Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čukste paraksta līgumu ar "Sharks" fārmklubu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čukste paraksta līgumu ar "Sharks" fārmklubu
Kārlis Čukste. Foto: gobobcats.com

23 gadus vecais latviešu aizsargs Kārlis Čukste parakstījis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas kluba Sanhosē "Sharks" fārmklubu "Barracuda", vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Pirms pieciem gadiem "Sharks" viņu draftēja piektajā kārtā. Pēdējās četras sezonas aizsargs pavadījis NCAA.

2015. gada drafta piektajā kārtā Sanhosē "Sharks" izvēlējās divus latviešus - ar 130. numuru tika aizrunāts aizsargs Kārlis Čukste, bet ar 142. numuru vienība izvēlējās uzbrucēju Rūdolfu Balceru, kurš vēlāk tika aizmainīts uz Otavas "Senators", un šīs vienības rindās Balcers Nacionālajā hokeja līgā aizvadījis 51 maču.

Čukste vēl nav debitējis profesionālajā hokejā, jo pēdējās četras sezonas aizvadīja NCAA, pārstāvot "Quinnipiac University". Komanda 2019. gadā ECAC konferencē regulāro sezonu pabeidza pirmajā vietā, bet tikt līdz titulam neizdevās, zaudējot ceturtdaļfinālā. Aizvadītajā sezonā tā ieņēma trešo pozīciju, bet izslēgšanas spēles nenotika Covid-19 dēļ.

Rezultatīvākajā sezonā Čukste 38 spēlēs izcēlās ar 20 (2+18) punktiem, bet aizvadītajā sezonā latviešu aizsargs bija viens no kapteiņa asistentiem. Čukstem nevienā sezonā nav bijis negatīvs lietderības koeficients.

"Sharks" bija dots laiks līdz 15. augustam, lai parakstītu līgumu ar Čuksti, citādi tiktu zaudētas tiesības uz latviešu aizsargu. Līgums netika parakstīts, tādējādi NHL līmenī hokejists drīkst pievienoties jebkurai komandai. Tagad viņš parakstījis līgumu ar Sanhosē "Barracuda", "Sharks" fārmklubu, un sezonu Čukste gatavojas sākt Amerikas Hokeja līgā. Tās sezonas sākums ieplānots 4. decembrī.

"Barracuda" pastāv tikai piecas sezonas, un četrās no tām komanda kvalificējusies play-off. Vienīgais izņēmums ir aizvadītā sezona, jo play-off nenotika, bet "Barracuda" nebūtu kvalificējusies, jo ieņēma pēdējo vietu Klusā okeāna divīzijā. Vienības rindās spēlējuši divi latvieši - Balcers un Ņikita Jevpalovs.

Čukste pārstāvējis Latvijas izlasi divos U18 un trijos U20 pasaules čempionātos. Viņš ticis aicināts uz valstsvienības treniņnometnēm pirms pasaules čempionāta, tomēr skolas dēļ no šādas iespējas atteicies. Augusta pirmajā pusē Čukste trenējās kopā ar Kontinentālās hokeja līgas klubu Rīgas "Dinamo".

     [+] [-]

, 2020-08-29 15:29, pirms 4 gadiem
laikam nebija līguma piedāvājumu no NHL, pēc Sharks "kurvīša", tāpēc Čukste noslēdza ar AHL fārmu savu pirmo profa līgumu. cerams izdosies labs karjeras turpinājums Z-Amerikā.

     [+] [-]

, 2020-08-29 15:57, pirms 4 gadiem
Autor, ir piedalījies divos ( nevis vienā ) U - 18 čempionātā.

     [+] [-]

, 2020-08-29 16:03, pirms 4 gadiem
Tacis rakstīja: Autor, ir piedalījies divos ( nevis vienā ) U - 18 čempionātā.
Autors Brože - nav brīnums, ka šitādi feileri...

     [+] [-]

, 2020-08-29 16:25, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: Autors Brože - nav brīnums, ka šitādi feileri...
Skumjākais ir tas, ka pat pats ielicis statistiku, kur visu var redzēt. Vienīgais autora aizstāvībai, varbūt ideja bija par u-18 PČ elitē.

     [+] [-]

, 2020-08-29 16:30, pirms 4 gadiem
vakar triperī hokeja blogs ar bija ielicis tādu info. tagad izdzēsis!
diezgan dīvains lēmums, ja taisnība! parakstīt līgumu ar sharku fermu, pēc atteikuma parakstīt NHL entry level...
vai tiesām ir tik sūdīgi un kaut kas trūkst NHL līgumam? jeb kaut ko nezinam par prospektu un insaida jau reāla nav...
p.s. pārsvarā jau kam iedots kurvis pāriet uz citu sistēmu.
bet nu tagad kovids, melnie un cita huiņa, tāpēc iespējams daudz kas! normālā dzīvē tā nenotiek!

     [+] [-]

, 2020-08-29 16:30, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Skumjākais ir tas, ka pat pats ielicis statistiku, kur visu var redzēt. Vienīgais autora aizstāvībai, varbūt ideja bija par u-18 PČ elitē.
tad jau par U20 arī vajadzēja teikt, ka vienu reizi (elitē).