Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kovaļčuks: "Neteiktu, ka ar Latviju nebija problēmu, nervozējām..."

Kovaļčuks: "Neteiktu, ka ar Latviju nebija problēmu, nervozējām..."
Lauris Dārziņš un Iļja Kovaļčuks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Ar Latvijas hokeja izlases trenera Teda Nolana un vairāku mūsu komandas spēlētāju sacīto pēc zaudētās spēles pasaules čempionātā pret Krieviju (0:6) jau iepazīstinājām. Šobrīd varat iepazīties ar Krievijas izlases pārstāvju pārdomām.

Krievijas izlases treneris Zinetula Biljaletdinovs: "Pirmā spēle turnīrā allaž ir sarežģīta - ne vienmēr viss izdodas. Taču mums izdevās realizēt savu vairākumu un izmantot iespējas uzbrukumā. Aizsargu gūtie vārti? Speciāla uzdevuma nebija, tā bija sagadīšanās. Brizgalovs? Esmu ar viņu apmierināts. Iļja nospēlēja labi un pārliecinoši. Domāju, viņam bija svarīgi nostāvēt uz nulles. Pat ne uz nulles, bet pārliecinoši un veiksmīgi. Kā šodien. Kurš vārtos stāvēs nākamajā mačā pret Vāciju? Lēmumu pieņemsim vakarā. Taču centīsimies šai čempionātā izmantot visus vārtsargus. Visdrīzāk pret vāciešiem būs Varlamovs."

Iļja Kovaļčuks, Krievijas izlases uzbrucējs: "Vai nebija problēmu ar latviešiem? Tā neteiktu. Paši redzējāt, ka sākām nelīdzeni, pie tam vēl nedaudz nervozējot. Ripa mums pastāvīgi lēkāja un momentu pretiniekam bija vairāk. Labi, ka sākumā pāris reizes lieliski izglāba Brizgalovs. Pēc tam guvām vārtus, un mūsu spēle sakārtojās. Protams, bija jāiemet, kad divas minūtes spēlējām piecatā pret trijiem. Par laimi, Medvedevs uzmeta no zilās līnijas, ripa ielidoja vārtos, un tālāk mēs atbrīvojāmies un sākām spēlēt savu hokeju.

Kāpēc neizdevās spēle piecatā pret trim? Visu laiku cenšamies izvest kādu uz tukšiem vārtiem, bet šādās situācijās ir jāspēlē vienkāršāk un biežāk jāmet pa vārtiem. Vai esam iespēlējuši vairākumu ar Tereščenko un Mozjakinu? Jā, trenējāmies kopā, kad darbojos aizsarga pozīcijā. Mums neslikti sanāca. Mozjakins arī šodien dažas reizes bīstami meta pie pieci pret trīs. Vai nesatrauca tas, ka citi favorīti sāka ar problēmām? Pirmā spēle vienmēr nav viegla un vajag nopietnāk noskaņoties. Mums bija labs iesildīšanās treniņš [раскатка - krievu val.] astoņos no rīta. Pamodāmies agri, tāpēc jutāmies modri."

Iļja Brizgalovs, Krievijas izlases vārtsargs: "Sausā spēle? Tas ir visas komandas nopelns. Puiši ir malači, spēlēja patiešām lieliski. Bet sausā spēle... galvenais, ka uzvarējām. Vai Latvijas izlase radīja problēmas? Uz karstām pēdām nevaru spriest. Vēl neesam analizējuši spēli, pārskatījuši momentus. Vai patiešām sirds nevienā brīdī nesalecās? Cik spēļu jau karjerā bijis! Cik tad ilgi tā sirds var lēkāt? Biljaletdinova aizsardzības hokejs? Vienmēr esmu atbalstījis kārtību. Kārtība, disciplīna - tas ir pats galvenais."

Jevgeņijs Medvedevs, Krievijas izlases aizsargs: "Neteikšu, ka tā bija viegla spēle. Domāju, spēlē tas bija redzams. Rezultāts neatspoguļo vieglumu. Un tomēr uzvarējām. Jā, sākums bija nervozs, tas pirmajai spēlei ir tradicionāli, taču pēc tam viss kļuva gludāk. Brizgalovs nostāvēja uz nulles, tāpēc sākumā neielaidām. Aizsargu daudzie vārti? Vairāk metām pa vārtiem tāpēc, ka uzbrucēji aizsedza vārtsargam redzamību."

Maskavas "Spartak" viceprezidents Oļegs Bratašs: "Latvija nav tik spēcīga, lai pēc šī mača varētu spriest par Krievijas izlases spēku - gan komandu, gan kādu individuāli. Vajadzīgs nopietnāks pretinieks. Labi, ka turnīru sākām ar spēli pret Latviju. Laikam jau labāk, ja pretinieki nāk ar meistarības augošu līkni, nevis otrādi."

