Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Otrajā periodā pārāk daudz aizsargājāmies un nepieturējām ripu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugers: "Otrajā periodā pārāk daudz aizsargājāmies un nepieturējām ripu"
Teodors Bļugers. Foto: Reuters/Scanpix

Laukumā pavadot vairāk nekā 24 minūtes, Teodors Bļugers spēlēja vairāk nekā jebkurš cits Latvijas izlases hokejists. Tika atdoti visi spēki, tomēr uzvarai pret Čehijas valstsvienību ar to nepietika – 3:6. Bļugers norādīja, ka lūzums noticis otrajā trešdaļā, vienlaikus nepiekrītot, ka tam par iemeslu bija piecu minūšu mazākums.

"Pirmais periods bija labs, bet spēle ilgst trīs periodus. Tas mums neko nedeva. Sākums bija labs, bet pēc tam kaut kas nesanāca," teica Teodors Bļugers. Pirmajā pārtraukumā latvieši varēja doties labā noskaņojumā – divas reizes realizēts vairākums, kamēr savi vārti nosargāti neskarti. Tomēr labvēlīgs turpinājums izpalika.

Čehiem kā malks svaiga gaisa bija Māra Bičevska noraidījums līdz spēles beigām un sekojošais piecu minūšu mazākums, taču centra uzbrucējs pauda, ka iemesls lūzumam bija cits. "Normāli nospēlējām mazākumā. Jā, beigās viņi iemeta, bet visas piecas minūtes nosargāt, kad pretī nāk tādi spēlētāji... Otrajā periodā pārāk daudz aizsargājāmies un nepieturējām ripu. Un viņiem pēc pirmā gola aizgāja sajūtas. Turpinājumā čehi turēja ripu, taisīja momentus, spēlēja brīvāk nekā iepriekš."

Ja pirmo trešdaļu Latvijas izlase uzvarēja ar 2:0, tad otrais nogrieznis tika zaudēts ar 0:4. Tiesa, sarunas ģērbtuvēs nav bijušas augstākos toņos nekā citreiz, atzina Bļugers. "Pārtraukums bija mierīgāks nekā ierasts. Gatavojāmies trešajai trešdaļai, domājām par to, ka vispirms jāiemet viens gols, un tad jau aizies. Koncentrējāmies, lai iemestu to vienu. Visvairāk runājām par to."

Bļugers laukumā pavadīja 24 minūtes un sešas sekundes, būdams Latvijas līderis. Viņam jau pēc divām trešdaļām bija sakrājušās vairāk nekā 18 minūtes, kas uzbrucējam ir ļoti iespaidīgs skaitlis. "Domāju, ka aizmirst šo spēli viegli nebūs, bet turnīrs ir īss – katru otro dienu ir spēle. Neko ar šo maču vairs nevar izdarīt, tāpēc jākoncentrējas nākamajai spēlei," teica Bļugers. Latvija nākamo maču aizvadīs sestdien, kad tiksies ar Krievijas izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 01:39, pirms 5 gadiem
Kā tur ir ar PČ? Drīkst tikai apkampties un plēst valstij piederošus kreklus? Ja sākas normāls mordobojs, cik dod? Pilnīgu diskābeli?

     [+] [-]

, 2019-05-17 07:28, pirms 5 gadiem
Interesanti ko Zohorna tur Bļugeram teica, varbūt autogrāfu pēc spēles?

     [+] [-]

, 2019-05-17 09:02, pirms 5 gadiem
Tikai ne Bičevskis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-17 12:41, pirms 5 gadiem
kaa tad lai neaizsargajas , kad viens cuka , rezervists Bicevskis nopelna 5 min?!