Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2899, Did:0, useCase: 3

Rallija "Taškenta - Rīga 2018" dalībnieki

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Iepazīstinām ar raliija Taškenta - Rīga 2018 dalībniekiem.

Jānis Mozga 
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA valdes priekšsēdētājs Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Latvijas – Uzbekistānas un Latvijas Turkmenistānas Lietišķo padomju vadītājs

Rallijā piedalos, jo manai idejai ar žiguli atbraukt no Taškentas uz Rīgu tik daudziem cilvēkiem iepatikās, ka esam nonākuši līdz 100gades rallijam. Intresantākais ir tas, ko vēl nezinām – piedzīvojumi, salūzušas mašīnas, ciemošanās dažādās pilsētās. SONORA darbojas šajās valstīs, tā ka esmu pārliecināts, ka Uzbekistānā, Kazahstānā un Krievijā dzīvo ļoti atklāti, forši un ārkārtīgi sirsnīgi
cilvēki.

 




Uldis Batarags
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA valdes loceklis

Rallijā piedalos, jo tas būs foršs piedzīvojums labā draugu lokā ar izcilu tehniku. Mana „kapeika” līdz šim brīdim ir sagādājusi diezgan daudz problēmu, bet ceru, ka tas nenotiks pa ceļam. Šobrīd manu žiguli restaurē Krasnodaras cietumā un tas būs gatavs tieši manā dzimšanas.








 

 

Jurijs Konovalovs
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA valdes loceklis













 

 

Nauris Jonass
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA Uzbekistānas pārstāvniecības vadītājs

Rallijā piedalos, jo tas ir viens no tādiem dzīves izaicinājumiem, kas vienkārši jāizbauda – jālec iekšā ar visām rokām un kājām. Vēl lielāks izaicinājums būs mans Opelis, jo tas ir retums ne tikai Uzbekistānā, bet arī Latvijā, varētu būt problēmas tieši ar tehnisko pusi.





 

 

 

 

Lauris Boss
Apdrošināšanas sabiedrības BALCIA INSURANCE SE valdes priekšsēdētājs

Rallijā piedalos, jo, manuprāt, katram mūsdienu vīrietim ir nerealizēts sapnis kaut ko atklāt, kaut kur sevi pārbaudīt, jaunu izaicinājumu iegūt. Tas arī ir interesantākais, ka neko negaidi, neko neparedzi, vienkārši katra diena būs piedzīvojums.







 

 

 


Jānis Jubalts

Grupas PRĀTA VĒTRA mūziķis

Rallijā piedalos, jo tas ir ceļojums nezināmajā, pirmo reizi būšu Uzbekistānā. Es nezinu kā reagēt uz skorpioniem tuksnesī, tad vēl čūskas – man nav bail, bet tajā vidē tā varētu būt lieta par ko visvairāk pārdzīvoju. Šobrīd saku – esmu gatavs visam, kas notiks tālāk, redzēsim!

 

 

 

 

 




Māris Mihelsons
Grupas PRĀTA VĒTRA mūziķis

Rallijā piedalos, jo tas ir tāds puiku gars – meklēšanas un piedzīvojumu gars. Tas, kas vienmēr visiem paticis – braukt nezināmajā, braukt ar žiguļiem, braukt tādā nesaprašanā – nonāksim vai nenonāksim laikā, būs vai nebūs vieta, kur palikt. Viss ir tāds aptuvens un tas arī ir ļoti forši, jo tad jau tie piedzīvojumi savācas.









 

 


Andrejs Samuiliks     
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA
Kazahstānas pārstāvniecības vadītājs

Rallijā piedalos, jo esmu tāds cilvēks, kurš dzīvē grib pēc iespējas vairāk izmēģināt un paspēt. Man patīk dziedāt un šī ir ļoti laba iespēja padziedāt foršā kompānijā.














Ralfs Kirštuks  
Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmuma E.TAURIŅŠ UN PARTNERI tirdzniecības
direktors

Rallijā piedalos, jo tā nav ekskursija, bet piedzīvojums, kuru tik vienkārši neatrast. Visvairāk gaidu došanos ceļā. Reģions ir ļoti specifisks – es domāju, ka tur viss ir citādāk, nekā esam pieraduši. Veiksmīga ceļojuma atslēga - jānāk ar mieru un jābūt atvērtam.

