Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa un Kravčenoka debitēs "King of the Court" turnīrā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa un Kravčenoka debitēs "King of the Court" turnīrā
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Foto: CEV

2019. gada Eiropas čempiones pludmales volejbolā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka debitēs "King of the Court" (latviski - "Laukuma Karalis") turnīrā, kas 9.-12. septembrī risināsies Nīderlandes pilsētā Utrehtā, svētdien informēja pasākuma organizatori.

Atgādinām, ka "King of the Court" pludmales volejbola seriāls parādījās 2018. gadā, kad notika četri posmi - toreiz spēlēja arī Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš. Tur izspēles risinās pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita ir ļoti savdabīga. Vienā grupā spēlē piecas komandas, kas trīs fāzēs noskaidro labākos. Pirmās divas fāzes ilgst pa 15 minūtēm, pēc katras fāzes izstājoties sliktākajam duetam, bet finālfāze - vai nu 15 minūtes, vai līdz 15 punktiem.

9.-12. septembrī Utrehtā abu dzimumu kategorijās piedalīsies pa 30 duetiem, no kuriem 10 sāks ar pamatkārtu, bet pārējie 20 kvalifikācijā sadalīs vēl piecas ceļazīmes uz pamatkārtu. Vīriešu turnīrā gatavojas spēlēt norvēģi Anderss Mols un Kristians Sērums, vācieši Jūliuss Tole un Klemenss Viklers, latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, nīderlandieši Roberts Mēvsens un Aleksandrs Brouvers, mūsu Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī citi. Sieviešu turnīrā plāno piedalīties vācietes Laura Ludviga un Margareta Kozuha, nīderlandietes Sanna Keizere un Madeleina Mepelinka, šveicietes Joana Heidriha/Anuka Veržē-Deprē, mūsu Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī citas.

Eiropas pludmales volejbola karalienes Graudiņa un Kravčenoka nupat aizvadītās nedēļas sākumā aizbrauca uz treniņnometni Polijā. Pēc dažām dienām plānots doties atpakaļ uz dzimteni. Te jāņem vērā, ka piektdien paziņos izmaiņas Latvijas "sarkano" un "dzelteno" valstu sarakstā - tiek lēsts, ka tur tiks iekļauta arī Polija, kur pēdējo nedēļu darbadienās palielinās jaunreģistrēto Covid-19 slimnieku skaits. Tamlīdzīga iemesla dēļ var izgāzties "King of the Court" turnīrs Nīderlandē.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Pasaules tūres posmi nebija risinājušies jau kopš marta pirmās puses, kad pludmales volejbolistus uzņēma Kataras galvaspilsēta Doha. Kā jau ziņots, nupat aizvadītajā nedēļā Pasaules tūres mači atsākās ar 1* posmu Slovēnijas galvaspilsētā, kur mūsu Anete Namiķe/Varvara Brailko svētdien izcīnīja ceturto vietu.

.

Atgādinām, ka 15.-20. septembrī Jūrmalā ieplānots Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Ja tas notiktu citā valstī, tad pēc CEV "entry" ranga Latviju varētu pārstāvēt tikai Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (#5), Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs (#5) un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (#18). EČ rīkotājvalstij var būt 3-6 komandas gan sieviešu, gan vīriešu sacensībās.

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com