Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Toro Rosso" komanda grib mainīt nosaukumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toro Rosso" komanda grib mainīt nosaukumu
Foto: Motorsport.com

F1 komanda "Toro Rosso" jau nākamgad pasaules čempionātā startēs ar nosaukumu "AlphaTauri", ja vien piekrišanu dos visas konkurējošās vienības, kā to paredz noteikumi.

Kompānijas "Red Bull" junioru komanda F1 čempionātā startē kopš 2006. gada, kad tā tika izveidota uz nīkuļojošās "Minardi" bāzes. Kopš tā laika ik sezonu tā sacīkstēs piedalījusies ar nosaukumu "Toro Rosso", kas tulkojumā no itāļu uz angļu valodu nozīmē "Red Bull".

"Red Bull" komanda izmantojusi priekšrocības saviem nākamajiem pilotiem dodot iespēju F1 sacīkšu pieredzi smelties "Toro Rosso" sastāvā, un tās skolu izgājuši tādi sportisti kā četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels un jaunā autosporta zvaigzne Makss Verstapens. Tāpat ar "Toro Rosso" starpniecību reklamēti dažādi uzņēmuma ražotie produkti, piemēram, "Red Bull" kola un toniks.

Nosaukuma maiņu "Red Bull" vēlas veikt, lai plašāk reklamētu apģērbu zīmolu "AlphaTauri", kas tika dibināts pirms diviem gadiem.

Komanda jau iesniegusi lūgumu atļaut tai mainīt nosaukumu. Lai iecerētais īstenotos, nepieciešams saņemt F1 komerciālo tiesību īpašnieku, F1 komisijas, kā arī visu pārējo čempionātā startējošo komandu piekrišanu, par ko notiks e-balsojums.

Izmantotie resursi:
motorsport.com