Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Latvijas dēļ likās, ka Dānija nemaz neprot spēlēt uzbrukuma hokeju"

Rolands Eliņš

Paste: "Latvijas dēļ likās, ka Dānija nemaz neprot spēlēt uzbrukuma hokeju"
Nikolass Jensens un Miķelis Rēdlihs
Foto: AFP/Scanpix

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste novērtēja, cik mierīgi, nosvērti un disciplinēti Latvijas izlase vakar izšķirošajā PČ grupu turnīra spēlē piebremzēja mājiniekus dāņus, pauda neapmierinātību ar tiesnešu darbību un ieteica ceturtdaļfinālā sagaidīt cita līmeņa spēli no Kanādas izlases.

„Pašām pirmām kārtām vēlos apsveikt Latvijas izlasi ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā,” sacīja Guntars Paste. „Esmu priecīgs, ka mana prognoze par dāņu uzvaru nepiepildījās. Mūsu hokejisti vakar nospēlēja teicami, jau atkal laukumā devās kā vienota komanda, turklāt vispozitīvāk mani pārsteidza, cik mierīgi tika nospēlēts. Lai arī bija liela atbildības nasta, Latvijas izlase spēlēja nosvērti un mierīgi. Dāņiem turklāt nemaz nebija tāda izteikta pārsvara, un par biežiem vārtu gūšanas momentiem mēs nevaram runāt. Jā, paveicās ar Ralfa Freiberga nūju īstajā vietā vārtu priekšā un vārtu stabiņu, taču citus nopietnus Dānijas momentus nemaz nevaru iedomāties.”

„Piepildījās gan cita mana prognoze – tiesneši tomēr palīdzēja Dānijas izlasei spēlēt savu spēka spēli,” norādīja Paste. „Pārkāpums pret Meiju netika fiksēts, pret Balceru vajadzēja vairāk iedot nekā tikai 2+10. Jā, tiesnešiem šajā PČ kopumā ir tendence svilpt tikai pārliecinošus sodus, bet šis nav tas gadījums. Noteikumi un tendences tomēr pakārtotas tam, lai nebūtu draudu spēlēja veselībai, tāpēc uzbrukumi galvai šeit tiešām neiekļaujas.”

„Dānijas hokejistiem taisnība, ka Latvija nospēlēja ļoti disciplinēti,” turpināja Paste. „Gan noraidījumu ziņā, gan aizsardzībā. Man ļoti labs iespaids par Dāniju radās pēc spēles pret Somiju, taču tas tomēr citādi tādēļ, ka dāņi pārsvarā pieķēra pretiniekus uz pretuzbrukumiem. Savukārt pret Latviju tas galīgi negāja cauri, jo bija jāuzbrūk pašiem. Var teikt, ka dāņiem bija melnā diena un nekas negāja no rokas, ripa lēkāja uz līdzenas vietas utt., bet par to jau parūpējās Latvijas hokejisti ar savu presingu. Viņu dēļ gandrīz vai izskatījās, ka Dānija nemaz neprot spēlēt uzbrukuma hokeju. Savukārt aizsargiem bija daudz vieglāk, apzinoties, ka aiz muguras ir siena – lieliski spēlējošais Elvis Merzļikins.”

„Iespējams, pie vainas bija lielā atbildība, bet varbūt tās divas brīvdienas tomēr atstāja negatīvu efektu dāņiem. Turklāt interesanti, ka vienīgos vārtus dāņiem ielaida tieši NHL uzbrucēju maiņa, kad gribēja aizskriet ātrā pretuzbrukumā, bet Džeriņam sanāca iespēja,” sacīja Paste.

„Ceturtdaļfinālā, protams, ir skaidrs favorīts, un tā nav Latvijas izlase. Zviedrija droši vien visa turnīra galvenais spēks, tādēļ mūsējiem nav par ko satraukties un vienkārši jāspēlē.” Pastem tika vaicāts paspekulēt, vai atšķirīgo spēles stilu dēļ Dānijai ceturtdaļfinālā pret Zviedriju nebūtu bijušas lielākas izredzes nekā Latvijai: „Dānijas pretuzbrukumi noteikti turnīra gaitā likās asāki, tāpat arī viņiem ir daudz labāks vairākums, bet pret Zviedriju, ja grib uzvarēt, jāizmanto praktiski katra iespēja. Taču pēc vakardienas par Dāniju īsti vairs nevēlos runāt, savu iespēju viņi tomēr jau izsējuši un turnīru pabeiguši.”

Paste arī izteica savas prognozes citos ceturtdaļfināla mačos, norādot, ka joprojām ir sarūgtināts par Kanādas blāvo spēli grupu turnīrā, taču sagaida, ka izslēgšanas spēlēs būs pavisam cita lieta: „Pret Krieviju kanādieši nebūs īpaši jāmotivē. Kanādai īsti nesanāca grupu turnīrs, bet nu te ir atklāts jautājums, kurš kanādietis par to vispār satraucās. Kanādai ir nestabila vārtsargu līnija, bet, manuprāt, Krievijai arī Košečkins nav tāds, kas vienatnē var izvilkt komandu. Tā ka kanādieši gan jau savāksies uz nākamajām spēlēm un prognozēju viņu uzvaru.”

