Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas preses reakcija: spēlējām idiotiski un vājāk par savām spējām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zviedrijas preses reakcija: spēlējām idiotiski un vājāk par savām spējām
Epizode Latvijas un Zviedrijas spēlē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Zviedrijas žurnālisti novērtēja "Tre Kronor" uzvaru pār Latviju kā mazpārliecinošu – pasaules čempioni pēdējā minūtē varēja nopietni sabojāt savas izredzes iekļūt turnīra astoņu spēcīgāko komandu pulkā.

Expressen. Pārak daudz zviedru zvaigžņu spēlē vājāk par savām spējām

https://www.expressen.se/sport/kron...

“Nē, tas bija nevajadzīgi aizraujoši. Taču beigās “Tre Kronor” (trīs kroņi – zviedru val.) uzvarēja Latviju. Un esmu pārliecināts, ka Eliass Petešons drīz būs tāds, kādu esam pieraduši viņu redzēt. Viņš bija noguris un sarūgtināts.

Zviedrijas uzvara pār Latviju ar 5:4 izvērtās par īstu drāmu. Tipiska spēles pazīme – komandā, kurā pulcēts tik daudz NHL zvaigžņu, uzvaras vārtus guva Deniss Rasmusens no Magņitogorskas “Metallurg”. Pārējiem zviedru spēlētājiem līdzīga jautrība izpalika.

Henrikam Lunkvistam ir maza problēma. Pasaules čempionāta laikā bieži šķitis, ka viņš vēlas pārāk daudz, ir pārāk agresīvs un iznāk laukumā pārāk tālu. Lai gan Viljamam Nīlanderam bija divas rezultatīvas piespēles, spēlē pret Latviju viņš nebija tik eksplozīvs un radošs kā turnīra gaitā – viņš izniekoja vairākas labas iespējas.

Jons Klinberjs bija vēl viens spēlētājs, kurš varēja nospēlēt daudz labāk. Eliass Lindholms turpina atgādināt mīklu. Kad vēro viņu Bratislavā, grūti noticēt, ka tas bija labākais zviedrs NHL sezonā. Viņš izskatās noguris un spēlē bez iedvesmas.

Un Eliass Petešons var nospēlēt daudz labāk. Arī viņš izskatās noguris un sarūgtināts. Pat nesvinēja savu stilīgo metienu pret Latviju. Ir viegli aizmirst, ka Petešonam ir tikai 20 gadu un pēdējās divās sezonās viņš rādījis pasaules klases hokeju. Daudzi līdzīgās situācijās izdeguši vēl ātrāk.”

Aftonbladet. Uzvara haotiskā mačā, par spīti kļūdām

https://www.aftonbladet.se/sportbla...

“Trīs kroņus varēja iegāzt vēsturiska kļūda. Vēlais “coach challenge” pārvērtās noraidījumā pret Latviju brīdī, kad rezultāts bija 4:4 – un varēja maksāt iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču Zviedrija pārvarēja presingu un iemeta tukšos vārtos.

“Tas bija idiotiski,” teica SVT eksperts Mikaels Renberjs. Droši vien nebija daudz to, kuri trešās trešdaļas sākumā spēja noticēt laukumā redzamajai ainai. Latvija vispirms izlīdzināja rezultātu, bet pāris minūtes vēlāk izvirzījās vadībā ar 3:2.

Tajā brīdī “Tre Kronor” riskēja ar palikšanu ārpus “play-off”, taču rūpes neturpinājās ilgi. Zviedri, pateicoties Adriana Kempes un Patrika Hornkvista gūtajiem vārtiem, 69 sekunžu laikā panāca lūzumu.”

SVT Sport. Zviedrija trakā drāmā iekļūst ceturtdaļfinālā

https://www.svt.se/sport/ishockey/s...

“Zviedrijas hokejisti iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pēc tam, kad Deniss Rasmusens 30 sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšos vārtos. Galotne izvērtās dramatiska, jo Zviedrija pēc garām palaista “coach challenge” tika pie noraidījuma.

“Zviedrija tiek cauri ar redzamu izbīli,” teica SVT eksperts Jūnašs Andešens. Pēdējā trešdaļa – īpaši pēdējās piecas minūtes – spēlē starp Zviedriju un Latviju bija ārkārtīgi dramatiska. Latvija pēc Roberta Bukarta metiena panāca 4:4, taču zviedriem šāds rezultāts derēja.

Zviedrija, neraugoties uz to, nolēma izmantot “coach`s challenge” – izaicinājumu, kuram nebija gatava. Tas beidzās ar noraidījumu un Latvija nokļuva sapņu pozīcijā, lai uzvarētu. Taču klūpošā Zviedrija un ļodzīgais Henriks Lundkvists izturēja.”

