Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Koziols par Merzļikinu un Girgensonu, darbu ar Hārtliju un apdrošināšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Koziols par Merzļikinu un Girgensonu, darbu ar Hārtliju un apdrošināšanu
Gunārs Skvorcovs, Kārlis Ozoliņš un Viesturs Koziols. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien gatavošanos 2019. gada pasaules čempionātam hokejā sākusi Latvijas izlase, kas pirms Slovākijā notiekošā turnīra aizvadīs sešas pārbaudes spēles. Pagaidām kopā ar komandu nav tās galvenais treneris Bobs Hārtlijs, tāpat kā trūkst vairāku līderu. Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols šorīt sarunā ar medijiem sniedza ieskatu gatavošanās posmā.

"Sastāvu, kuru redzēsim uz ledus, veidojām kopā – es, Māris Baldonieks, Edgars Buncis. Protams, bija konsultācijas ar treneriem, ar Arti Ābolu. Sekojām līdzi, kā kuram gājis pārstāvētajos čempionātos, kāds iespaids atstāts pirms gada. Mums būs īss pārbaudes posms, tāpēc negribam taisīt eksperimentus," skaidroja Koziols. "Pēc pirmajām spēlēm pret Franciju pāriesim uz darbu vienā grupā. Tur brauks puiši, starp kuriem tiks izdarīta izvēle. Pēc Francijas spēlēm sāksim gatavoties mērķtiecīgāk – strādāt pie taktikas un stratēģijas."

Valstsvienības nometnē uzaicināti divi Optibet hokeja līgas finālsērijas dalībnieki – uzbrucēji Kārlis Ozoliņš un Rihards Marenis no čempiones "Mogo". Tāpat vakar tika paziņots par Krievijā spēlējošā Artūra Ozoliņa izsaukšanu uz izlasi. "Gan Marenis, gan Kārlis brauca uz Minsku un labi sevi parādīja tur. Tāpat jāsaka, ka mums ir centru deficīts, un Kārlis bija viens no labākajiem Latvijas čempionātā. Dosim iespēju. Tāpat Artūru Ozoliņu izsaucām sakarā ar centru deficītu," izdarītās izvēles skaidroja Koziols.

"Lauris [Dārziņš] gatavojas. Mēs tikāmies pagājušajā nedēļā, viņš gatavojas pēc savas programmas, viņam ir savs plāns. Gaidām viņu pievienojamies," atzina ģenerālsekretārs. "Viņš teica, ka grib spēlēt. Kad viņš būs – tas jāprasa viņam pašam. Mēs gaidām."

"Gaidām, kas būs ar Zemgu [Girgensonu] – kāds būs viņa lēmums un kad viņš mums pievienosies. Tagad vēlreiz zvanīšu Ronaldam [Ķēniņam]. Ļāvām viņam mazliet atpūsties pēc sezonas beigām," teica Koziols. Vienošanās panākšanu ar Girgensonu gan varētu ietekmēt tas, ka uzbrucējam nav līguma uz nākamo sezonu. "Tas ir viņa lēmums. Gaidām atbildi. Tas pilnīgi ir viņa lēmums."

"Elvis [Merzļikins] man apstiprināja – tiklīdz Kolumbusa būs brīva, tā viņš būs izlases rīcībā. Kamēr "Blue Jackets" būs Stenlija kausa izcīņā, tikmēr Elvis mums nepievienosies," norādīja Koziols. "[Rūdolfs] Balcers ir aizsūtīts uz fārmklubu. Man epastā stāv vēstule, kurā teikts – tiklīdz AHL komandai sezona būs beigusies, viņš ir mūsu rīcībā. Par Teodoru [Bļugeru] ir tas pats stāsts. Gaidām arī Ņikitu Jevpalovu. Izsaukums ir aizsūtīts, tagad jāsāk komunicēt par braukšanu – kad viņš būs Rīgā."

Kopā ar Latvijas valstsvienību nav ne tikai vairāki vadošie spēlētāji, bet arī galvenais treneris – Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" Austrumu konferences finālā ir vadībā ar 3-2 pret Ufas "Salavat Yulaev" un šovakar var nodrošināt vietu Gagarina kausa finālā.