 +13 [+] [-]

, 2018-05-16 16:10, pirms 6 gadiem
Ej d...

  +6 [+] [-]

, 2018-05-16 16:22, pirms 6 gadiem
visiem parastajiem ekspertiem atsevišķs raksts, bet EKSPERTU EKSPERTAM Pastes kungam atkal atsevišķs raksts uzcepts. Prieks paklausīties īsta eksperta viedokli.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-16 16:25, pirms 6 gadiem
portal, 2018-05-12 21:40, pirms 4 dienām
tas ir labi ka viņš tā saka, jo NEKAD viņa ''prognozes'' nav piepildijušās. Es varētu piecelties nakts vidū, ar sāpošu galvu un lielu temperatūru un analizēt daudz labāk.

tas tā, cerams, ka prognozēs zviedru uzvaru šis Eksperts. (citāts no Pastes analīzes pirms dāņu spēles, kad prognozēja, kad dāņi pārbrauks mums pāri)

  +9 [+] [-]

, 2018-05-16 16:25, pirms 6 gadiem
Bļāviens, kā šitas klauns ir apnicis. Baigais speciālists atradies. Pastētes gudrā d..... nevienam neinteresē. Sēdi labāk pagrabā kopā ar žurkām, nevis žvadzi kā tirgus vecene. Ej pie saviem dāņiem un kopā raudat, ka mūsu džeki ar fantastisku spēli šos atstāja bez variantiem. Tirliņš!

  +7 [+] [-]

, 2018-05-16 16:26, pirms 6 gadiem
Tāds lašara! Baigi prognozēja, ka dāņus mēs neapspēlēsim! Pēc tās spēles ko izlase rāda PČ tur mūsu līmeņa pretiniekiem nav lielu variantu pret mums! Pat ziemeļamerikas topi tika cauri ar vieglu izbīli! Kur bija tas dāņu varenais uzbrukums, Guņa? Visur kur tikai ne uz laukuma!

  +7 [+] [-]

, 2018-05-16 16:26, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: visiem parastajiem ekspertiem atsevišķs raksts, bet EKSPERTU EKSPERTAM Pastes kungam atkal atsevišķs raksts uzcepts. Prieks paklausīties īsta eksperta viedokli.
Tas ir slēpts toto kantora reklāmraksts, gan jau viņi dod SC kaut kādu naudu.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +6 [+] [-]

, 2018-05-16 16:54, pirms 6 gadiem
Olybet ir kaktu kantoris un Paste ir liekams vienā plauktā.

Un tā gadu no gada....viņam pašam nez nav kauns par sevi....?

Paste ibio

  +3 [+] [-]

, 2018-05-16 17:17, pirms 6 gadiem
Paste laikam pelnās noraut ar ķieģeli pa pieri ?!

  -3 [+] [-]

, 2018-05-16 17:27, pirms 6 gadiem
Teicama analīze.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-16 18:29, pirms 6 gadiem
Pastes kungs - nākamreiz kad vērtējat kādas komandas izredzes nu neņemiet par mērauklu to cik katrai komandai ir NHL spēlētāji sastāvā kā to darijāt lidz šim!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-16 18:41, pirms 6 gadiem
Piedod Ivar, bet Tev tiešām tagad būtu jāpaklusē, tie kas nedaudz seko līdzi hokeja cenšas neizdarīt nekādus secinājumus pēc pārbaudes spēlēm, pirms turnīra gan Hartlijs, gan Koziols teica, ka turnīrā būs pavisam savādāk, pārbaudes spēles tika izmantotas kā investīcija nākotnei! Uzskatu, ka būs grūti noturēt Hartliju pēc turnīra! Šis viennozīmīgi ir labākais treneris kāds mums jebkad bijis!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-16 19:03, pirms 6 gadiem
Nu pastēte😂
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-16 19:21, pirms 6 gadiem
"Pašām pirmām kārtām.." ko?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-16 19:26, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: WOW!
Nermaz nezināju, ka LV ir tik daudz gaišreģu, kuri vel pirms PČ zināja, ka viss būs tieši tā kā patreiz, un nekādi savādāk.
Pēc kara visi ir gudri tirst!
Gaišreģis jau ir Guņa, kas tur visu baigi saprognozēja un beigās tagad aptirsās! Cilvēkiem kam galvā nav urīns vai alus mīzali sakāpuši var pamanīt kaut kādas sakarības šīs izlases sakarā un arī izdarīt kādus secinājumus vai daudzmaz adekvātas prognozes.

