Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas spīdveja funkcionārs: "Rīgā atkal būs spīdvejs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas spīdveja funkcionārs: "Rīgā atkal būs spīdvejs"
Vladimirs Ribņikovs
Foto: gorod.lv

Latvijas spīdveja funkcionārs Vladimirs Ribņikovs sarunā ar Daugavpils portālu atklāj, ka drīzumā Rīgā tiks izveidota spīdveja sekcija, savukārt vasarā Biķernieku stadionā notiks pasaules čempionāta pusfināls.

Kā zināms, spīdveja stadions Biķerniekos tika izveidots 1976.gadā, taču deviņdesmitajos gados Rīgas spīdveja komanda beidza eksistēt. 2014. gadā rekonstruētajā Biķernieku spīdveja stadionā tika plānots Rīgas "Grand Prix", taču laika apstākļu dēļ pēdējā brīdī sacensības tika pārceltas uz Daugavpili, kas ir Latvijas spīdveja galvaspilsēta. Tagad spīdveja atgriešanās Rīgā tiek plānota 2015. gada 27. jūnijā.

"Tas ir nonsenss, ka valsts izlasi pārstāv vienas pilsētas [Daugavils] sportisti - pasaulē tā nav nekur. Mums vitāli nepieciešami braucēji no citiem reģioniem, tāpēc radās ideja kaut ko darīt Rīgā. Galu galā galvaspilsētā savulaik bija spīdveja komanda. Ja deviņdesmito gadu sākumā Rīgā būtu izdevies saglabāt komandu, tad tagad nevajadzētu rīdziniekiem skaidrot, kas ir spīdvejs. Lai atrastu vienu talantu, jāizsijā 100 pretendenti. Spīdvejs ir dārgs sporta vieds, klubam nepieciešams nopietns finansējums, vajag pārbūvēt arī trekus," Vladimirs Ribņikovs. "Rīgā tagad jau ir stadions. Ceram, ka nākamajā mēnesī sāks darboties sekcija, kas dažu mēnešu laikā pāraugs skolā - tas dos iespēju palielināt talantu skaitu, palielināt konkurenci un cīnīties par visaugstākajām vietām pasaules spīdvejā. Daugavpilī mēs taisām tehniku un kombinezonus, nodrošinām ar visu nepieciešamo. Rīgā arī tieksimies uz to - jau nopirkti vairāki treniņu motocikli, gumija, degviela. Aprīļa beigās sāksim uzņemt sekcijā bērnus un pusaudžus. 27. jūnijā Biķerniekos rīkosim individuālā pasaules čempionāta pusfinālu. Tad skatīsimies, kā to uzņems publika, varbūt septembrī tur aizvadīsim vēl vienas sacensības."

Izmantotie resursi:
www.gorod.lv

  +2 [+] [-]

, 2015-03-31 18:19, pirms 9 gadiem
Nu redzēsim, pagājušogad bija haips, šogad jau vairs nav tik ļoti.

     [+] [-]

, 2015-03-31 18:33, pirms 9 gadiem
Uhh...šitais gandrīz kā hipodroms...toto spēlmaņi visu dienu sēdēs stadionā ! :
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-26 23:25, pirms 9 gadiem
Lai izdodas!