Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Marussia" lielo naudas balvu var nākties gaidīt vēl gadu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Marussia" lielo naudas balvu var nākties gaidīt vēl gadu
"Marussia" komandas formulas
Foto: Digitale/Scanpix

Lai gan "Marussia" komanda šogad izcīnīja desmito vietu Formula 1 Konstruktoru kausā, lielo naudas balvu tai var nākties gaidīt vēl aptuveni gadu.

Iepriekš presē tika ziņots, ka cīņa starp "Marussia" un "Caterham" komandām ir ārkārtīgi svarīga, jo tā vienība, kas kopvērtējumā finišēs augstāk, iegūs vairākus miljonus vērtu naudas balvu. Šīs balvas apjoms esot 10 miljoni USD, tomēr balvu sadales sistēma ir sarežģītāka nekā pirmajā mirklī varētu šķist.

Portāls autosport.com ziņo, ka šos 10 miljonus dolāru "Marussia" saņemtu arī tādā gadījumā, ja sezonu noslēgtu kā pēdējā, to paredz vēl pirms 2010. gada F1 sezonas Bernija Eklstouna parakstītā vienošanās par jauno komandu finansiālo atbalstīšanu.

Toties, svarīgāko cīņu "Marussia" aizvadīs 2014. gadā. Ja šai komandai izdosies pārspēt "Caterham" otro gadu pēc kārtas, tai tiks atlīdzināts jau ar 30 miljoniem USD, līdz ar to šogad aizvadītā divcīņa bija tikai ievads pirms lielākās kaujas abu komandu starpā.

"Nedrīkstu stāstīt detaļas, jo līguma punkti ir konfidenciāla informācija," paskaidro "Marussia" komandas prezidents Greiems Loudons. "Tomēr presē jau tiek plaši ziņots par to, kāds aptuveni ir šis mehānisms un kā tas ir saistīts ar komandas sniegumu ilgākā periodā. Svarīga ir arī aizvadītajā sezonā izcīnītā vieta, jo tādā veidā mēs varēsim labāk sagatavoties nākamajam gadam."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-11-27 14:18, pirms 10 gadiem
Pastariitem ari tiek sava medus tiesa.