Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" soda Minesotu par izšķērdību, papildlaikā izrauj uzvaru sērijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Blues" soda Minesotu par izšķērdību, papildlaikā izrauj uzvaru sērijā
Sentluisas "Blues" prieki
Foto: Hannah Foslien / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Šovakar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences piektajā ceturtdaļfināla sērijas mačā Sentluisas "Blues" viesos papildlaikā ar 4:3 pārspēja Minesotas "Wild", triumfējot arī visā sērijā ar 4-1. Uzvaras vārti Magnusam Pājarvī.

Minesotas "Wild" bija zaudējuši pirmās trīs sērijas spēles, tomēr, atrodoties bezdibeņa malā, prata uzvarēt ceturto spēli viesos ar 2:0, panākot 1-3 sērijā. Arī piektajā spēlē komandu treneri vārtus uzticēja sargāt pirmajiem vārtsargiem - Devanam Dubnikam ("Wild") un Džeikam Alenam ("Blues").

Spēli daudz azartiskāk iesāka "Blues", kuri pirmajās minūtēs spēja izdarīt astoņus metienus pa mājinieku vārtiem, kamēr mājinieki atbildēja tikai ar vienu. Aktīvā spēle atmaksājās jau astotajā minūtē - Vladimirs Tarasenko nonāca vārtu priekšā un pārspēja Devanu Dubniku - 1:0 "Blues" labā. Viesi, turpinot aktīvo spēles stilu, pēc nedaudz vairāk nekā trīs minūtēm dubultoja savu pārsvaru - Koltons Pareiko atdeva lielisku piespēli uz otru uzbrukuma zonas malu, kurā atradās zviedrs Aleksandrs Stīns, kurš ar spēcīgu šāvienu vārtu tuvējā devītniekā panāca jau 2:0 viesu labā.

Pēc šādiem pavērsieniem "Wild" spēja saņemties - apmēram divas minūtes viesi tika iespiesti savā zonā, tomēr tas augļus nenesa. Tieši pretēji - Minesotas spēlētājs Mikaels Granlunds, cīņā vārtu priekšā, uzgāzās virsū un ar nūju aiz kakla aizķēra "Blues" vārtsargu Alenu, kas deva divu minūšu mazākumu mājiniekiem. Mazākumu gan mājinieki izturēja, vēlāk paši iegūstot vairākumu, kuru veiksmīgi izmantoja - Raiens Saters ar spēcīgu metienu no zonas vidus pārspēja Alenu, panākot 1:2 priekš "Wild". Jāpiebilst gan, ka šī metiena virzienu izmainīja "Blues" spēlētāja Vladimira Sobotkas nūja. Pirmais periods šādi arī noslēdzās. Metienu attiecība bija 12:9 par labu "Blues".

Arī otro periodu labāk uzsāka viesi, tomēr bīstamu momentu sākumā bija maz. "Wild" nopelnīja mazākumu pēc asumiem mājinieku vārtu priekšā. Mazākums gan tika izturēts, vēlāk pašiem mājiniekiem iegūstot iespēju spēlēt vairākumā. Pateicoties lieliskajai Džeika Alena spēlei, kā arī izmisīgām glābšanas akcijām no "Blues" aizsargiem (Pareiko ar cimdu ripu atvairīja no ielidošanas tukšos "Blues" vārtos), mājiniekiem neizdevās izlīdzināt rezultātu. Lieliski solo reidi padevās "Wild" spēlētājiem Marko Skandellam un Džeisonam Cukeram, tomēr abās reizēs pārliecinošs bija Alens.

Vēlāk komandas uzspēlēja četri pret četri formātā, taču rezultāts nemainījās. Pamatīgu izbīli "Wild" fani piedzīvoja pēc tam, kad pēc sadursmes ar Alenu, bortā ietriecās un palika guļam viens no mājinieku līderiem - Ēriks Stāls. Stāls spēli vairs nevarēja turpināt. Perioda beigās pamatīgu karuseli pie viesu vārtiem savērpa mājinieki, kuri izveidoja nesaitāmus bīstamus momentus, taču vienmēr vietā bija Džeiks Alens. "Blues" līdz perioda beigām savu pārsvaru noturēja - joprojām 2:1. Metienu attiecība otrajā periodā bija 15:7 par labu "Wild".