Zviedrijas radio. Zviedrija gatava ceturtdaļfinālam – pēc neprātīgas drāmas pret Latviju

https://sverigesradio.se/sida/artik...

“Trīs kroņi bija tuvu vēsturiskai neveiksmei pret Latviju. Kļūdains “coach challenge” pamatlaika pēdējās trīs minūtēs varēja maksāt palikšanu ārpus “play-off”. Tā vietā Deniss Rasmusens raidīja izšķirošo ripu tukšos vārtos.”

1 2 40 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2019-05-21 00:16, pirms 5 gadiem
Rīt vajag sagraut Norvēģiju!

 +25 [+] [-]

, 2019-05-21 00:38, pirms 5 gadiem
Jūnašs Andešens - jo tālāk, jo trakāk. Latviski tas laikam būtu Jonass Andersons, bijušais Zviedrijas izlases hokejists.

  -3 [+] [-]

, 2019-05-21 00:40, pirms 5 gadiem
LAT vienmēr kaut kur tūvu, bet ne.....
GER bija finālā OS, BLR bija pusfinalā OS, par SUI un SVK vispār nerunāju, un tikai LAT vienmēr stabīls viduvējs rezultāts....

 +11 [+] [-]

, 2019-05-21 00:40, pirms 5 gadiem
Māža Nocvipīžuda, EU MĀRI ŠITAS PA LATGALISKI. pretīgi lasīt.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-21 00:43, pirms 5 gadiem
Čaļi toč linoleju sakurījušies! Zvezģec tādu puiņu dzīt!

  +2 [+] [-]

, 2019-05-21 00:47, pirms 5 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Rīt vajag sagraut Norvēģiju!
Vajag bet baidos ka var zaudēt! Pārāk daudz emociju atstāts līdz šim, iespējams iestājusies tukšuma sajūta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2019-05-21 00:48, pirms 5 gadiem
Mirdzas Ķempes mazdēli ir Kemperšjoni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-05-21 01:05, pirms 5 gadiem
Frisk rakstīja: LAT vienmēr kaut kur tūvu, bet ne.....
GER bija finālā OS, BLR bija pusfinalā OS, par SUI un SVK vispār nerunāju, un tikai LAT vienmēr stabīls viduvējs rezultāts....
Belari izkrita no elites divīzijas, Vācieši ar nesen būtu izkrituši, ja nākamais čempis nebūtu pie viņiem. Slovāki un šveicieši mums vienmēr bijuši soli priekšā. Tās 3-4 uzvaras padsmit spēlēs, neko nenozīmē.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-21 01:22, pirms 5 gadiem
andzis rakstīja: Belari izkrita no elites divīzijas, Vācieši ar nesen būtu izkrituši, ja nākamais čempis nebūtu pie viņiem. Slovāki un šveicieši mums vienmēr bijuši soli priekšā. Tās 3-4 uzvaras padsmit spēlēs, neko nenozīmē.
Es zinu viss to, bet tomēr kaut vienreiz spēlēt 1/2 vai finālā, un varbūt pēc tam 2-3 gadus B divizijā, es domāju tomēr tas labāk, jo visi atceras tādi zelti mirkļi.... Labāk vienreiz būt top 4 un pēc tam 3 gadus 16-18, nekā 5 gadus TOP 12.
Cik mums tas padsmit spēlēs uzvaras?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-05-21 04:59, pirms 5 gadiem
Frisk, ja tev kkas nepatīk, lasies prom no šīs valsts. Viduvēja ir tava domāšana!

 +10 [+] [-]

, 2019-05-21 05:34, pirms 5 gadiem
Jūnašs andešens, omg...🤣🤣🤣

  +5 [+] [-]

, 2019-05-21 07:24, pirms 5 gadiem
Njā, nebiju domājis, ka viens ar domu ka ir baigais valodu(as) speciālists, apsēts cilvēciņš pārvērtīs šo portālu par izsmieklu.

