Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ierobežojumu dēļ Latvijas pludmales volejbola čempioni neiekļūst Katarā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ierobežojumu dēļ Latvijas pludmales volejbola čempioni neiekļūst Katarā
Valsts čempioni Aleksandrs Solovejs un Mihails Samoilovs. Foto: Vadims Morozovs, Latvijas Volejbola Federācija

2019. gada Latvijas čempioni pludmales volejbolā Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs sestdien vēlējās doties uz Kataru, lai piedalītos Pasaules tūres 9.-13. marta Dohas 3* posmā, taču tas tika liegts, atklāj sportists instagramā. Līdz ar to šajā turnīrā mūsu vienīgā komanda būs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri šodien iekļuva Katarā.

Kā jau ziņots, koronavīrusa izplatīšanās dēļ Katara pieņēma lēmumu, ka tie, kuri pēdējo divu nedēļu laikā bijuši noteiktajās valstīs un ierodas Katarā, tur tiek ievietoti divu nedēļu karantīnā. Šajā sarakstā ir saslimšanas gadījumu līderes Ķīna, Dienvidkoreja, Itālija un Irāna, turklāt kaut kādu apsvērumu dēļ iekļauta arī krietni "veselīgākā" Ēģipte.

"Devāmies uz Dohu, lai spēlētu 4* posmā. Muskatas transfēra punktā mums jautāja, vai pēdējās 14 dienās esam bijuši Ēģiptē," informē Mihails Samoilovs, kurš vadījās no iatatravelcentre.com publiskotajām ziņām, kas neliecināja par problēmām. "Gribējām doties uz Kataru, bet viņi redzēja mūsu vīzas no Ēģiptes un neielaida. Tādējādi dosimies atpakaļ uz mūsu treniņnometni [Ēģiptē]."

Atgādinām, ka olimpisko kvotu izcīnījušie Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Plaviņš un Edgars Točs bija spiesti atteikties no brauciena uz Dohas turnīru, kaut gan čemodāni jau bija sakravāti. Viņi un arī Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs vēl februāra beigās trenējās Ēģiptē.

Pirms pāris dienām Ēģiptē summā bija publiskoti tikai trīs saslimušie ar koronavīrusu. 6. un 7. martā tika reģistrēti vēl 45, visi šie slimnieki atradās uz kruīza kuģa, kas devās no Asvanas un Luksoru. Līdz ar to Ēģiptē patlaban konstatēti jau 48 saslimšanas gadījumi.

Itāļu trenera Marko Solustri audzēkņi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš februārī trenējās Itālijas galvaspilsētā Romā. Pagājušā mēneša izskaņā ieradās Apvienoto Arābu Emirātu metropolē Dubaijā, lai turpinātu gatavoties galvenā trenera asistenta Riharda Finstera uzraudzībā. Dubaijas nometnē piedalījās arī no Ēģiptes atbraukušie Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs.

Dohas 4* posma dalībnieku sarakstā no Latvijas patlaban figurē Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs (neizdevās ierasties uz 9. marta kvalifikāciju) un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri jau ieradušies sacensību norises vietā un iekļauti pamatturnīrā, kas sāksies 10. datumā.

Izmantotie resursi:
worldometers.info/coronavirus
worldtour.2020.fivb.com

  +2 [+] [-]

, 2020-03-08 18:56, pirms 4 gadiem
Pirmajā martā Katara paziņoja, ka no Ēģiptes neielaidīs. Otrajā martā to mīkstināja - ja pēdējās 14 dienās bijis Ēģiptē, tad pirms ielaišanas jāsēž 14 dienas karantīnā - iatatravelcentre.com to palida garām!

  +2 [+] [-]

, 2020-03-08 19:00, pirms 4 gadiem
Ēģipte uz Kataras "viesmīlību" operatīvi atbildēja ar ierobežojumu uzlikšanu iebraucējiem no Kataras. Savstarpējo rēķinu kārtošana vīrusa aizsegā!

  +1 [+] [-]

, 2020-03-08 20:18, pirms 4 gadiem
Nu jā, aizbrauc uz Āziju un tur pasaka: sorry, vācieties prom!!!

     [+] [-]

, 2020-03-11 10:46, pirms 4 gadiem
Zigmu rakstīja: Nu jā, aizbrauc uz Āziju un tur pasaka: sorry, vācieties prom!!!
Katara nav Āzija, bet Tuvie austrumi.