Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands otrdien startēs labdarības sacensībās ''Tour for All''

Toms Markss
Toms Markss

Neilands otrdien startēs labdarības sacensībās ''Tour for All''
Krists Neilands. Foto: "Israel Cycling Academy" arhīvs

Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Krists Neilands (“Israel Start – Up Nation”) otrdien startēs ''Tour for All'' virtuālajās labdarības sacensībās, kas norisināsies ''Zwift'' platformā un būs vērojamas kanālā ''Eurosport''. Tikmēr trešdien Krists un citi mūsu valsts riteņbraucēji piedalīsies “Veloprofs” Latvijas kausa sacensībās.

Lai arī lielā daļā Eiropas valstu ierobežojumi, kas tika ieviesti vīrusa ''Covid – 19'' straujās izplatības ierobežošanas nepieciešamības dēļ, tiek pamazām mīkstināti, tomēr līdz sacensību sezonas atsākšanai vēl kādu laiku būs jāpagaida. Riteņbraukšanas saime visā pasaulē ir atradusi veidu, kā organizēt sacensības attālināti. Tas iespējams pateicoties virtuālajām programmām, no kurām populārākās ir ''Zwift'' un ''Rouwy''.

Nesen vēstījām par Toma Skujiņa un Emīla Liepiņa dalību Šveices digitālajā tūrē, kas notika ''Rouvy'' platformā. Tikmēr otrdien ''Israel Start – Up Nation'' sastāvā ''Tour for All'' sacensībās piedalīsies Krists Neilands. Lai arī Kristam ir iespēja veikt treniņus arī ārtelpās, tomēr viņš ne reizi vien jau piedalījies komandas rīkotajos virtuālajos braucienos.

''Tour for All'' sacensību mērķis ir iegūt ziedojumus, lai atbalstītu organizāciju “Ārsti bez robežām”, kas palīdz cilvēkiem cīņā pret ''Covid – 19'' pasaules nabadzīgajās valstīs. Rīkotāji cer savākt finansējumu vismaz 150 000 EUR apmērā.

Sacensības notiek piecu dienu garumā no 4. – 8. maijam. Katrā no dienām komandas variē ar sastāviem. Dalībnieku vidū ir arī tādas pasaules tūres komandas kā – ''Bahrain McLaren'', ''FDJ'', ''CCC'', ''Mitchelton Scott'', ''EF Pro Cycling'' un citas. Startēs arī Metjū van der Pūls (''Alpecin Fenix'').

Krists Neilands sacensībās startēs otrdien. Kristam un citiem braucējiem būs jāveic 46,32 kilometru gara distance, kas virtuāli vedīs pa Ričmondas bruģa kāpumu apli ASV. Sacensībām tiešraidē būs iespējams sekot līdzi kanālā ''Eurosport''. Starts tiks dots plkst. 15:40 pēc Latvijas laika.

Trešdien ''Zwift'' platformā notiks ''Veloprofs'' Latvijas kauss šosejas riteņbraukšanā. Sacensībā startēs visi labākie pašmāju riteņbraucēji, tostarp Krists Neilands, Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš, Mārtiņš Blūms, Māris Bogdanovičs, Oskars Muižnieks un citi.

Izmantotie resursi:
lrf.lv