  +4 [+] [-]

, 2019-05-21 07:29, pirms 5 gadiem
Frisk rakstīja: LAT vienmēr kaut kur tūvu, bet ne.....
GER bija finālā OS, BLR bija pusfinalā OS, par SUI un SVK vispār nerunāju, un tikai LAT vienmēr stabīls viduvējs rezultāts....
Būtu priecājies, ka aug izlases līmenis, ka komanda spēlē labu hokeju, ka ir acīmredzams progress, bet, nē, vajag pačīkstēt

 +11 [+] [-]

, 2019-05-21 07:44, pirms 5 gadiem
SC vadība! Aizliedziet Suveizdam rakstīt par Zviedriju jebkādus rakstus!!! Lūdzu!! Tas jau kļūst par apkaunojumu. Un aizsūtiet viņu uz valodas kursiem! Paši būsiet priecīgāki!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-21 08:25, pirms 5 gadiem
Frisk rakstīja: LAT vienmēr kaut kur tūvu, bet ne.....
GER bija finālā OS, BLR bija pusfinalā OS, par SUI un SVK vispār nerunāju, un tikai LAT vienmēr stabīls viduvējs rezultāts....
Viduvējība izpaužas visur! LV zaudē trīs spēles pēc kārtas un mēs bļaujam ka malači! Ar šādu attieksmi var cīnīties augstākais par 10-12 vietu PČ. Skarbi? Jā,bet tā jau nevar tālāk tikt neuzvarot ne čehus,ne krievus ,ne šveici,ne zviedrus. Minimālo uzdevumu neizpildīja!

  +3 [+] [-]

, 2019-05-21 08:28, pirms 5 gadiem
jāiekopē:
otins , 2019-05-19 23:06, aizvakar , ignorēt , atbildēt
Mixes rakstīja: Čaļi ievēro valodu likumus, kā pret to var čīkstēt kā tādas bābas gadiem no vietas, sevišķi, kad ir skaidrs, ka nekas nemainīsies? Kādam gabals nokrīt, ka ir Lāšons, nevis Larsons? Tak savācieties vienreiz, cik var bimbāt?!
Muļķības, es tev tūlīt 3 soļos pierādīšu, ka čaļi tieši neievēro Valodas likumu.
1) Valsts valodas likuma 19.3. Vārdu un uzvārdu rakstību un identifikāciju, kā arī citu valodu personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā reglamentē Ministru kabineta noteikumi.
2) Ministru kabineta noteikumi Nr.114 Par personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā, kā arī to identifikāciju.
56.pants. Atveidojot citvalodu īpašvārdus latviešu valodā, papildus šo noteikumu prasībām ņem vērā:
56.2. Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas ieteikumus, kas publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
3) Publikācija "Latvijas Vēstnesī" Vēlreiz par citvalodu īpašvārdu atveides pamatprincipu un palīgprincipiem
a) ja latviešu valodā nav iespējams precīzi atveidot kāda vārda oriģinālizrunu vai ja oriģi-nālvalodā ir daudz izrunas variantu, tad priekšroku dot formai, kas ir tuvāka (kas atbilst) oriģinālvalodas rakstībai, piem., zviedru Björck — Bjorks (nevis “Bjerks”), Larsson — Larsons (nevis “Lāšons”)
c) atsevišķās uzvārdu grupās, kas ar vienādu vai līdzīgu izskaņu vai saliktu uzvārdu otro (pēdējo) komponentu izplatīti dažādās valodās un tiem stabila rakstības tradīcija ir arī latviešu valodā, personvārda beigu daļā saglabāt līdzšinējo rakstības tradīciju, piem., zviedru uzvārdos ar -bergs, -borgs, -sons

Avoti:
1) https://likumi.lv/doc.php?id=14740
2) https://likumi.lv/doc.php?id=85209
3) https://www.vestnesis.lv/ta/id/54197

     [+] [-]

, 2019-05-21 08:35, pirms 5 gadiem
Muļķīgs raksts, google translate tulkojumā un paņemts tikai tas kas autoram šķitis interesants, radot neobjektīvu iespaidu

     [+] [-]

, 2019-05-21 09:31, pirms 5 gadiem
Zviedru prese arī mīl kurināt kaislības,kritizējot savējos,bet aizmirstot,ka lielajām komandām pasaules čempionāts sākās ar 1/4 finālu.Tiesa zviedri šoreiz riskēja tur nenokļūt,bet parasti jau stiprajiem veicās,ka notika arī vakar.

  +7 [+] [-]

, 2019-05-21 09:49, pirms 5 gadiem
Suveizdu un Noviku vajag abus ielikt par komentētājiem televīzijā. Joka pēc gribētu paklausīties, kā šitā figņa izklausās dzīvajā!

     [+] [-]

, 2019-05-21 09:56, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Viduvējība izpaužas visur! LV zaudē trīs spēles pēc kārtas un mēs bļaujam ka malači! Ar šādu attieksmi var cīnīties augstākais par 10-12 vietu PČ. Skarbi? Jā,bet tā jau nevar tālāk tikt neuzvarot ne čehus,ne krievus ,ne šveici,ne zviedrus. Minimālo uzdevumu neizpildīja!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-21 10:00, pirms 5 gadiem
Es tikai vienu nesaprotu- kāpēc Bobs nenoņēma vārtsargu, kad tikām pie negaidītā vairākuma beigās? Tik lielam speciālistam nepiedodama kļūda. Bija muļķīgi cerēt, ka pret izcilu mazākuma komandu iemetīsim 3 no 3, bet ar 6 pret 4 būtu varianti

  +2 [+] [-]

, 2019-05-21 10:06, pirms 5 gadiem
Šis raksts jau izskatās pēc atklātas provokācijas (satura trūkuma dēļ), lai autoram būtu iespēja vēreiz piebāzt to ar nejēdzīgām zviedru uzvārdu fonētiskajām interpretācijām.

