Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas lakrosa izlase atspēlējas no iedzinējiem un uzvar vēl vienā PČ mačā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas lakrosa izlase atspēlējas no iedzinējiem un uzvar vēl vienā PČ mačā
Latvijas lakrosa izlases spēlētājs Gints Gūtmanis spēlē ar Zviedriju
Foto: Latvijas Lakrosa federācija

Latvijas vīriešu lakrosa izlase pirmdien ar rezultātu 13:9 (1:2, 2:3, 6:2, 4:2) apspēlēja Zviedriju, gūstot trešo uzvaru četrās pasaules čempionāta spēlēs.

Spēli Latvija iesāka mierīgi un vēl 48. minūtē nokļuva iedzinējos ar 4:7. Tomēr 62. minūtē Latvija jau panāca 10:7 savā labā, turpinājumā novedot dueli līdz uzvarai.

Latvijas izlasē ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Kristofers Zariņš un Īlajs Lasda, kamēr divus vārtus iemeta Gints Gūtmanis, bet pa reizei atzīmējās Andris Doktors, Kaspars Rudzinskis un Gatis Zeps.

Spēle iesākās līdzīgi un pirmie vārti tika gūti tikai ceturtdaļas septītajā minūtē, kad ar rezultatīvu metienu izcēlās zviedri. Pēc pāris minūtēm latviešiem izdevās rezultātu izlīdzināt, precīzi metot Īlajam Lasdam, tomēr ceturtdaļas beigās zviedriem izdevās gūt vēl vienus vārtus un pēc ceturtdaļas viņi atradās vadībā ar rezultātu 2:1. Otrajā ceturtdaļā zviedri turpināja aktīvi, bet Latvija spēja turēt līdzi fiziskajos spēles elementos. Vairākās epizodēs veiksme bija zviedru pusē, lai arī spēles ritējums abām komandām bija līdzīgs. Kaut arī Zviedrija spēja gūt par vieniem vārtiem vairāk (pēdējos pat 20 sekundes līdz puslaika beigām), spēles grožus savās rokās lēnām pārņēma latvieši. Pēc pirmā puslaika Latvija vēl zaudēja ar 3:5.

Pēc pārtraukuma, izejot laukumā ar lielu pārliecību, pirmajās desmit minūtēs latviešiem izdevās gūt piecus bezatbildes vārtus, kad izcēlās Īļajs Lasda, Gatis Zeps un Gints Gūtmanis. Lai arī zviedriem izdevās divus vārtus atgūt, Gūtmanis 4 sekundes līdz ceturtdaļas beigām atjaunoja 2 vārtu pārsvaru Latvijai. Pēdējās ceturtdaļas sākumā abas komandas pieļāva vairākas kļūdas, bet neviena no komandām to neizmantoja. Zviedrija veica vārtsargu maiņu, lai lauztu spēles gaitu. Daļēji tas izdevās - zviedri vārtus iemeta pirmie, bet Latvija neļāva pietuvoties, gūstot 3 vārtus pēc kārtas. Ar precīziem metieniem izcēlās Andris Doktors un Kristofers Zariņš. Trīs minūtes līdz spēles beigām zviedri vienus vārtus atguva, bet pēdējais vārds tomēr piederēja Latvijai – Kristofers Zariņš atjaunoja 4 vārtu pārsvaru Latvijai, kas spēles beigās deva uzvaru pār zviedriem ar 13:9.

Pasaules čempionāta apakšgrupā Latvija ar 13:10 pārspēja Meksiku un ar 10:9 pagarinājumā uzvarēja arī Grieķiju, savukārt pirmajā izslēgšanas turnīra mačā svētdien ar 7:12 tika atzīts Īrijas pārākums.

Nākamajā duelī Latvija otrdien spēkosies ar Norvēģiju, kas līdz šim guvusi vienu uzvaru un cietusi divas neveiksmes.

Pasaules čempionāts norisinās reizi četros gados un šīs ir jau trīspadsmitās meistarsacīkstes. Šogad pirmo reizi sacensības nenotiek ASV, Kanādā, Austrālijā vai Anglijā. Pirms četriem gadiem turnīrā triumfēja Kanāda, bet kopumā visvairāk reižu uzvarējusi ASV (9).

Izraēlā kopā startē 48 komandas, bet Latvijas Lakrosa federācija iepriekš bija paudusi, ka komanda vēlas iekļūt pirmajā piecpadsmitniekā.

Jau tradicionāli lakrosa izlasē iekļauti vairāki latviešu izcelsmes amerikāņi. Piemēram, Kristofers Zariņš, Railijs Lasda, Īlajs Lasda un Deivids Salters sastāvā bija arī iepriekšējā čempionātā pirms četriem gadiem. Toreiz izlasē bija arī Maikls Menakers, kurš šoreiz nav sastāvā, tomēr klāt nākuši Kristofers Doktors, Trejs Kailunass, Endrū Doktors un Meisons Gormans.

Izlases galvenais treneris ir Makss Silberlihts, kurš ikdienā ir Bostonas Universitātes lakrosa komandas galvenā trenera palīgs un arī pats savulaik spēlējis NCAA pirmajā divīzijā kā vārtsargs.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas izlase izcīnīja 19. vietu, bet 2006. un 2010. gada turnīros bija attiecīgi 14. un 20. pozīcijā. Pirms diviem gadiem Latvijas izlase guva devīto vietu Eiropas čempionātā. Toreiz komandu trenēja Pauls Dzintars Kalniņš, bet Silberlihts bija viens no viņa palīgiem.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs pasaules čempionātam

PozīcijaSpēlētājs
vārtsargiKristofers Doktors
Raivo Sedvalds
aizsargiRoberts Pučka
Trejs Kailunass
Railijs Lasda
Deivids Salters
Toms Kaktiņš
Kaspars Veips
pussargiEndrū Doktors
Gints Gūtmanis
Meisons Gormans
Kārlis Trankalis
Rūdolfs Ozoliņš
Aleksis Kerno
Kaspars Stabulnieks
Miks Stabulnieks
Ronalds Zaumanis
Gatis Zeps
uzbrucējiArtūrs Krastiņš
Ģirts Sproģis
Īlajs Lasda
Kaspars Rudzinskis
Kristofers Zariņš

  +1 [+] [-]

, 2018-07-16 14:29, pirms 6 gadiem
Malači !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-16 17:24, pirms 6 gadiem
Gribētu zināt, kāda tad ir tā čempionāta izcīņas kārtība. Mūsējiem jau četras spēles, norvēģiem trīs...Kā tad izpaužas tas izslēgšanas turnīrs? Kā tika izveidotas grupas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja