Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija uzvar Eiropas regbija-7 sērijas pirmajā posmā

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija uzvar Eiropas regbija-7 sērijas pirmajā posmā
Krievijas izlase
Foto: AFP/Scanpix

Ar Krievijas valstsvienības uzvaru savās mājās noslēdzās pirmais no trim Eiropas "Grand Prix" seriāla posmiem regbijā-7. Finālā krievi ar 24:7 pārspēja spēcīgo Francijas izlasi.

Eiropas "Grand Prix" seriāls regbijā-7 notiek trijos posmos un tas arī tiek uzskatīts par Eiropas čempionāta augstāko divīziju. Šogad tajā piedalās 12 komandas, kuras trijos posmos noskaidros spēcīgāko Eiropas komandu regbijā-7. Jāpiebilst, ka vienlaicīgi šo turnīru var uzskatīt par vienu no pēdējām iespējām izlasēm sagatavoties šovasar gaidāmajam olimpiskā regbija turnīram, jo tieši regbijs-7 tiks spēlēts Rio olimpiādē.

Maskavas posmā labākie bija Krievijas regbisti, kuri piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, grupu turnīrā piekāpjoties Lielbritānijas izlasei ar 12:17. Interesanti, ka briti, lai labāk sagatavotos olimpiskajām spēlēm, Eiropas čempionātā piedalās ar divām izlasēm, kurām katrai ir savs nosaukums – "Lions" un "Royals".

Izslēgšanas mačos krievi pārspēja gan Spāniju, gan Lielbritānijas otro izlasi, gan arī Franciju, tādējādi triumfējot visā turnīrā. Trešo vietu seriāla pirmajā posmā ieņēma Lielbritānijas "Lions", bet ceturtie palika vācieši.

Tāpat "Grand Prix" seriālā piedalījās Lietuvas valstsvienība, kura vēl pirms gada izcīnīja tiesības spēlēt labāko sabiedrībā. Pirmajā posmā viņiem gan viegli negāja, jo grupu turnīrā lietuvieši ne tikai zaudēja visos trijos mačos, bet neguva nevienu punktu. Savukārt izslēgšanas mačos, lai arī punkti jau tika gūti, viņiem nācās atzīt Beļģijas un Polijas pārākumu, kā rezultātā mūsu kaimiņi palika pēdējā vietā.

Atgādināsim, ka Latvijas regbija-7 izlase spēlē Eiropas čempionāta otrajā divīzijā un 11. jūnijā Malmē sāks cīņu par iekļūšanu elitē, kur viņu pretinieki būs Izraēla, Monako un Īrija. Jāpiebilst, ka Īrija, kas ir regbija lielvalsts, tikai pagājušogad no trešās divīzijas pārcēlās uz otro, tiesa, tas skaidrojams ar to, ka Īrijā ilgu laiku regbijs-7 netika nopietni attīstīts.

Tāpat jāpiebilst, ka bez Eiropas sērijas regbijā-7 pirms olimpiādes ir paredzēts vēl viens ļoti nozīmīgs turnīrs, proti, pēdējā atlases kārta, kurā tiksies labākās līdz šim uz olimpiādi netikušās izlases, lai 16 komandu konkurencē 18. un 19. jūnijā (dāmām tāds pats turnīrs paredzēts 25. un 26. jūnijā) cīnītos par pēdējo atlikušo ceļazīmi uz Rio.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-06 11:48, pirms 8 gadiem
Who care?

  +2 [+] [-]

, 2016-06-06 12:13, pirms 8 gadiem
Hossa43 rakstīja: Who care?
Pareizi! Kuru interesē Eiropas čempionāts Olimpiskajā sporta veidā (+ sporta veidā, kur Latvija, ja paveiksies, varētu jau nākamsezon tikt elitē)?