Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Polijas jaunatnes treneri: "Trofimovs lidoja tieši mums virsū"

Ints Megnis
Ints Megnis

Polijas jaunatnes treneri: "Trofimovs lidoja tieši mums virsū"
Mediķi sniedz palīdzību Artjomam Trofimova. Foto: Przemyslaw Ciucka / Przeglad Sportowy

Polijā ceturtdien turpina runāt par šausminošo notikumu spīdvejā, kad Polijas junioru spīdveja komandu čempionāta pusfinālā ar milzīgu ātrumu kā no katapults tribīnēs ielidoja Daugavpils "Lokomotīves" komandas Latvijas sportists Artjoms Trofimovs un viņa motocikls. Sportists piezemējies vietā, kur sēdēja citi treneri, sportisti, mehāniķi un līdzjutēji.

Trofimovs pirmajā līkumā sadūrās ar Ļubļinas "Bogdanka Motor" komandas junioru Mihalu Curziteku un neveiksmīgas sagadīšanās rezultātā sekoja katapults efekts. Tomēr viss noslēdzās neticami laimīgi, jo necieta neviens skatītājs un arī Trofimovam netika konstatēti lūzumi, sportistu jau vakar vakarā izrakstot no slimnīcas.

Visi zina, ka spīdvejs ir bīstams sporta veids. Rakstot par trešdienas negadījumu, poļu mediji piemin 1999. gadā notikušo, kad Tomašs Golobs pārlidoja pāri norobežojošajai barjerai, tomēr pēc visa spriežot Trofimova negadījums bijis daudz šausminošāks - motocikls piezemējies otrajā skatītāju rindā, bet pats sportists vēl nedaudz augstāk.

Tomaša Goloba neveiksme 1999. gadā

"Tas ir brīnums, ka viss noslēdzās labi," saka poļu jaunatnes treneris Mečislavs Vozņaks, kurš incidenta brīdī sēdēja ceturtajā rindā un, kad sniedza interviju, joprojām trīcēja. "Motocikls gandrīz nokrita pie manām kājām, vietā, kur iepriekš bija daudzi cilvēki. Tie, kuri vēl bija palikuši, paspēja pēdējā brīdī pamukt. Nekad neesmu redzējis, ko tādu."

Tikmēr Ostravas treneris Mariušs Staševskis sēdēja nedaudz augstāk - tieši vietā, kur piezemējās Trofimovs.

"Viņš atsitās pret manu kāju," Staševskis rāda savu kreiso kāju, kas joprojām asiņo. "Es paguvu tikai pagrūst malā divus braucējus, kuri sēdēja man blakus. Man rokās bija visi dokumenti, kas izšķīda. Tajā vietā esmu sēdējis gandrīz kopš bērnu dienām, bet nekad neesmu redzējis šādu incidentu."

"Sēdēju vietā, kurā tagad vairs nav krēslu, jo viss ir pilnībā iznīcināts," saka cits junioru treneris Roberts Kosceha. "Redzēju jauno sportistu no "Lokomotīves" lidojot tieši man virsū un sekoja dabiska reakcija iespējami ātri bēgt. Redzēju kā viņš uzlidoja Mariušam Staševskim. Gožovā tribīnes ir tuvu trekam, kas rada patīkamu sajūtu skatīties, tomēr tas arī var būt bīstami. Labi, ka viss notika sacensību beigās, jo pirms tam lielākā daļa sektora vietu bija aizņemtas."

Gožovas mototreks pēc šausminošā incidenta (Foto: Przemyslaw Ciucka / Przeglad Sportowy)

Izmantotie resursi:
https://www.przegladsportowy.pl/zuz...