Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Elisons: "Pilnīgi jaunas F1 mašīnas radīšanai nepieciešami 14 mēneši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Elisons: "Pilnīgi jaunas F1 mašīnas radīšanai nepieciešami 14 mēneši"
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Lai gan jauno noteikumu izstrāde "Formulā 1" ir aizkavējusies, tas negaidīti neietekmēs gatavošanos 2021. gada sezonai, uzskata "Ferrari" un "Mercedes" komandu vadošie tehniskie speciālisti.

Lai gan aiznākamā gada tehniskajiem noteikumiem, vadoties pēc plāna, bija jābūt izstrādātiem jau pirms vairākiem mēnešiem, tas notiks tikai oktobra beigās. Tādā veidā F1 komandām būs apmēram 16 mēneši, lai sagatavotu pilnīgi jaunas mašīnas testiem pirms 2021. gada sezonas.

"Ferrari" sporta direktors Lorēns Mikīss atzīst, ka laika būs mazāk nekā iecerēts, taču tas vienalga ļaus darbus paveikt laikus. Vienīgi risinājumi, ko komandas spēs šajā laikā rast, būšot pirmatnīgāki un vēl līdz galam neapstrādāti.

"Mēs atradīsim laiku, lai visu izdarītu, bet tas gluži vienkārši nozīmē, ka komandām nebūs laika, ka jaunās lietas pieslīpētu," skaidro Mikīss. "Svarīgākais, lai mēs izveidojam pareizos tehniskos noteikumus, pat tad, ja tie stāsies spēkā vēlāk. Ja tas nozīmētu, ka kaut kas ir jāpārceļ vēl gadu uz priekšu, labāk tā, nekā, ja tiktu pieņemti lēmumi, ar ko beigās mēs paši būtu neapmierināti."

Jautāts par to, kad būtu ideālais laiks uzsākt sacīkšu auto būvēšanu 2021. gadam, "Mercedes" tehniskais direktors Džeimss Elisons skaidroja, ka tas varētu būt novembris vai decembris.

"Laika vienmēr pietiek, jautājums ir par kvalitāti," viņš saka. "Ja atceraties, savulaik "Brawn" komanda dažu nedēļu laikā savā mašīnā iebūvēja jaunu motoru, jo vienkārši tas bija jāizdara, un togad uzvarēja čempionātā. Tas nozīmē, ka visu var paveikt īsā laikā, bet normāls standarta laiks darbam pie jaunas mašīnas ir apmēram 14 mēneši."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...