Bijušais PSRS un Krievijas izlases hokejists Iļja Bjakins: "Aizsargu vārti? Nav noslēpums, ka aizsardzības spēle tiek vērtēta nevis pēc aizsargu gūtajiem vārtiem, bet spēles aizsardzībā. Un tas, ka neielaidām vārtus, ir daudz lielāks kompliments aizsargiem nekā gūtie trīs vārti. Lai gan pretinieks nebija īpaši nopietns, mūsējie nospēlēja cienīgi, pārliecinoši. Neapšaubāmi, 6:0 bija nevis tāpēc, ka Latvija bija vāja, bet gan tāpēc, ka Krievija izskatās pieklājīgi un atrodas ļoti labā formā. Ja puiši pieliks, sanāks šiks čempionāts. Bet pagaidām agri spriest, pagaidīsim izšķirošo stadiju - tur pretinieki būs labi un vajadzēs rādīt raksturu."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-04 23:21, pirms 11 gadiem
Oļegs Bratašs kaut ka jau bija jaizliek dusmas, ka dinamo parasti spartaku sagrauj
Slēpts komentārs: Meric
, 2013-05-04 23:42, pirms 11 gadiem
Meric rakstīja: Jučera ielikšana vārtos- AUTOMĀTISKS BALTAIS KAROKS!



Paldies!
Kurā klasē tu ej, ka nezini, ka vārds karogs rakstās ar G?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-05 00:59, pirms 11 gadiem
labāk palasat ko Koba raksta twitterī
Koba Jass ‏@KobaJashi90 1m
Ja spelesu pret asv, tad izeju pret Steipltonu, maksimali atlaidisu, tapat ka pagasgad pret zviedriem!!!!!!!
, 2013-05-05 08:30, pirms 11 gadiem
ritvars rakstīja: labāk palasat ko Koba raksta twitterī
Koba Jass ‏@KobaJashi90 1m
Ja spelesu pret asv, tad izeju pret Steipltonu, maksimali atlaidisu, tapat ka pagasgad pret zviedriem!!!!!!!
Tas tak ir viltus profils...
, 2013-05-05 12:34, pirms 11 gadiem
Standarta pieklājības frāzes.....
, 2013-05-05 14:12, pirms 11 gadiem
Reaalists17 rakstīja: Standarta pieklājības frāzes.....
Kaut vai standarta, kaut gan izlases trenera un Kovaļčuka domas ir interesanti uzklausīt, un, lai mūsu pašu komandas pārdomas būtu tik sakarīgas.....

Un krievi uzreiz konstruktīvāk un plašāk analizē spēles
, 2013-05-05 14:37, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Bet nu latviešu hokeja fani reāli nemāk zaudēt! Novelt visu kārtējo reizi uz vārtsargu un iztēloties, ka varēja uzvarēt šādu Krievijas izlasi... . Vēl viss čempis priekšā.
Prātīgs vārds! Piekrītu, pilnīgi nevajadzīgi uzsvaru likt uz spēli pret Krieviju...tuvredzīgi...nu, nav par katru cenu jāuzvar krieviju...

piekristu, ja tas būtu ceturtdaļfināls vai citas spēles par izstāšanos....kaut vai no A grupas....

nav jāpolitizē sports... ,bet jāizvērtē katra spēle konstruktīvi.... nevis jānoēd daži spēlētāji, dēļ atsevišķām kļūdām... nevajaga kļūt par kanibāliem

Ir retoriski jājautā -Kā var uzvarēt pretinieku, ja komanda nevar izdarīt precīzu trāpījumu vārtos..... Nevar
Tedam Nolanam jālūko veids, lai uzlabotu Bufalo «Sabres» sniegumu, jo šobrīd komandas rezultāti neatbilst cerētajam. 

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Teds Nolans: "Ja neuzvari, neesi pietiekami smagi strādājis"

Saruna ar Bufalo «Sabres» galveno treneri Tedu Nolanu notika īsi pirms Valsts svētkiem, kad mutē smeldza iekrājušies zaudējumi. Viedie trenera vārdi būs atraduši dzirdīgas ausis, jo pirmo reizi sezonā Bufalo izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas. Vienā no retajiem, brīvajiem brīžiem Nolans stāsta par galvenajiem sezonas klupšanas akmeņiem, un par to, cik drošs šobrīd jūtas par savu vietu galvenā trenera amatā.
Latvijas izlases pirmo vārtu autere Līga Miljone
Foto: Romualds Vambuts
18

Sieviešu izlase turnīru Ventspilī sāk ar Ungārijas atstāšanu sausā

Latvijas sieviešu izlase uzsāka pasaules čempionātu 1. divīzijas B grupā ar spēli pret Ungārijas izlasi (4:0). Divus vārtus guva Inese Geca-Miljone, bet pa vieniem izcēlās Līga Miljone un Anna Kubliņa, bet visus pretinieku metienus atvairīja Evija Tētiņa.
Teds Nolans
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
111

LHF lēmumu par Nolanu un pārējiem treneriem atliek uz augustu

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas valdes sēde, kurā tika vērtēts arī Latvijas hokeja izlases starts pasaules čempionātā, tostarp runāts par treneru darbu.