Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" aizsargs Hanviks, visticamāk, izlaidīs visu nākamo sezonu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Sabres" aizsargs Hanviks, visticamāk, izlaidīs visu nākamo sezonu
Mets Hanviks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Bufalo "Sabres" nākamajā sezonā, visticamāk, nepalīdzēs pieredzējušais aizsargs Mets Hanviks, kurš cīnās ar kakla problēmām, kuru dēļ jau izlaida arī gandrīz visu iepriekšējo sezonu.

To trešdien, kad līdz treniņnometņu sākumam atlikušas vien divas nedēļas, atklāja "Sabres" ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils. Hanviks traumu guva pagājušajā vasarā un traumas dēļ jau izlaida pirmos divus sezonas mēnešus, bet vēlāk tomēr bija spējīgs aizvadīt 14 spēles.

Bufalo hokejistu ieguva 2018. gada jūnijā kopā ar uzbrucēju Konoru Šīriju maiņas darījumā no Pitsburgas "Penguins". Savā karjerā viņš 535 regulārās sezonas mačos izcēlies ar 25 gūtajiem vārtiem un 94 rezultatīvām piespēlēm. Šī viņam būs pēdējā sezona līgumā un hokejistam plānots nopelnīt 1,75 miljonus dolāru.

Rēķinoties ar potenciālu Hanvika nespēlēšanu, "Sabres" šovasar piesaistījusi arī aizsargus Kolinu Milleru un Henri Jokiharju. Paredzams, ka Hanviks tiks ievietots ilgtermiņā savainoto spēlētāju sarakstā, kas "Sabres" ļaus slēgt līgumus arī virs algu griestiem. Tiek uzskatīts, ka šobrīd "Sabres" ir aptuveni miljonu virs algu griestiem, kas komandai atļauti 81,5 miljonu dolāru apmērā.

"Sabres" komanda NHL izslēgšanas turnīrā nav spējusi iekļūt jau kopš 2011. gada. Pagājušajā sezonā tā vienu brīdi bija pat starp visas līgas līderēm, bet tad vienības sniegums strauji pasliktinājās. Šovasar "Sabres" uz vienu sezonu pagarināja līgumu ar Girgensonu, atvēlot latvietim 1,6 miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/f1a331cd0f664ab9...