     [+] [-]

, 2019-05-21 10:31, pirms 5 gadiem
pat tāds tupenis kā čmoriks izdomājis piesūkties pie hokeja un iesmirdēt ar raksteli

  +1 [+] [-]

, 2019-05-21 10:42, pirms 5 gadiem
nevainigais rakstīja: SC vadība! Aizliedziet Suveizdam rakstīt par Zviedriju jebkādus rakstus!!! Lūdzu!! Tas jau kļūst par apkaunojumu. Un aizsūtiet viņu uz valodas kursiem! Paši būsiet priecīgāki!!

  +2 [+] [-]

, 2019-05-21 11:03, pirms 5 gadiem
Pieņemu kā prikolu to ākstīšanos ap zviedru vārdiem un uzvārdiem . Piemēram ,man ir kaimiņš uzvārdā Andersons , bet vecis pilnīgi noteikti apvainotos , ja nosauktu par Andrešonu . Uztveru to ar humoru , bet brīžiem putrojas zviedru hokejistu uzvārdi tādā interpretācijā .

     [+] [-]

, 2019-05-21 11:13, pirms 5 gadiem
Tekstu rakstijis sieviesu basketbola kvels milnieks Maris Noviks, ar Agri S seit pilnigi nekada sakara

  +6 [+] [-]

, 2019-05-21 11:16, pirms 5 gadiem
cedenbals rakstīja: Pieņemu kā prikolu to ākstīšanos ap zviedru vārdiem un uzvārdiem . Piemēram ,man ir kaimiņš uzvārdā Andersons , bet vecis pilnīgi noteikti apvainotos , ja nosauktu par Andrešonu . Uztveru to ar humoru , bet brīžiem putrojas zviedru hokejistu uzvārdi tādā interpretācijā .
Cik no tiem kariem esmu sapratis, formāli pareizi ir abi varianti, bet te daži kopētāji speciāli ir nostājušies pozā un spītīgi raksta lasītājām neērtāko variantu. Lai jau tiek, varbūt kaut nedaudz aparstēs savus mazā pinča kompleksus.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-21 11:35, pirms 5 gadiem
Ja grib maksimāli tuvu kā izrunā spēlēta'ju dzimtenē, tad arī citu tautu uzvārdus vajag tā rakstīt- kāds Ovečkins, Orlovs, vai Putins? Krievi izrunā Arlov, Puķin, Avečkin. . . .ar daudziem latviešu uzvārdiem tas pats, ka izruna gluži neatbilst rakstībai- Krasc(Krasts), Stazc(Strazds). . .
Bet visā pasaulē par pamatu ņem rakstīto variantu. .

  +1 [+] [-]

, 2019-05-21 11:58, pirms 5 gadiem
Tā jau tas ir. Dažs labs visādas valodas sagramstās, tikai savu dzimto nespēj kārtīgi iemācīties.

     [+] [-]

, 2019-05-21 12:54, pirms 5 gadiem
sinajs rakstīja: Ja grib maksimāli tuvu kā izrunā spēlēta'ju dzimtenē, tad arī citu tautu uzvārdus vajag tā rakstīt- kāds Ovečkins, Orlovs, vai Putins? Krievi izrunā Arlov, Puķin, Avečkin. . . .ar daudziem latviešu uzvārdiem tas pats, ka izruna gluži neatbilst rakstībai- Krasc(Krasts), Stazc(Strazds). . .
Bet visā pasaulē par pamatu ņem rakstīto variantu. .
Pareizi ir - Dārziš, Daugaviš un Džeriš!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-21 15:12, pirms 5 gadiem
Dāvis_P rakstīja: Suveizdu un Noviku vajag abus ielikt par komentētājiem televīzijā. Joka pēc gribētu paklausīties, kā šitā figņa izklausās dzīvajā!
Tas viņiem būtu taisnīgs sods, jo tādi zviedru uzvārdi kā Fošberjs, Klinberjs vai Grēnborjs ir grūti izrunājami, bet tādi zviedru uzvārdi kā Lāšons vai Petešons ir vienkārši smieklīgi
1 2 40 komentāri