"Viņš izlases kontekstā piedalās ļoti intensīvi – es ar viņu runāju katru dienu, Artis ar viņu runā katru dienu. Viņš zina grupu sadalījumu, viņš zina, ko treneri un spēlētāji dara uz ledus. Katru dienu notiek komunikācija gan pa telefonu, gan Skype sarunās. Viņš ļoti labi zina, ko mēs darām," teica Koziols. "Tagad galvenais ir Artis. Viņš arī pirms treniņa ģērbtuvēs teica, ka nekas nav mainījies – turpināsies tieši tas pats, kas bija pērn. Nūja uz ledus, cīņa par katru ripu."

"[Mārtiņš] Karsums, [Andris] Džeriņš – tie ir spēlētāji, kuri mums nevar palīdzēt savainojumu dēļ. Miķelim [Rēdliham] ir privāti iemesli, mēs tos ļoti labi saprotam un nekādu kreņķu par to nav," skaidroja Koziols. "Par Jāni [Kalniņu] vēl jāskatās. Viņam nākamajā nedēļā Helsinkos ir paredzēti testi. Esam sarunājuši – ja būs nepieciešams un viņš varēs, varēsim pie viņa griezties. Līdz čempionāta sākumam ir pietiekami ilgs laiks, un pagaidām tādas vajadzības nav."

"Visi hokejisti ir apdrošināti no šodienas. Tas, ko mēs vel gaidām – slavenā līgumu apdrošināšana. Tā vēl nav spēkā, jo pagājušajā nedēļā aizsūtījām sarakstu ar spēlētājiem, aizsūtījām līgumu summas un personas datus, un tagad gaidām piedāvājumus. Šodien vai rīt. Noteikumi mums ir zināmi, mainīties var tikai polises summa," teica Koziols. "Bija sēde, kurā tika akceptēts mūsu lūgums par naudas piešķiršanu no valsts. Tālākais – šis lēmums ir jāapstiprina Ministru kabineta sēdē. Ja nemaldos, tā notiks rīt. Taču polise būs spēkā arī pirms naudas pārskaitīšanas – tā stājas spēkā ar pēcapmaksu, tā nav problēma, apdrošinātāji mūs saprot."

1 2 67 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2019-04-08 10:51, pirms 5 gadiem
Izklausās patiešām labi.
Šis gads ir retais, kad sastāvs uzreiz liekas jaudīgs un spēcīgs. Tagad tikai jāgaida aizokeāna džeki un jāliek kopā komandas spēle 💪

  +5 [+] [-]

, 2019-04-08 11:26, pirms 5 gadiem
Miķelim vajadzētu uz kādu no Ozolnieku domes sēdēm aiziet.. citādi ievēlēts ir, bet ar to strādāšanu nesokas. Es to tā sarkastiski saku... vēl aizvien nesaprotu, ko viņš tur bija pazaudējis.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-08 11:34, pirms 5 gadiem
Patīkami, ka Lauris grib spēlēt, ceram vēl uz Girgensonu, un protams, lai Balcera klubs ātrāk brīvs ir, par Bļugeru divējādas sajūtas

  +2 [+] [-]

, 2019-04-08 11:43, pirms 5 gadiem
viss skaidrs, - kamēr nebūs apdrošināti līgumi, Dārziņš netrennēsies. Koziols atkal bremzē procesu..

  +8 [+] [-]

, 2019-04-08 11:57, pirms 5 gadiem
Var no futbola piešķirt līdzekļus hokejam. Kaut vai pusi no tiem 10 mil. Jēga būs lielāka. Bet tur jau laikam lielākā daļa no fifas nāk...

  -3 [+] [-]

, 2019-04-08 11:58, pirms 5 gadiem
Šis ir līmenis... kkādi sprukstiņi izvēlās uzaicināmos! Cik reizes krievi, amerikāņi ar savām zvaigznēm bikses pieliek! Treneriem un tikai... būtu jāskatās savstarpējā ķīmija un konkrētie uzdevumi! Basketbola vadība jau parādīja savu kompetences līmeni... gada laikā tā arī neatrada NEVIENU, kas bumbas sēj pie groza aplasīt!
p.s. Varbūt spiežam uz vārtu večiem, aizsardzībā tos kādus trīs noliekam... iesēžamies ierakumos un gaidām pretuzbrukumu iespējas!?

