Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Komandas daļēji atbalsta ideju par trīs mašīnu izmantošanu Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas daļēji atbalsta ideju par trīs mašīnu izmantošanu Formulā 1
Foto: f1fanatic.co.uk

Aizvadītajā nedēļā atkal uzpeldēja diskusijas par to, vai vajadzētu atļaut F1 komandām sacīkstēs startēt ar trim automašīnām. Šobrīd vairums komandu vadītāju piekrīt, ka šāda atļauja būtu jādod vien situācijā, ja vairākas komandas bankrotē un uz starta nevar iziet pietiekami daudz sacīkšu formulu.

Pēc HRT vienības bankrota Formulā 1 startē 22 mašīnas, taču daudzi prognozē, ka šis skaitlis varētu turpināt sarukt, jo ne vienai vien komandai ir nopietnas finansiālas problēmas. Īpaši tas tiek runāts par "Sauber" un "Lotus", kas it kā ir atraduši investorus, taču solītie darījumi un naudas pārskaitījumi kavējas mēnešiem ilgi.

Plāns, kas atļautu vadošajām komandām pārdot savas vecās šasijas citām vienībām, tiek vēlreiz un vēlreiz apspriests jau vairākus gadus. Tomēr ne visas komandas šādai idejai piekrīt.

"Mēs neatbalstām šasiju pārdošanu," stāsta "Mercedes" vadītājs Ross Brauns. "Mēs uzskatām, ka ir svarīgi saglabāt komandas identitāti. Tas, ka komanda pati konstruē un ražo savu mašīnu, ir svarīgi. Vienīgi tad, ja mums sāktu pietrūkt dalībinieku, pieļauju iespēju, ka varētu tikt atļauts startēt ar trim mašīnām."

Šādam risinājumam piekristu arī "Lotus" vienības boss Eriks Buljē: "Domāju, ka Formulā 1 svarīgākais ir tas, lai uz starta saglabātos nemainīgs mašīnu skaits. Ļaut komandām startēt ar trim mašīnām vajadzības gadījumā būtu labs risinājums."

Tikmēr "Marussia" vienības vadītājs Džons Būts paskaidro: "Šķiet, jau šobrīd noteikumi paredz, ka gadījumā, ja dalībnieku skaits nokrīt zem zināmas atzīmes, automātiski tiek atļauts stāties uz starta ar trim mašīnām. Tomēr, cik zinu, attiecībā uz tuvāko nākotni šobrīd nekādu plānu par trim mašīnām nevienam nav. Katrā ziņā, es šādās diskusijās neesmu piedalījies un, manuprāt, lai to īstenotu, būtu nepieciešams veikt būtiskas izmaiņas noteikumos. Personīgi mums pietiekami grūti ir startēt jau ar divām mašīnām, nemaz nerunājot par trešo."

Lielākie atbalstītāji šai idejai allaž bijusi "Ferrari" komanda.

"Situācija ir tāda, ka katrai komandai ir citāds viedoklis un idejas par iespējamajiem risinājumiem," stāsta Stefano Domenikali. "Tāpēc es domāju, ka startēt ar trim mašīnām būtu iespējams vien tādā gadījumā, ja būtiski samazinātos komandu skaits."

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic - The Formula One blog and F1...

Kā Tu vērtē ierosinājumu par 3 mašīnu komandām?

  • 71

  • 9

  • 34


     [+] [-]

, 2013-11-26 15:35, pirms 10 gadiem
Ferrari - Michael Schumacher,Fernando Alonso,Kimi Räikkönen

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 16:13, pirms 10 gadiem
Saprotams, ka Ferrari piekrīt - Raikonenam un Alonso maksā smuku naudiņu, trešais pilots Maldonado, kurš maksā naudiņu, normāls bizness.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 17:50, pirms 10 gadiem
vairāk par 24 formulām reizē nebrauks, tas nozīmē ka startēs maksimāli 8 komandas. Kuras ir tās komandas kas varēs atļauties uzturēt 3 formulas? Ferrari, McLaren, RBR nu labi- vēl Torro Rosso, Mercedess. Man sanāk maksimāli 6 komandas. Privātajām komadām radīsies vēl lielākas problēmas un kā tad būs ja pietieksies jauna komanda? Atkal brauks ar 2 mašīnām un viens pilots kļūs lieks?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 18:21, pirms 10 gadiem
Esmu pret, nebus godigi cina par par konstruktoru kausu, jo piemeram 2 vienlidz atras komandas, bet vienai nav naudas lai uzturetu 3 masinu, automatiski pa 1/3 samazinas iespeja uzvaret, ja visiem 2 masinas tad visiem, nav ko lobet bagatas komandas.

     [+] [-]

, 2013-11-26 19:50, pirms 10 gadiem
Vecajam krabim Bērnijam, labāk būtu jāpadomā kā samazināt izmaksas, lai pieaugtu konkurence.

     [+] [-]

, 2013-11-27 20:35, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Esmu pret, nebus godigi cina par par konstruktoru kausu, jo piemeram 2 vienlidz atras komandas, bet vienai nav naudas lai uzturetu 3 masinu, automatiski pa 1/3 samazinas iespeja uzvaret, ja visiem 2 masinas tad visiem, nav ko lobet bagatas komandas.
Konstrukotoru kausa ieskatē tāpat ietu tikai divas mašīnas.

Bet jautājums, kas Buljē kaut ko prasīja? Drīz nebūs neviena mašīna, bet runā jau par 3 mašīnām

     [+] [-]

, 2013-11-28 09:41, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Esmu pret, nebus godigi cina par par konstruktoru kausu, jo piemeram 2 vienlidz atras komandas, bet vienai nav naudas lai uzturetu 3 masinu, automatiski pa 1/3 samazinas iespeja uzvaret, ja visiem 2 masinas tad visiem, nav ko lobet bagatas komandas.
Startējot trim mašīnām komandā ieguldītie līdzekļi mašīnas attīstībā automātiski dalās uz 3, nevis uz 2 kā līdz šim. Piemēram, ja komanda tērē 60M $ vēja tunelim, tad līdz šim sanāca maksāt 30M $ uz auto. Ja komandā būtu 3 auto, šī summa būtu 20M $. Saproti? Tas pats arī attiecas uz šasijām, ātrumkārbām, uz itin visu, ko komanda izstrādā un attīsta.