Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" treneris: "Girgensons sezonu sagaida ar ļoti lielu pārliecību"

Ints Megnis
Ints Megnis

"Sabres" treneris: "Girgensons sezonu sagaida ar ļoti lielu pārliecību"
Zemgus Girgensons. Foto: Buffalo Sabres

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdienas pārbaudes spēlē, kurā Bufalo "Sabres" viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica cita latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", bija pats labākais spēlētājs, uzskata "Sabres" galvenais treneris Ralfs Krīgers.

Sestdienas cīņā trešās trešdaļas 12. minūtē Girgensonu ar lielisku piespēli vienatnē pret vārtsargu Metu Mareju izvirzīja Džons Gilmors. Girgensons komandas biedru nepievīla un ar veiklu māņkustību apmānīja Mareju, tobrīd panākot 2:2.

Nākamās dienas rītā Krīgers saka, ka šādus vārtus Girgensons varēja iemest, pateicoties savai pārliecībai. "Kā redzējām Pitsburgā, viņa vārti tika gūti, pateicoties kaislei un pārliecībai," par latvieti, kurš gatavojas savai septītajai NHL sezonai, pauž "Sabres" galvenais treneris. "Vakar viņš bija lielisks. Pats labākais. Spēlētājs, kurš paveica to, kas mums tiešām bija nepieciešams aizsardzībā, kā arī iemeta vārtus."

Pats Girgensons kā savus mērķus pirms jaunās sezonas izvirzījis spēlēšanu atbildīgi aizsardzībā un pārliecības uzbrukumā atgūšanu.

"Viņš vienmēr strādā simtprocentīgi no treniņa sākuma līdz beigām, līdz ar to arī spēles aizvada vienmērīgi. Vienmēr zini, ko tieši sagaidīsi no viņa. Viņš ir ļoti svarīgs mūsu komandai. Viņa pārliecība pirms šīs sezonas šķiet ļoti augsta," saka Krīgers. Pagājušajā sezonā Girgensons mazākumā laukumā pavadīja 172 minūtes un 58 sekundes, kas bija sešpadsmitais augstākais rādītājs starp uzbrucējiem līgā.

Girgensons cer, ka Krīgera spēles sistēma, kas ļauj uzbrukumā darboties instinktīvi, palīdzēs viņam atgūt pārliecību. Ja 2014./15. gada sezonā latvietis 61 spēlē savāca 30 (15+15) punktus, nākamajos gados viņš allaž apstājies starp 15 un 18 punktiem.

"Mums treneris dod nedaudz vairāk brīvības," saka Girgensons. "Domā, strādā ar maiņas biedriem, lasiet viens otru. Patīkami redzēt, ka puiši kļūst arvien radošāki. Uzbrukumā viss vairāk atkarīgs no spēlētājiem, ir jautri spēlēt pie šādas sistēmas."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/sab...

Slēpts komentārs: DarzenisD

  -3 [+] [-]

, 2019-09-29 19:55, pirms 4 gadiem
Būtu jauki , ja šī pārliecība nezustu sezonas laikā. Iepriekšējos gados bija jūtams ka ar pārliecību nav tā kā gribētos. Ik pa brīdim pats minēja zemo rezultativitāti un bija jūtama būtiska vēlme uzlabot savu spēli. Vēlme uzlabot spēli ir apsveicama, bet kontekstā ar visām intervijām jūtams pārliecības samazinājums ja tā varētu teikt.

 +11 [+] [-]

, 2019-09-29 20:12, pirms 4 gadiem
Cerams pie Krīgera Zemgum ies labāk!! Nu ja ne 30+punktu sezona, tad vismaz 25 vajadzētu sagrabināt!!!

     [+] [-]

, 2019-09-29 20:24, pirms 4 gadiem
Kapāt, sisties pie bortiem, bloķēt metienus un darīt visu pārējo, ko baltie cilvēki negrib darīt.

  -4 [+] [-]

, 2019-09-29 20:51, pirms 4 gadiem
Dinamo arī

     [+] [-]

, 2019-09-30 10:09, pirms 4 gadiem
Ja kādam ir interese pievienoties NHL fantasy līgai, varat to izdarīt šeit - https://hockey.fantasysports.yahoo....

Drafts 01.10. 20:00.

     [+] [-]

, 2019-09-30 13:03, pirms 4 gadiem
https://www.facebook.com/groups/445... Pievienojās!!! Latvijas hokeja fanu grupa🏒🇱🇻