Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR un Austrālija no Dubaijas atgriežas ar divām uzvarām

Juris Miņins
Juris Miņins

Dienvidāfrikas Republikas regbija-7 izlase vakardien tika pie savas otras uzvaras Pasaules sērijas posmā, kas, tāpat kā pirmais, norisinājās Dubaijā. Finālā ar 10:7 tika pārspēta Austrālija.

Pasaules sērija regbijā-7, kas Covid-19 pandēmijas dēļ iepriekšējos gados nevarēja norisināties tā kā līdz šim, 2021./2022. gada sezonā, kā izskatās, beidzot pamazām varētu atgriezties ierastajās sliedēs. Turklāt, ja pēc pirmajiem diviem posmiem var izdarīt kādus secinājumus, jāsaka, ka šī sezona varētu būt ļoti aizraujoša.

Tiesa, tāpat var teikt, ka, ja no 2021. gada turnīriem var izdarīt kādus secinājumus, tad, lai arī abās nedēļas nogalēs netrūka spraigu maču, par uzvarētājiem kļuva Dienvidāfrikas Republikas izlase. Kopā ar divām uzvarām Ziemeļamerikas posmos 2021. gada turnīrā DĀR nu ir četru uzvaru sērija, bet no pēdējiem sešiem posmiem, t.i., ieskaitot 2019./2020. sezonas izskaņu, Āfrikas komanda ir uzvarējusi piecos.

Pirmajā posmā DĀR izlase finālā ar 42:7 pārspēja ASV, bet vakardien ar 10:7 tika pieveikta Austrālija.

Jāpiebilst, ka uz pirmajiem diviem posmiem nebija ieradušās visas komandas. Samoa un Jaunzēlande šos posmus izlaida, bet Anglija, Velsa un Skotija pirmajos divos posmos startēja tāpat kā olimpiskajās spēlēs, proti, Lielbritānijas komandas sastāvā. Pārējos posmos šīs izlases spēlēs atsevišķi, bet pa diviem posmiem iegūtie 25 kopvērtējuma punkti tiks sadalīti trijās vienādās daļās, noapaļojot "uz augšu", t.i., katrai komandai tiekot pa deviņiem punktiem.

Jāpiebilst, ka tāpat gan iepriekšējā, gan arī šajā nedēļas nogale Dubaijā sacentās arī dāmu komandas un arī tur abos posmos bija vienas uzvarētājas – Austrālija.

Tādējādi 2022. gadu, jo šogad Pasaules sērijas posmi vairs nenotiks, ka galvenie favorīti uz uzvaru sezona sagaidīs DĀR un Austrālijas izlases.

Pasaules sērija kā kungiem, tā arī dāmām tiks atsākta 2022. gada janvāra otrajā pusē ar diviem posmiem Spānijā, Malagā un Seviljā. Kopumā kungiem šosezon paredzēti deviņi posmi, bet dāmas labāko izlasi noskaidros sešos posmos.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/sevens-series