlēts Āķis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Par jauno Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidentu ievēlēts Āķis
Sandis Āķis. Foto: Kaspars Garda

Piektdien Daugavas stadiona tribīnēs norisinājās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) biedru sapulce – vēlēšanos. To laikā par jauno federācijas prezidentu tika ievēlēts uzņēmējs un riteņbraukšanas atbalstītājs Sandis Āķis.

Uz LRF prezidenta amatu pretendēja – Sandis Āķis un Kārlis Berlands. Tikmēr Igo Japiņš, kurš federāciju vadīja iepriekšējos astoņus gadus, laicīgi informēja biedrus, ka uz trešo pilnvaru termiņu nepretendēs. Abi kandidāti vairāk nekā divu mēnešu garumā informēja biedrus un riteņbraukšanas sabiedrību ar savām iecerēm, lai attīstītu riteņbraukšanas sportu Latvijā vēl plašāk un kvalitatīvāk.

LRF biedru sapulcē tika pārstāvēti 48 no kopumā 55 biedriem. Balsojumā par jauno LRF prezidentu Āķis saņēma 36 balsis, kamēr par Berlandu tika atdotas 11 balsis. Tādējādi uzņēmējs, riteņbraukšanas sporta atbalstītājs un aktīvs amatieru sportists Āķis turpmākos četrus gadus vadīs LRF.

Biedri veica savu izvēli arī par LRF padomes locekļiem. No Āķa piedāvātā padomes locekļu kandidātu saraksta tika izvēlēti seši padomes locekļi. Padomē turpmākos četrus gadus strādās Edgars Dupats, Ivo Čerbakovs, Linards Veide, Uldis Ālītis, Normunds Malnačs un Mārtiņš Ķenģis.

Kā vienus no saviem galvenajiem uzdevumiem Āķis minēja darbu pie tā, lai LRF būtu kā viens no prioritārajiem sporta veidiem Latvijā, jaunatnes riteņbraukšanas attīstību, treka būvniecību, komunikācijas pilnveidi, augsta līmeņa sacensību rīkošanu Latvijā un citas būtiskas lietas.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/7318-par-j...