Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Besers no "Canucks" vēlas 28 miljonus vērtu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Besers no "Canucks" vēlas 28 miljonus vērtu līgumu
Broks Besers. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Vankūveras "Canucks" pagaidām nav izdevies pagarināt līgumu ar ierobežoti brīvo aģentu Broku Beseru. Tiek vēstīts, ka uzbrucējs vēloties četru gadu līgumu par 28 miljoniem dolāru.

Besers pagājušajā sezonā laukumā devās 69 spēlēs, izceļoties ar 26 vārtu guvumiem un 56 punktiem. 22 gadus vecais uzbrucējs sevi pierādījis kā vienu no "Canucks" līderiem, tādēļ tiek prasīti septiņi miljoni sezonā. Sarunās kā atskaites punkts tiek izmantots Tīmo Meiera ar Sanhosē "Sharks" noslēgtais četru gadu līgums par 24 miljoniem.

"Sarunās esam salīdzinājuši Beseru ar Meieru un Kailu Konoru no Vinipegas "Jets". Besera pārstāvji izvirzījuši saprātīgas prasības, un sarunas turpinās, turpinām meklēt kopsaucēju. Ceru, ka vienošanās tiks panākta pirms treniņnometnes sākuma, bet pagaidām līdz tam ejams tāls ceļš," teica "Canucks" ģenerālmenedžeris Džims Benings.

Meiers parakstīja mazāk vērtīgu līgumu, taču pēdējā sezonā viņš saņems desmit miljonus. Šāds solis sperts, lai šveicietim būtu labāks nākamais līgums – proti, kad 2024. gadā beigsies šī vienošanās, kvalifikācijas piedāvājumam jābūt lielākam nekā iepriekšējās sezonas algai, un Meiers sevi nostādījis pateicīgā pozīcijā. "Tas mani mazliet baiga," pauda Benings, atzīstot, ka Besera līgums noteikti būs strukturēts citādi.

"Canucks" jāpagarina līgums gan ar Beseru, gan ar Nikolaju Goldobinu, bet zem algu griestiem palikuši vairs tikai 5,06 miljoni. Tiesa, ģenerālmenedžeris norādīja, ka viņu tas neuztrauc – kluba īpašnieki devuši atļauju uz fārmklubu sūtīt spēlētājus ar lieliem līgumiem, ja rodas tāda nepieciešamība.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/report-vancouver...