  -2 [+] [-]

, 2019-04-08 11:59, pirms 5 gadiem
mens rakstīja: Var no futbola piešķirt līdzekļus hokejam. Kaut vai pusi no tiem 10 mil. Jēga būs lielāka. Bet tur jau laikam lielākā daļa no fifas nāk...
Loģiski, ne! FIFA un UEFA lai sponsorē hokeju-Latvijā pat ļoti iespējams! Ja reiz transporta nodokļus mēs metam kopkatlā, ne ceļu uzlabošanai... viss izdotos!?

  -3 [+] [-]

, 2019-04-08 12:03, pirms 5 gadiem
Roberts parāda krievu treneriem KHL, kā jātrenē. Pirmā sezona, un iet visiem pāri. Domāju, ka Hārtlijam varētu būt piedāvājums no NHL (Panthers, Kings, Sabres...?) un mēs viņu pēc šīs PČ vairs neredzēsim kā izlases galveno.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:35, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Labāk jau būtu nogriezt skābekli pērtiķbolam! Ne tur halles ir vajadzīgas, ne arī ekipējums, bet no valsts saņem vairāk naudu par Hokeju
Zinot, kāpēc tev nepatīk basis, kāpēc tev patīk futene? Arī tur netrūkst tās kultūras, kas tev liek riebties basim + futenē tās naudas ir daudz, daudz vairāk kā basī

  +3 [+] [-]

, 2019-04-08 12:39, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Varbūt spiežam uz vārtu večiem, aizsardzībā tos kādus trīs noliekam... iesēžamies ierakumos un gaidām pretuzbrukumu iespējas!?
Aha, labāk noguldīt vārtu priekšā četrus, un viens lai met atlekušās ripas no savas zonas.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:39, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Kā var apdrošināt kaut ko, kura NAV? Laurim nav līguma uz nākamo sezonu Te ir divi varianti, vai nu ar steigu viņu labprātīgi-piespiedu kārtā reintegrēt iekš DR, vai nu arī uz ātru roku mēģināt organizēt piedāvājumus no citiem KHL klubiem Principā, abi varianti būtu paveicami jebkuram bijušajam rūdītam čekistam! Kā kādreiz teica nelaiļkis Edgars Liepiņš, VAJAG TIK RAKT!
Varbūt samuldēšos, bet vai nebūtu jābūt tā, ka apdrošināšana ir visiem arī tiem, kas ir bez līguma, vienkārši par citu summu? Jo savādāk sanāk ļoti stulbi - ja tev uz to brīdi nav līguma un dabū traumu, tu ne tikai zaudē iespēju laicīgi dabūt jaunu līgumu/klubu, bet arī tev neviens neapmaksā veseļošanos. + Laurim kā jebkuram KHL spēlētājam ir līgums līdz 30. aprīlim, kas nozīmē, ka šobrīd Lauris nav bezdarbnieks.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:44, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Šis ir līmenis... kkādi sprukstiņi izvēlās uzaicināmos! Cik reizes krievi, amerikāņi ar savām zvaigznēm bikses pieliek! Treneriem un tikai... būtu jāskatās savstarpējā ķīmija un konkrētie uzdevumi! Basketbola vadība jau parādīja savu kompetences līmeni... gada laikā tā arī neatrada NEVIENU, kas bumbas sēj pie groza aplasīt!
p.s. Varbūt spiežam uz vārtu večiem, aizsardzībā tos kādus trīs noliekam... iesēžamies ierakumos un gaidām pretuzbrukumu iespējas!?
Un, kam tavuprāt būtu bijis jāvāc sastāvu? Ābols ir g.t. asistents, Baldonieks to dara jau gadus 20. Labi Buncis un Koziols diez vai ir ģēniji, taču varētu pameklēt vai viņš nemeklēja spēlētājus jau R2000 laikā klubam. Varētu jau gribēt, lai Hārtlijs tagad "vētī" sastāvu, taču to ir diezgan pagrūti no Balašihas/Ufas. Ja Koziols nemelo par ikdienas saziņu, tad noteikti arī tiek ņemti tie kandidāti, ko grib Hārtlijs + gan jau, kāds ko noskatījuši, kā tu saki "sprukstiņi" un tad saliekot galvā lemts - kurš nu spēlēs. Un komandas ķīmija - jā komandas ķīmija ir baigi labā lieta, tikai Latvijā tas meistarības resurss nav kā Kanādā, kur tu vari uztaisīt 5 līdzvērtīgas par medaļām cīnīties gatavas izlases un vēl 10, kuras sitīsies par minimums top8. Turklāt, pēdējos gados izlasē ķīmija nav bijus liela problēma.