 











Boriss Mališevs   
Uzņēmējs, darbojas telekomunikāciju jomā Uzbekistānā




















 

 

 

GAZ – 24
1974.gads
Melnā Volga

Melnā Volga ir ekspedīcijas vadošais auto, vienmēr visiem pa priekšu, zina kur jābrauc un ir galvenais tehniskais atbalsts. Volgas pamatekipāža – vispieredzējušākais braucējs Jurijs un uzbeku uzņēmējs Boriss.

Runā, ka Taškentā pirktā Volga pirms tam piederējusi kādam ietekmīgām ierēdnim, kas arī nebūtu brīnums, jo kurš katrs šādu auto savulaik nevarēja atļauties.

Jurijs arī ikdienas darbā izvēlas vissarežģītākos uzdevumus, tāpēc par visām ekspedīcijas neražām tik iesmej un beigās izrādās, ka viņam kārtējo reizi ir taisnība.

 

LADA – 2101
1979.gads
Sinepīte

Pavisam noteikti ekspedīcijas muzikālākā ekipāža, kuras pamatsastāvā ir rallija idejas autors un Sinepītes īpašnieks Jānis, kā arī Prāta Vētras Jubalts un Mihelsons. Taškentā nopirktā ģitāra nodrošina nepārtrauktu jautrību, arī pārējos šie puiši izklaidē ar muzikāliem pārsteigumiem ne tikai vakaros, bet arī pa ceļam – rācijās.

Sinepīte ir šī rallija pirmais auto. Jānis to nopirka Taškentā, jo tieši tāds spēkrats savulaik piederējis viņa tētim. No tiem laikiem visspilgtāk atmiņā palikusi gulēšana aizmugurējā sēdēklī – tagad nekas neesot mainījies – sajūtas tās pašas.

Izrādās, ka arī Jubalta ģimenei bijis tieši tāds pats auto, pat krāsa esot identiska, tāpēc arī neesot laidis garām iespēju braukt tieši ar Sinepīti.

 

LADA – 2102
1974.gads
Opītis / Belij noč

Opītī sēž ekspedīcijas jautrākā kompānija – auto īpašnieks Uldis un ceļabiedri Lauris un Ralfs. Viņi nestāsta par ko runā, taču redzams, ka auto valda nepārtraukta jautrība.

Opīti Uldis nopircis Krievijā – Krasnodarā – viņam vispirms iepaticies auto oriģinālais salons. Žigulītis atjaunots un remontēts Krasnodaras cietumā. Un lai cik tas neizklausītos dīvaini, jāatzīst, ka cietuma meistari pastrādājuši godam – Opītis par spīti gadiem ir labā formā.

Vēl viens izaicinājums – atvest auto no Krasnodaras līdz Taškentai, kur sākas rallijs. Neiztiek bez pārtpratumiem, apmaldīšanās utt., bet rezultātā – plkst. 7.00 starta dienā Opītis ierodas Taškentā.

 

Opel Rekord
1979.gads
Opelītis

Vienīgā “ārzemju mašīna” ekspedīcijas autoparkā pieder Naurim. Īpaši pirkta šim rallijam, Naurim iepaticies Opelīša ērtums, bērnības atmiņas, kas saistītas ar Opel Rekord, askētiskais un vienlaikus interesantais panelis.

Bez Naura, kurš strādā ar Uzbekistānu, ekipāžā ir Andrejs, kura darba lauciņš ir Kazahstāna. Nauris un Andrejs bieži dalās savā pieredzē, palīdz pārējiem labāk izprast Uzbekistānas ļaudis un tradīcijas.

Ekipāžai nav ne mazāko ilūziju, par to, ka tieši Opelītis varētu sagādāt pārsteigumus – ja žiguļus un Volgu šajās valstīs var salabot jebkurā autosalonā, tad Opel rezerves daļas te nebūs – tas nu ir skaidrs.