Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja "Grand Prix" startēs ar vēsturisku posmu Varšavā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdveja "Grand Prix" startēs ar vēsturisku posmu Varšavā
Tomašam Gollobam atvadas no "Grand Prix"
Foto: AP

Jaunā spīdveja "Grand Prix" sezona sestdien iesāksies Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur pēdējo reizi starp pasaules labākajiem brauks poļu leģenda Tomašs Gollobs. Sacensības klātienē vēros vairāk nekā 50 tūkstoši skatītāju.

"Grand Prix" posmu seriāls ir vērienīgākais notikums spīdveja pasaulē, kas allaž piesaista milzīgu skatītāju interesi. Šogad seriāla organizētāji parūpējās par pamatīgu ažiotāžu pirms pirmā posma, jo tas pirmo reizi notiks Varšavā! Varšavā nav savas spīdveja komandas, taču pēdējos gados tiek darīts viss iespējamais, lai par šo sporta veidu ieinteresējas valsts lielākajā pilsētā. Posma vajadzībām Varšavas Nacionālais stadions (šeit notika "Euro 2012" fināls) tika pārveidots spīdveja vajadzībām. Nepilnas nedēļas laikā stadions ir sagatavots braucēju vajadzībām.

Interesanti, ka braucēju boksi atradīsies stadiona vidū, tādēļ visa darbība būs labi pārredzama visiem sanākušajiem līdzjutējiem. Praktiski visas biļetes (tiek plānots, ka sacensības klātienē vēros 56 tūkstoši skatītāju) uz šo posmu tika izpirktas divu dienu laikā, kas lielā mērā saistīts ar to, ka tieši Varšavā no "Grand Prix" atvadīsies poļu leģenda Tomašs Gollobs. Gollobs nav noslēdzis savu profesionāļa karjeru, taču sestdien viņš teiks ardievas "Grand Prix" etapiem. Savas karjeras laikā Gollobs ir izcīnījis uzvaras 22 posmos, kopsummā aizvadot 163 sacīkstes.

Lai arī Polijā lielākā uzmanība tiek akcentēta uz Gollobu, ne jau viņš būs galvenais favorīts. Par pagājušā gada pasaules čempionu tika kronēts amerikānis Gregs Henkoks (abiem ar Gollobu ir 44(!) gadi), kurš viennozīmīgi būs viens no titula pretendentiem. Par galvenajiem Henkoka konkurentiem tiek uzskatīti Tajs Vofindens, Jaroslavs Hampels, Niki Pedersens un Kšištofs Kaspžaks. Iespējas iespraukties trijniekā noteikti būs arī Nilam Kristianam Iversenam ar Krisu Holderu, bet pārāk zemu nedrīkst novērtēt arī pārējos spīdvejistus.

Varšavā "Grand Prix" pamasastāva braucēju vidū debitēs austrālietis Džeisons Doils, dānis Mikaels Jepsens Jensens (2012. gadā uzvarēja vienu posmu ar "wild card"), polis Macejs Janovskis un zviedrs Tomass Jonasons. No šī četrinieka īpaši interesanti ir gados jaunie Jensens un Janovskis, kuri ar savu pārgalvīgo braukšanas stilu var sagādāt problēmas jebkuram.

Atcerēsimies, ka šajā trekā neviens no braucējiem iepriekš nebija braucis, tādēļ būs interesanti pavērot, kurš vislabāk pielāgosies šim trekam.

Atgādināsim, ka viens no pasaules čempionāta posmiem jūlijā norisināsies Daugavpilī. Jau šobrīd "Biļešu servisā" ir iespēja iegādāties biļetes uz vienu no gada vērienīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā!

Varšavas posms sāksies sestdien plkst. 20:00!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-17 17:44, pirms 9 gadiem
Neviens no mūsējiem nebrauks?

     [+] [-]

, 2015-04-19 02:16, pirms 9 gadiem
Atcerēsimies, ka šajā trekā neviens no braucējiem iepriekš nebija braucis, tādēļ būs interesanti pavērot, kurš vislabāk pielāgosies šim trekam.

SUPER gonka :xxxxx