Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Alternatīvas nav, tāpēc startēju F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Alternatīvas nav, tāpēc startēju F1"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" pilots Sebastians Fetels, pēc Krievijas posmā piedzīvotās izstāšanās motora problēmu dēļ, atzīst, ka vēlas, lai mašīnās atkal skaļi skanētu V12 atmosfēriskie dzinēji. Tāpat viņš atzīst, ka piedalītos citā līdzvērtīgā čempionātā, kur būtu šādi motori, taču realitātē tāds nepastāv.

Fetels cīnījās par uzvaru Soču trasē, kad bija spiests nobraukt malā, lai izstātos ar bojātu jaudas agregātu. "Dodiet atpakaļ sasodītos V12 dzinējus," viņš dusmīgi noteica pa radio.

Vēlāk Fetels paskaidroja, ko patiesībā domā: "Nav cita čempionāta, kas būtu līdzvērtīgs "Formulai 1" un kur tiktu startēts ar V12 motoriem, pretējā gadījumā es apsvērtu iespēju tajā braukt. Nē, alternatīvu nav. Šie jaudas agregāti ir ļoti sarežģīti. No inženierijas viedokļa tie ir ļoti interesanti, bet man ir savs viedoklis par to. Es nedomāju, ka tie dot lielu labumu sacīkstēm vai cilvēkiem, kuri tās skatās."

Lai gan pirms izstāšanās Fetels, būdams vadībā, saņēma pavēli no komandas, kas gribēja, lai viņš palaiž priekšā Šarlu Leklēru, vācietis uzskata, ka bija labas izredzes uzvarēt un šo izstāšanos pieņemt nav viegli.

"Tajā brīdī tas bija ļoti sarūgtinoši, jo šķita, ka līdz tam braucu ļoti labi un gaidīju labu nedēļas nogales iznākumu," skaidro četrkārtējais F1 pasaules čempions. "Pirmā reakcija, kad salūst mašīna, nekad nav tā priecīgākā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-08 12:17, pirms 5 gadiem
Nesaprotu, kāpēc cilvēki apjūsmo F1 V12 dzinēju skaņu. Jums tā sīcoņa toč patika?

     [+] [-]

, 2019-10-08 17:59, pirms 5 gadiem
Nav jau obligāti V12. Pilnīgi pietiktu V10 (Mercedes motors iekš Mclaren ap 2000.gadu miju) - tā bija bauda ausij!

     [+] [-]

, 2019-10-08 20:31, pirms 5 gadiem
nesaprotu, kāpēc vispār tas V12 tiek piesaukts - pēdējoreiz tādus izmantoja 95. gadā, pirms 24 gadiem 🤷‍♂️ V10 un V8 - tā jau ir cita runa