Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

ECHL 2020./21. gada sezonā paliek bez trešdaļas no līgas dalībniecēm

Rolands Eliņš

ECHL 2020./21. gada sezonā paliek bez trešdaļas no līgas dalībniecēm
Renārs Krastenbergs. Foto: Zack Rawson / Wheeling Nailers, dkpittsburghsports.com

Trešā spēcīgākā Ziemeļamerikas profesionālā hokeja līga ECHL pavēstījusi, ka astoņas komandas no 26 līgas dalībniecēm ir brīvprātīgi pieteikušās 2020./21. gada sezonā nepiedalīties.

ECHL šosezon paliks bez visas Ziemeļu divīzijas, jo visas sešās šīs divīzijas komandas brīvprātīgi pieteikušās sezonu izlaist, nevis censties to aizvadīt sarežģītajos Covid-19 pandēmijas laikos, kad pastāv šaubas par iespēju spēles aizvadīt ar skatītājiem tribīnēs. "Thunder", "Beast", "Mariners", "Growlers", "Royals" un "Railers" komandas attiecīgi šosezon laukumā nedosies.

Tāpat to nedarīs Atlantas "Gladiators" un Norfolkas "Admirals" komandas, kuras šosezon savu darbību pārtraukušas, taču visas astoņas komandas tiek gaidītas atpakaļ ECHL dalībnieku lokā 2021./22. gada sezonā. Saskaņā ar ECHL kolektīvo līgumu, visi šo komandu spēlētāji līdz ar paziņojumu kļuvuši par brīvajiem aģentiem.

ECHL komisārs Raiens Krelins līgas paziņojumā norādījis, ka izprot, cik smags klubiem bijis šis lēmums, taču jāņem vērā atšķirības starp ASV reģioniem un tajos noteiktajiem ierobežojumiem. Šobrīd ECHL vadība un klubi neredz iespējas, ka sezonas gaitā ASV ziemeļaustrumos ierobežojumi varētu tikt samazināti un parādītos iespējas aizvadīt spēles ar līdzjutējiem arēnās, kas veido krietnu daļu klubu ienākumu.

ECHL sezona tiks aizvadīta divos formātos. Paredzēts, ka 13 komandas sāks sezonu 11. decembrī un aizvadīs 72 regulāro spēļu sezonu, kamēr piecas komandas turnīrā iesaistīsies 15. janvārī un aizvadīs 62 spēļu ilgu regulāro sezonu, tiesa, šo piecu komandu sakarā vēl notiks saskaņošana ar vietējām varas iestādēm. Regulāro sezonu tiek cerēts pabeigt līdz sestajam jūnijam, proti, reizē ar pasaules čempionāta hokejā, kas tiek plānots Rīgā un Minskā, finālu.

ECHL aizvadītajā sezonā spēlēja trīs Latvijas hokejisti – Renārs Krastenbergs aizvadīja 52 spēles "Nailers" sastāvā, Kristofers Bindulis piedalījās 50 "Stingrays" mačos, kamēr Rodrigo Ābols uz ECHL bija nosūtīts uz četrām spēlēm "Swamp Rabbits" sastāvā. Visi trīs šoruden ir atraduši klubus Eiropā.

Izmantotie resursi:
https://www.echl.com/news/2020/11/n...

     [+] [-]

, 2020-11-19 14:34, pirms 3 gadiem
Dinamo varēs nopirkt vēl kādu 3. šķiras Zamerikāni...