     [+] [-]

, 2019-04-08 12:44, pirms 5 gadiem
kas tur ar to egli?
mācības, met mieru vai kā
Slēpts komentārs: Zoom Mode

     [+] [-]

, 2019-04-08 12:51, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Turklāt, pēdējos gados izlasē ķīmija nav bijus liela problēma.
Pie tā jau Bobs čakli strādā, tā ir viņa viena no augstākajām prioritātēm.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:51, pirms 5 gadiem
"Sastāvu, kuru redzēsim uz ledus, veidojām kopā – es, Māris Baldonieks, Edgars Buncis. Protams, bija konsultācijas ar treneriem, ar Arti Ābolu...''

Kaps pa wtf, vai tad treneri nevido sastavu, kas tas pa cirku!?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:53, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Pie tā jau Bobs čakli strādā, tā ir viņa viena no augstākajām prioritātēm.
Ja atmiņa neviļ ķīmija nebija liela problēma arī pie Teda un pat Beļavska. Ķīmijas problēmas tieši izlasē vairāk saistās ar 21. gs pirmajiem 10 gadiem, kad spēlētāji kasījās ar Lipmanu par apdrošināšanām, ar treneriem un paši savā starpā.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:54, pirms 5 gadiem
Curtiys rakstīja: "Sastāvu, kuru redzēsim uz ledus, veidojām kopā – es, Māris Baldonieks, Edgars Buncis. Protams, bija konsultācijas ar treneriem, ar Arti Ābolu...''

Kaps pa wtf, vai tad treneri nevido sastavu, kas tas pa cirku!?
Var smīnēt par Koziolu un Bunci, bet Baldonieks ir izlases Ģm jau +- 20 gadus. Ja tas pārsteidz, tad laikam hokejam netiek sekots...

     [+] [-]

, 2019-04-08 12:56, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Varbūt samuldēšos, bet vai nebūtu jābūt tā, ka apdrošināšana ir visiem arī tiem, kas ir bez līguma, vienkārši par citu summu?
Pirms gada runāja ka tos drošinās par pēdējā līguma summu.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:56, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja atmiņa neviļ ķīmija nebija liela problēma arī pie Teda un pat Beļavska. Ķīmijas problēmas tieši izlasē vairāk saistās ar 21. gs pirmajiem 10 gadiem, kad spēlētāji kasījās ar Lipmanu par apdrošināšanām, ar treneriem un paši savā starpā.
Pie Teda bija problēmas ar sīvo

     [+] [-]

, 2019-04-08 12:57, pirms 5 gadiem
parvisu rakstīja: Izklausās patiešām labi.
Šis gads ir retais, kad sastāvs uzreiz liekas jaudīgs un spēcīgs. Tagad tikai jāgaida aizokeāna džeki un jāliek kopā komandas spēle 💪
Slideni. Atliks ZG atteikt, un vēl pārītim netikt, un atkal pļukts...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-08 12:57, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Pie Teda bija problēmas ar sīvo
Kamēr dēļ sīvā nav iekšējās klopes, tikmēr jau sīvais komandas ķīmiju nebojā

     [+] [-]

, 2019-04-08 12:58, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Slideni. Atliks ZG atteikt, un vēl pārītim netikt, un atkal pļukts...
Pagājušajā gadā nebija ZG un vēl dažu, kas šogad iespējams būs un bija viens no vislabākajiem čempjiem, kāds bijis.

