Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Augusta ievadā notiks "Vasaras tautas kauss" pludmales volejbolā

Jānis Celmiņš

Nu jau par tradīciju kļuvušais Vasaras tautas kauss pludmales volejbolā, kas Beach Box Elkor pludmales stadionā noticis jau 4 gadus, priecēs pludmales volejbola fanus arī šogad un pavisam drīz, jeb tieši šajā nedēļas nogalē. Sestdien, 1. augustā tiks aizvadīts turnīrs sievietēm, bet jau nākamajā dienā, 2.augustā laukumā dosies vīrieši. Turnīra organizatori vēlas likt uzsvaru uz nosaukumā minēto vārdu „tauta”, jo turnīrs centīsies aptvert vienuviet pēc iespējas plašāku tautas daļu, vienojot dažādas meistarības pakāpes un dažādu vecumu spēlētājus.

Turnīrs ir interesants ar to, ka vienā dienā, viena turnīra ietvaros tiek aicināti piedalīties gan jaunieši, gan veterāni, tāpat gan iesācēji, gan lietpratēji, kuri netiks izdalīti atsevišķās grupās, bet spēlēs kopā, taču ar speciālu handikapu sistēmu. Pludmales volejbola izspēle risināsies kā ierasts - līdz 21 punktam visiem dalībniekiem vienādi, bet, uzsākot to, dažiem būs iespēja tikt pie handikapa punktiem atkarībā no piederīgās grupas. Komandas kopējais handikaps rodas, summējot abu dalībnieku koeficientus.

Lai vieglāk izprastu turnīra spēles gaitu un formātu, turnīra organizatori piedāvā ieskatīties tā punktu skaitīšanas noteikumos:
Katram no komandas dalībniekiem tiek piešķirts sekojošs koeficients, atbilstoši piederīgai grupai:
Jaunieši līdz 16 gadu vecumam: +3;
Veterāni (no 50 gadu vecuma): +3;
Amatieri (ne jaunieši un ne veterāni), kuri neatrodas Latvijas pludmales volejbola reitinga pirmajās 100 vietās: +2;
Lietpratēji (ne jaunieši un ne veterāni), kuri atrodas Latvijas pludmales volejbola reitinga pirmajās 100 vietās: 0.

Piemērs:
1) Divi jaunieši spēlē pret diviem lietpratējiem – spēle sākas ar jauniešu handikapu 6:0;
2) Jaunietis kopā ar veterānu spēlē pret lietpratēju, kas apvienojies ar amatieri, kurš nav ne jaunietis, ne veterāns – spēle sākas ar jaunieša komandas handikapu 4:0.

Turnīrs risināsies Beach Box ELKOR pludmales volejbola stadionā, Brīvības gatvē 201, blakus tc. ELKOR Plaza un tiks aizvadīts nepiespiestā gaisotnē. Turnīru tiesās tiesneši, līdz ar to dalībniekiem nebūs papildus jātiesā spēles.

Organizatori ir sarūpējuši turnīra kausus, medaļas un balvas no atbalstītājiem gan dalībniekiem, gan skatītājiem.
Dalības maksa: 12 EUR no komandas

Pieteikšanās: sūtot komandas dalībnieku vārdus un uzvārdus uz e-pasta adresi: turniri@beachbox.lv

Turnīru rīko pludmales volejbola attīstības biedrība ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.