Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Bičevska situācijā noraidījums bija, bet ne jau līdz spēles beigām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Bičevska situācijā noraidījums bija, bet ne jau līdz spēles beigām"
Artis Ābols blakus Bobam Hārtlijam. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlase vakar piedzīvoja sāpīgu zaudējumu, pasaules čempionāta ceturtajā spēlē ar 3:6 piekāpjoties Čehijai, kuru desmit savstarpējos dueļos tā arī nav izdevies pieveikt. Par pagrieziena punktu kļuva Māra Bičevska lielais noraidījums. Latvijas izlases treneris Artis Ābols šodien pauda pārliecību, ka lielais sods bijis nepelnīts.

"Cik es dzirdēju, viņi paši atzina, ka Bičevskim 5+20 soda minūtes nebija – tur bija 2+10. Es arī atzīstu, ka noraidījums bija, bet ne jau līdz spēles beigām. Katrs sitienu galvā nevar sodīt vienādi – situācijas ir dažādas," pēc šodien aizvadītā treniņa teica Artis Ābols. Latvijas izlase mačam pret krieviem gatavojās nepilnā sastāvā – uz ledus nebija Miks Indrašis un Guntis Galviņš.

"Kad spēlēja Norvēģija pret Šveici, norvēģis Andreass Martinsens ar lēcienu un ar plecu galvā Filipam Kurašovam iedeva, un tas bija tikai 2+10. Vakar Bičevskis un Ržepīks – tas bija nelaimes gadījums," teica Ābols. "Par Freiberga spēka paņēmienu – ja uzmanīgi skatās, viņš [Radko Gudass] pirms sitiena pats nokrīt. Freibis pirms sitiena trāpa ar nūju ripā, pēc tam ir spēka paņēmiens. Jā, ir sitiens galvā, bet nedomāju, ka tur vajadzētu kaut kam būt." Tiesa, pēcāk kļuva zināms, ka Freibergam piespriesta vienas spēles diskvalifikācija.

Runājot par nākamo pretinieku spēku, Ābols pauda pārliecību, ka tā ir vistalantīgākā un vismeistarīgākā komanda pasaules čempionātā. Tomēr Latvija savu spēles plānu grozīt negrasās. "Katru dienu saku, ka jaunu riteni neizdomāsi. Mēs taktiku nemainām, un gan pagājušajā, gan šajā gadā komanda ir pierādījusi, ka spēlē ar milzu pašatdevi. Mūsu iespējas pret krieviem – ja vairākums labi strādā un ja Krievija centīsies spēlēt ļoti skaisti un kombinēties ļoti daudz. Skaidrs, ka viņi ir favorīti, bet vienā spēlē uzvara var būt, ja visas kārtis sakrīt."

Līdz šim Krievija spēlējusi ar perfektu bilanci – četras uzvaras četrās spēlēs –, turklāt trīs reizes pretinieki atstāti sausā. Vienīgais izņēmums bija atklāšanas mačs pret norvēģiem, kuri iemeta divas ripas pēdējo četru minūšu laikā.

"Čempionāts turpinās, lai gan zaudējums nevienam nav patīkams. No rīta bija neliela sapulce, jau gatavojamies spēlei pret Krieviju," teica Ābols. Vaicāts par spēlētāju noguruma pakāpi, viņš norādīja uz Teodoru Bļugeru, kuram pret čehiem bija ilgākais spēles laiks. "Ar viņiem viss kārtībā. Treniņš jau sen ir beidzies, bet Tedis vēl slido. Viņš varēja sen iet prom, bet viss ir kārtībā."

  +8 [+] [-]

, 2019-05-17 18:27, pirms 5 gadiem
Tādi spēlētāji kā Bļugers, kuri vel pēc treniņa paliek patrenēties sasniedz virsotnes!! Ir daudz piemēru! Jau esot superzvaigznei NHL ir spēlētāji, kuri paliek un pilnveido sevi!!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 18:52, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Tādi spēlētāji kā Bļugers, kuri vel pēc treniņa paliek patrenēties sasniedz virsotnes!! Ir daudz piemēru! Jau esot superzvaigznei NHL ir spēlētāji, kuri paliek un pilnveido sevi!!
Jā, Tev pilnīga taisnība- centība atmaksājas.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 19:03, pirms 5 gadiem
Pozitivi ir tas, ka komanda valda laba gaisotne, pat neskatoties uz vakardienas sapigo zaudejumu. Ja, rit bus loti nopietna komanda preti, bet visi doma par speles pozitivu iznakumu un tas priece. Patikami, ka Bobs ir mainijis domasanu. Taja pasa laika it ka jau nav lielu izredzu pret Krieviju, bet kas zin, kas zin...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 22:11, pirms 5 gadiem
paskatījos vēlreiz Bičevskim noraidījums vispār nebija! Spēlētājs jau pats krita!Mīkstā LHF vadība,tur bija šodien jābļauj pa visu Bratislavu,jāraksta protests bet nē mēs tak tā nevaram,ko padomās Fāzels! Fui!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-18 09:40, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!