Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Joss Verstapens par dēla izteikumiem: "Ne pārāk gudri, bet saprotami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Joss Verstapens par dēla izteikumiem: "Ne pārāk gudri, bet saprotami"
Joss Verstapens un viņa dēls Makss. Foto: Red Bull Racing

Makss Verstapens ASV F1 posma nedēļas nogalē atklātā tekstā nosauca "Ferrari" komandu par krāpniekiem, daudzi par to bija sašutuši un arī paša sportista tēvs neuzskata, ka šī rīcība bija gudra.

Publiskajā telpā izplatījušās skaļas spekulācijas, ka "Ferrari" komanda it kā manipulējusi ar atļauto degvielas iesmidzināšanas ātrumu, kas, tehniskajiem tiesnešiem nenojaušot, neatļautā veidā padarījis tās mašīnas īpaši jaudīgas. Ostinā, uzreiz pēc tam, kad šīs baumas parādījās, "Ferrari" sniegums sacīkšu režīmā kļuva ievērojami vājāks.

"Tā notiek, kad pārstāj krāpties," preses konferencē situāciju ap "Ferrari" regresu Amerikā komentēja Makss Verstapens no "Red Bull" vienības.

"Kad dzirdēju, ko viņš pateica, pie sevis nodomāju: "ak nē"," neslēpj pilota tēvs Joss Verstapens. "Tas varbūt nebija tas gudrākais paziņojums, bet es arī saprotu Maksu, jo viņš ir ļoti motivēts un grib uzvarēt. Pēc vasaras pārtraukuma viņam bija nulle iespēju cīņā pret "Ferrari", un šī nedēļas nogale izvērsās citāda."

Tajā pašā laikā arī viņš pats ir pārliecināts, ka "Ferrari" izdevies apiet noteikumus, kā to daudzkārt dažādās jomās mēģinājušas darīt arī citas komandas.

"Domāju, visi zina to, ka "Ferrari" ir izmantojusi nepilnības tehniskajos noteikumos," atzīst kādreizējais F1 pilots. "Tas izskaidro, kāpēc viņi taisnēs reizēm ir neticami ātri. Varbūt to nevarētu saukt par krāpšanos, bet no morālā viedokļa īsti pareizi tas nav. Priecājos, ka šobrīd ir kaut kāda skaidrība, jo nevienam nebija saprotams, kā "Ferrari" to izdevies panākt."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-11 10:53, pirms 4 gadiem
Kura komanda neizmanto robus? Vot parādiet man! Williams varbūt pārkāpj 10 noteikumu punktus, bet visiem par to vienkārši ir pofig. Tā vienmēr ir un būs, ka tie kas ir priekšā, vienmēr būs vienīgie kas krāpjas, lai pierāda, piespriež sodu, nevis gudri runā.