     [+] [-]

, 2019-04-08 12:58, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Var smīnēt par Koziolu un Bunci, bet Baldonieks ir izlases Ģm jau +- 20 gadus. Ja tas pārsteidz, tad laikam hokejam netiek sekots...
agrāk mārim bija problēmas ar sazvanīšanos, jo kira neapmaksāja rēķinus
tagad kazjols atpogā

     [+] [-]

, 2019-04-08 13:01, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Kamēr dēļ sīvā nav iekšējās klopes, tikmēr jau sīvais komandas ķīmiju nebojā
Droši vien ka tai ziņā viss bija perfekti, ja vēl paslidot varētu....

     [+] [-]

, 2019-04-08 13:07, pirms 5 gadiem
Jau paņēmu 26.maiju brīvu,sajūta ka šogad būs un vajag!!!

GG LATVIJA!!!

  -2 [+] [-]

, 2019-04-08 13:12, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Pie tā jau Bobs čakli strādā, tā ir viņa viena no augstākajām prioritātēm.
Klutjē laikam šogad nebūs vispār...cerams Ābols nesatirsīs sagatavošanās posmu, man pagaidām viņam ticība ir.

     [+] [-]

, 2019-04-08 13:26, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Klutjē laikam šogad nebūs vispār...cerams Ābols nesatirsīs sagatavošanās posmu, man pagaidām viņam ticība ir.
Artis zin ko dara.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 13:26, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Roberts parāda krievu treneriem KHL, kā jātrenē. Pirmā sezona, un iet visiem pāri. Domāju, ka Hārtlijam varētu būt piedāvājums no NHL (Panthers, Kings, Sabres...?) un mēs viņu pēc šīs PČ vairs neredzēsim kā izlases galveno.
Ja Hārtliju neredzēsim, tad tas nebūs NHL klubs pie vainas, bet Avangards ar kuru viņam vēl viena gada līgums un pederācija, kura tirsa, ka ar Hārtliju noslēgts līgums līdz 2022 gada OS, nav nekāda līguma, tikai mutiska vienošanās. līgums pederācijai ar Hārtliju beidzas pēc šīgada PČ. Pats cūkmens tā teica!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 13:34, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Var smīnēt par Koziolu un Bunci, bet Baldonieks ir izlases Ģm jau +- 20 gadus. Ja tas pārsteidz, tad laikam hokejam netiek sekots...
Kazjols jau pirmajā gadā pateica, ka GM nav vajadzīgs jo viņa ekselis darbojas lieliski. Kira gan divus gadus bija Baldonieku pastūmis malā ieliekot Ozo un Štālu...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 13:51, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Ja Hārtliju neredzēsim, tad tas nebūs NHL klubs pie vainas, bet Avangards ar kuru viņam vēl viena gada līgums un pederācija, kura tirsa, ka ar Hārtliju noslēgts līgums līdz 2022 gada OS, nav nekāda līguma, tikai mutiska vienošanās. līgums pederācijai ar Hārtliju beidzas pēc šīgada PČ. Pats cūkmens tā teica!
Es domāju, ja Bobu pēc šīs sezonas pasauks uz NHL, nekāds Avangards nespēs neko bilst. Kur Kalvītis teica, ka ar Bobu līgums ir līdz šim gadam?

     [+] [-]

, 2019-04-08 13:59, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Es domāju, ja Bobu pēc šīs sezonas pasauks uz NHL, nekāds Avangards nespēs neko bilst. Kur Kalvītis teica, ka ar Bobu līgums ir līdz šim gadam?
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ho...

p.s. tu domā Avangards mazāk maksā Bobam , kā kāds viņam NHL klubs piedāvās? ļoti šaubos...pie tam , kur tagad atlaisti NHL klubos treneri, Hārtlija vārds pat netiek pieminēts! nu nav viņš pieprasīts vairs NHL aprindās treneris...pie tam zinot, ka jāizpērk līgums ar Avangardu!

     [+] [-]

, 2019-04-08 14:31, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Es domāju, ja Bobu pēc šīs sezonas pasauks uz NHL, nekāds Avangards nespēs neko bilst. Kur Kalvītis teica, ka ar Bobu līgums ir līdz šim gadam?
ohl finālā intervijā.
1 2 67 komentāri