Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.

Saskaņā ar noteikumiem, ja spēlētājs saņem diskvalifikāciju, tad viņam tiek atņemtas visas balvas un sakrātie punkti. Krievijas valstsvienība pasaules čempionātā izcīnīja bronzu, kas Kuzņecovam bija trešā karjerā, tomēr viņam būs jāatvadās no savas medaļas. Tāpat no arhīviem pazudīs viņa divi vārti un seši punkti, kas tika sakrāti desmit mačos.

Savukārt Krievijas izlasei sankcijas nedraud. Lai varētu diskvalificēt visu komandu, viena turnīra laikā pozitīvām dopinga analīzēm jābūt vairāk nekā diviem hokejistiem.

Kuzņecovs kopumā piedalījies sešos pasaules čempionātos, 2012. un 2014. gadā izcīnot zelta medaļu. Viņš allaž intervijās stāstījis, ka augot galvenā komanda dzīvē bijusi valstsvienība, tāpēc viņš nekad neatteiks spēlēšanai izlasē. Tomēr tagad centra uzbrucējam piespriesta četru gadu diskvalifikācija, jo viņa organismā tika atklātas kokaīna pēdas.

Diskvalifikācija attiecas uz IIHF pārraudzībā esošajiem turnīriem. Ja pēc gada NHL sāksies lokauts, tad Kuzņecovs nedrīkstēs doties uz Kontinentālo hokeja līgu. Savukārt Ziemeļamerikā šī diskvalifikācija netiek ņemta vērā.

Pirms divām vasarām Kuzņecovs noslēdza astoņu gadu un 62,4 miljonu dolāru vērtu līgumu ar Vašingtonas "Capitals". Līguma pirmajos divos gados viņš algā saņēma desmit miljonus, bet šosezon viņš pelnīs 8,4 miljonus.

2018. gadā "Capitals" pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē izcīnīja Stenlija kausu, un Kuzņecovs kļuva par izslēgšanas spēļu rezultatīvāko hokejistu – viņš 24 mačos tika pie 32 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/hockey/107749...

     [+] [-]

, 2019-08-24 01:07, pirms 5 gadiem
Štatos sievas nedrīkst sist, KHL var spēlēt. Te koksu nedrīkst, Vašingtonā tā kā pofui. Nesaprotamas regulas.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-24 10:24, pirms 5 gadiem
latvānijs rakstīja: Štatos sievas nedrīkst sist, KHL var spēlēt. Te koksu nedrīkst, Vašingtonā tā kā pofui. Nesaprotamas regulas.
bet tavs IQ ir 2 jebkurā pasaules malā, stingri.