     [+] [-]

, 2018-05-16 19:36, pirms 6 gadiem
Matulis jau matus un uusas nodzinis uz liso ? zaudeeja tak deriibaas Bukartu braaljiem

  -4 [+] [-]

, 2018-05-16 19:55, pirms 6 gadiem
hokejists1188 rakstīja: Piedod Ivar, bet Tev tiešām tagad būtu jāpaklusē, tie kas nedaudz seko līdzi hokeja cenšas neizdarīt nekādus secinājumus pēc pārbaudes spēlēm, pirms turnīra gan Hartlijs, gan Koziols teica, ka turnīrā būs pavisam savādāk, pārbaudes spēles tika izmantotas kā investīcija nākotnei! Uzskatu, ka būs grūti noturēt Hartliju pēc turnīra! Šis viennozīmīgi ir labākais treneris kāds mums jebkad bijis!
Hm, zināma taisnība Tev ir, bet.....varbūt mums beidzot ir hokeja komanda, kuras jaunie spēlētāji savus spēles pamatus nav apguvuši vecās krievu/padomju skolas ietvaros? Un viņiem ir pavisam cita spēles filozofija. Filozofija, ka trenera teiktais ir likums, un neizpilde ir nepieļaujama. Un gana daudzu veco (!!!) spēlētāju iztrūkums ir pat vērtējams kā bonus, un nevis iztrūkums?
Joprojām uzskatu, ka hokejs ir komandu sporta veids, kurā jāfunkcionē vienādi labi visiem elementiem,lai gūtu panākumus, un nav izceļams viens komandas elements pār otru citiem elementiem.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-16 19:56, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Gaišreģis jau ir Guņa, kas tur visu baigi saprognozēja un beigās tagad aptirsās! Cilvēkiem kam galvā nav urīns vai alus mīzali sakāpuši var pamanīt kaut kādas sakarības šīs izlases sakarā un arī izdarīt kādus secinājumus vai daudzmaz adekvātas prognozes.
Prognozes jau tāpēc saucas PROGNOZES! Ja visi prognozētu ļoti pareizi un paredzami, tad sen visi toto kantori jau būtu aizklapēti ciet.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-16 20:48, pirms 6 gadiem
Paste, laikam, sponsoree sportacentrs.com jau kuro gadu speciaalists aptaisaas. Pirms chempja tikai kladzina, ka buus par paliksanu jaarukaa

  +1 [+] [-]

, 2018-05-16 20:51, pirms 6 gadiem
hokejists1188 rakstīja: Piedod Ivar, bet Tev tiešām tagad būtu jāpaklusē, tie kas nedaudz seko līdzi hokeja cenšas neizdarīt nekādus secinājumus pēc pārbaudes spēlēm, pirms turnīra gan Hartlijs, gan Koziols teica, ka turnīrā būs pavisam savādāk, pārbaudes spēles tika izmantotas kā investīcija nākotnei! Uzskatu, ka būs grūti noturēt Hartliju pēc turnīra! Šis viennozīmīgi ir labākais treneris kāds mums jebkad bijis!
2 gadi liigums

     [+] [-]

, 2018-05-16 23:45, pirms 6 gadiem
Taisnība, ka ir svarīgi kādi Tev ir izpildītāji, lai arī mums nebija NHL spēlētāji, tomēr materiāls lv izlasei ir labāks kaut vai kā tai pašai Korejai! Un tiešām, ir labi, ka mūsu jaunie puiši brauc spēlēt nevis uz bijušajam PSRS valstīm, bet teiksim uz Šveici, Norvēģiju, Zviedriju, Somiju,un Ameriku, kur tomēr ir ļoti labi treniņu apstākļi!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 02:06, pirms 6 gadiem
Kauslis, rupeklis Tu biji savos hokeja gados, Latvijā apsargāji Ozoliņu. Tas vienmēr ir bijis Tavs darbs. Kā tādu var par ekspertu saukt??? (tas par Pasti). No hokeja saproti tik cik bērndārznieks.
Olybet saņemieties reklāmas seja jāmaina.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 04:13, pirms 6 gadiem
Emka953 rakstīja: Paste laikam pelnās noraut ar ķieģeli pa pieri ?!
Tu ko, paskaties uz to purnu, ja tādu foto noliktu blakus cukura traukam, bērni no bailēm cukuru bez atļaujas neņemtu, bet tu vēl gribi ķieģeli ģīmī, tā jau būtu šausmene.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 08:51, pirms 6 gadiem
Malači kungi - uzvārdus cītīgi latviskojam, bet virsrakstā, lai arī citātā, bet atļaujamies pielaist tādu kļūdu par kuru starp ausīm vajadzētu iemaukt - BRAVO!!!
Žurnālista uzdevums ir nevis pārdrukāt intervējamā teikto, bet arī izlabot stilistikas kļūdas.

     [+] [-]

, 2018-05-17 13:35, pirms 6 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Malači kungi - uzvārdus cītīgi latviskojam, bet virsrakstā, lai arī citātā, bet atļaujamies pielaist tādu kļūdu par kuru starp ausīm vajadzētu iemaukt - BRAVO!!!
Žurnālista uzdevums ir nevis pārdrukāt intervējamā teikto, bet arī izlabot stilistikas kļūdas.
Hmm.. Ko tieši tu domā?