Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu lakrosa izlase izcīna ceturto vietu turnīrā Jelgavā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas sieviešu lakrosa izlase izcīna ceturto vietu turnīrā Jelgavā
Latvijas sieviešu lakrosa izlase Jelgavā. Foto: Mārtiņš Locāns

Latvijas sieviešu lakrosa izlase svētdien ar izcīnītu ceturto vietu noslēdza dalību turnīrā Jelgavā, kurā piedalījās astoņas elites līmeņa izlases.

Turnīra ievadā piektdien Latvija ar 6:7 (4:3) piekāpās Norvēģijai, bet sestdien rādīja labu sniegumu un guva trīs uzvaras - 8:2 (4:1) pār Beļģiju, 9:3 (7:1) pār Itāliju, kā arī ceturtdaļfinālā 7:5 (3:1) pār Šveici.

Tas Latvijai deva vietu pusfinālā, kurā svētdienas rītā ar 3:6 (1:3) tika zaudēts Velsai pašreizējai Eiropas vicečempionei Velsai. Savukārt pēc tam spēlē par trešo vietu latvietes ar 6:8 (3:6) vēlreiz atzina Norvēģijas pārākumu.

Finālā Nīderlande atspēlējās no iedzinējiem un ar 4:3 (1:3) uzvarēja Velsu.

Jelgavā notika Eiropas Lakrosa federācijas organizēts turnīrs, gatavojoties šīs vasaras Eiropas čempionātam, kas no 16. līdz 25. jūlijam notiks Izraēlā. Kontinenta meistarsacīkstēs startēs 16 spēcīgākās Eiropas komandas. Latvijas izlases augstākais sasniegums ir astotā vieta 2015. gada Eiropas čempionātā, kas norisinājās Čehijā. Savukārt 2017. gadā latvietes guva 17. vietu pasaules čempionātā.