Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ar latvieša vārdu uz ķiveres Noriss cīnīsies par uzvaru Japānas "Formula 1" trasē

Rolands Eliņš

Ar latvieša vārdu uz ķiveres Noriss cīnīsies par uzvaru Japānas "Formula 1" trasē
Lendo Noriss Japānas "Grand Prix" treniņos. Foto: AP/Scanpix

Nedēļas nogalē Japānā norisināsies "Formula 1" sacensību posms, kurā "McLaren" pilots Lendo Noriss piedalīsies ar ķiveri, uz kuras būs Latvijas esporta sacensību organizētāja Roberta Subatoviča vārds. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Subatovičs pastāstīja, kā nonācis līdz šai unikālajai iespējai.

Britu autosportists Lendo Noriss Japānas "Grand Prix" piedalīsies ar speciāli veidotu ķiveres dizainu, kas veidots, iedvesmojoties no Japānas drifta kultūras, skaidrots viņa oficiālajā vietnē. Papildus sponsoru nosaukumiem un logo uz viņa ķiveres būs arī atzīmēts latvieša Roberta Subatoviča vārds, proti, "Robis Subis".

"Ceļš līdz šim brīdim bija ilgs," pastāstīja Subatovičs. "Garo stāstu pastāstot dažos vārdos - tas notika caur esportu un Lendo "Discord" kanālu. Tur bija konkurss, kurā bija jāpaskaidro, kāpēc tieši tu esi viņa lielākais fans, nu, un konkursa kārtībā tad arī ieguvu šo iespēju izvietot savu vārdu uz Lendo Norisa ķiveres un viņa apģērbu kolekcijas."

Vārdi "Robis Subis" ir izvietoti arī uz Norisa oficiālā fanu veikala precēm.

Noriss ir viens no jaunās paaudzes F1 pilotiem, kuri aktīvi aizraujas arī ar esporta sacensībām, šajā ziņā izceļas arī F1 čempions un šīs sezonas pārliecinoši galvenais favorīts Makss Verstapens. "Discord" savukārt ir programma, kas tiek izmantota komunikācijai un īpaši iecienīta datorspēļu spēlētāju vidū. Daudziem esportistiem un pazīstamiem datorspēļu spēlētājiem ir savi personīgie "Discord" kanāli, kur pulcējas viņa domubiedri un fani, un Noriss nav izņēmums. Viņš arī regulāri tiešraidē straumē savas spēles, un, kā ironiski norādīts viņa "Twitch" profilā, "Esmu pilna laika strīmotājs, reizi pa reizi uzbraucu arī F1 čempionātā".

Subatovičs pats aktīvi darbojas esporta jomā un ir viens no starptautiskās esporta organizācijas "International E-sports" dibinātājiem. Blakus viņa vārdam uz Norisa ķiveres atzīmēta arī atsauce uz šo organizāciju, un Subatovičs pastāstīja, ka cer, ka tas vairos interesi par viņa veidotajām sacensībām.

Sava brenda izvietošana uz F1 pilota sacensību tērpa ir ļoti reta iespēja, un Subatovičs pauda gandarījumu par šāda scenārija piepildīšanos, jo citi brendi par to maksā milzīgas summas: "Šī ir cita līmeņa sadarbība, nevis pirkta reklāma. Pirmkārt jau tāpēc, ka šādu pirktu reklāmu, manuprāt, neviens Latvijas uzņēmums nemaz nevarētu atļauties. Šeit ir runa par milzīgām summām, kas mērāmas miljonos. Turklāt arī ar naudu un vēlmi nepietiek vien, jo F1 pilotu ķiveres ir sava veida personīgā lieta, viņi izvēlas dizainu, kas pašiem patīk, un paši izvēlas, kas tur ir rakstīts un kas nav."

Konkrētā ķivere Norisam būs Japānas posmā. "Atliek tikai gaidīt Lendo uzvaru," smaidīja Subatovičs.

Jaunās sezonas ievadā Noriss vienreiz ticis uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu Austrālijā. Kopvērtējumā ar 27 punktiem viņš ieņem sesto vietu, ko ieguva arī 2023. gada sezonas kopvērtējumā. 24 gadus vecais pilots "Grand Prix" pagaidām vēl nav ieguvis, taču 14 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Japānas "Grand Prix" šodien aizvadīti oficiālie treniņbraucieni, rīt no rīta (pēc Latvijas laika) paredzēta kvalifikācija, bet svētdienas rītā plkst. 8:00 būs pašas sacensības.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-05 16:58, pirms 4 nedēļām
wtf

  +2 [+] [-]

, 2024-04-05 20:11, pirms 4 nedēļām
it kā jau herņa, bet tajā pašā laikā nevienu no mūsu pārējo dīvāna bezdētāju vārdu F1 pilots nav ieskrāpējis uz savas ķiveres jebkāda iemesla dēļ.

     [+] [-]

, 2024-04-05 20:17, pirms 4 nedēļām
Nopietni👍

     [+] [-]

, 2024-04-05 22:46, pirms 4 nedēļām
Ko Robis Subis uzrakstīja tajā konkursā par fanošanu?

     [+] [-]

, 2024-04-06 07:28, pirms 3 nedēļām
Jopcik... dažreiz Lando un dažreiz Lendo...nu patīk tam sportacentram locīt tos vārdus un uzvārdus 🤣
Varbūt beidzot pēc "Reikenekena" ēras laiks savā starpā vienoties par kuru trasi tomēr mauksiet?!

     [+] [-]

, 2024-04-06 23:24, pirms 3 nedēļām
fans81 rakstīja: Jopcik... dažreiz Lando un dažreiz Lendo...nu patīk tam sportacentram locīt tos vārdus un uzvārdus 🤣
Varbūt beidzot pēc "Reikenekena" ēras laiks savā starpā vienoties par kuru trasi tomēr mauksiet?!
Lendšons

  +1 [+] [-]

, 2024-04-07 09:14, pirms 3 nedēļām
Lieliska ziņa!

Iedvesmojoties no šī jaunuma, Rūjienas Dainis uz sava medību tērpa izvietoja pasaules esporta zvaigznes broky saukanta logo “helvis brokis saukants”

     [+] [-]

, 2024-04-07 19:51, pirms 3 nedēļām
Vajadzeja labak uzdrukat “ Pie Daina Kubla”