Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Tais Vofindens atgūst titulu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Tais Vofindens atgūst titulu
Tais Vofindens - 2015. gada pasaules čempions spīdvejā.

Pēc gada pārtraukuma par pasaules čempionu spīdvejā atkal kļuva Tais Vofindens no Lielbritānijas. Pirmo vietu "Grand Prix" seriāla kopvērtējumā viņš sev nodrošināja vienu posmu pirms sacensību beigām. Savukārt savu trešo uzvaru šosezon GP posmos guva dānis Nikijs Pedersens, kurš sestdien bija pirmais 11. posmā Toruņā.

Pirms Toruņas posma Vofindena pārsvars pār tuvāko sekotāju un pagājušā gada pasaules čempionu amerikāni Gregu Henkoku bija 25 punkti. Tais drīkstēja zaudēt amerikānim trīs punktus un tas viņam jau pirms pēdējā posma 25. oktobrī Melburnā nodrošinātu pasaules čempiona titulu. Ne Vofindens, ne Henkoks šoreiz netika finālā, brits neiekļuva pat pusfinālā, taču tik un tā nodrošināja sev pirmo vietu kopvērtējumā.
Šis posms bija īpašs ar to, ka visi brauca vienādos motokombinezonos - tādos, kādā līdz savam liktenīgajam kritienam brauca austrālietis Darsijs Vords. Tāda bija Henkoka ierosme un to visi atbalstīja. Šos kombinezonus izliks izsolē un tajā iegūto naudu nodos Vorda ārstēšanai. Atgādināšu, ka pēc smaga kritiena vienā no Polijas Ekstralīgas mačiem divkārtējais pasaules junioru čempions savainoja mugurkaulu un pašreiz ir piekalts gultai.
Lieliski sacensības Toruņā aizvadīja Nikijs Pedersens, kurš septiņos braucienos zaudēja tikai divas reizes - pamatsacensībās piekāpās austrālietim Džeisonam Doilam (pārstāv Toruņas klubu Ekstralīgā) un polim Macejam Janovskim, bet pēc tam pusfinālā un finālā uzvarēja ļoti pārliecinoši. Pedersens kļuva par pirmo, kurš šosezon uzvarējis trijos GP posmos. Teicami brauca Doils, kurš pirmo reizi karjerā iekļuva finālā un tajā piekāpās tikai Pedersenam, turklāt dānis apsteidza austrālieti ar pārgalvīgu apdzīšanas manevru jau pirms pēdējā līkuma. Trešais finālā bija Janovskis.
Vofindens pamatsacensībās ieguva tikai 8 punktus un palika pirmais "aiz strīpas" - 9. vietā. Viņš nepacietīgi gaidīja, kā beigsies pirmais pusfināls, kurā startēja Henkoks austrālietis Kriss Holders, Doils un Janovskis. Ja Henkoks netiek finālā... Henkoks netika. Pirmie bija Doils un Janovskis, bet Henkoks finišēja ceturtais un tas nozīmēja, ka Tais Vofindens ir 2015. gada pasaules čempions spīdvejā.
Pedersena lieliskais sniegums Toruņā ļāva viņam gandrīz panākt kopvērtējumā Henkoku - pirms pēdējā posma amerikānis ir priekšā tikai par 2 punktiem un tas nozīmē, ka Melburnā izķirsies otrās vietas liktenis. Vēl kāds izjaukt trijnieku diezin vai spēs. Arī pirmais astoņnieks, kas nodrošina sev vietu nākamā gada GP seriālā, gandrīz jau skaidrs.

     [+] [-]

, 2015-10-04 10:06, pirms 9 gadiem
Vakardien bija fantastisks posms! Tik daudz lielisku apdzišanu, neviena kritiena.

     [+] [-]

, 2015-10-04 15:08, pirms 9 gadiem
Tais? Uz skolu atpakaļ, Kreipān!