Izšķirošais periods sākās salīdzinoši piesardzīgi. Sestajā minūtē "Wild" nopelnīja sev kārtējo vairākumu, tomēr tikpat ātri paši pārkāpa noteikumus, otro reizi spēlē izšķērdējot iespēju uzspēlēt pilnvērtīgā vairākumā. Minūtes vēlāk Pols Štastnijs ar diviem mēģinājumiem, metot pret vārtsarga Devana Dubnika kājsargu, iedabūja ripu "Wild" vārtos - 3:1! "Wild" nekavējoties metās uzbrukumā un viņiem arī uzreiz izdevās dabūt ripu Alena sargātajos vārtos, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts - šveicietis Nino Nīderraiters bija bloķējis "Blues" vārtsargu, kā rezultātā Alens tika iegrūsts vārtos pirms vēl ripa bija šķērsojusi vārtu līniju.

Nedaudz vēlāk Džejs Būmīsters ar noraidījumu deva vēl vienu iespēju "Wild" samazināt rezultāta starpību. Un šoreiz "Wild" izdevās izmantot vienu no savām izdevībām - Miko Koivu no gaisa spēja vārtos ietriekt Džeika Alena atvairīto ripu - 2:3. Sekoja kārtējie karuseļi pie "Blues" vārtiem, kā arī kārtējais noraidījums viesiem - atkal grēkāzis bija Džejs Būmīsters, kurš izmisīgi bloķēja Nino Nīderraiteru vārtu priekšā. Vairākumu "Wild" neizmantoja, tomēr drīz pēc tā Džeisons Cukers ar lielisku reidu pa zonas malu pārspēja nedaudz no vārtiem izgājušo "Blues" vārtsargu Alenu - 3:3! Senpolas pilsētas arēnā emocijas sita augstu vilni.

2:40 minūtes līdz trešā perioda beigām lieliska iespēja bija "Blues" spēlētājam Patrikam Berglundam, tomēr Devans Dubniks paspēja izstiept kājsargu un atvairīt šo metienu. Atlikušajā spēles pamatlaika daļā abu komandu aizsardzībās bieži vien sāka valdīt pilnīgs haoss - "Wild" spēja ilgu laiku iespiest viesus savā zonā, tomēr bez rezultāta. Spēles pēdējās sekundēs jau "Blues" bija iespēja iemest, tomēr Devans Dubniks bija savā vietā. Sekoja pagarinājums.

Papildlaika sākuma daļā vairāki ļoti bīstami metieni padevās "Wild" hokejistiem, tomēr katru reizi, izmisīgi aizsardzībā spēlējošajiem, "Blues" hokejistiem uzspīdēja veiksme un viņu vārti, pat par spīti uz brīdi vārtsarga Alena pazaudētajai nūjai, palika neieņemti. Pēc minūtes jau sekoja salīdzinoši mazāka, bet tomēr "Blues" iniciatīva, kuras noslēgumā vienīgo kaut cik bīstamo metienu veiksmīgi atsita Devans Dubniks. Vēlāk "Wild" regulāri izdarīja spiedienu uz "Blues" vārtiem, tomēr tieši viesi bija tie, kuri izmantoja savu iespēju - Vladimirs Sobotka iedeva lielisku piespēli Magnusam Pājarvī, kurš no vārtu priekšas pārspēja Devanu Dubniku - 4:3! "Blues" vārtsargam Džeikam Alenam 34 atvairīti metieni, kamēr Devanam Dubnikam "Wild" vārtos - 23.

Sērijā "Blues" triumfs ar 4-1 un nākamajā kārtā jāspēlē pret Nešvilas "Predators".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

     [+] [-]

, 2017-04-23 04:10, pirms 7 gadiem
Tarasenko pārspēja pats savu vārtsargu?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-23 08:04, pirms 7 gadiem
Edmontona iekļūst nākamajā kārtā.

     [+] [-]

, 2017-04-23 08:13, pirms 7 gadiem
Jā, pirmajā vārtu guvumā autoram samisējās, bet ir taču svētdienas rīts, kam negadās...

  +6 [+] [-]

, 2017-04-23 08:52, pirms 7 gadiem
Šausmīga nolaidība- uzrakstīts ''Berglunds''. Tagad Zviedrija mums pieteiks karu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-23 10:18, pirms 7 gadiem
Tagad par mums būs arī Čikāga! Ar "Predators" būs grūtāk.

     [+] [-]

, 2017-04-23 11:21, pirms 7 gadiem
Gillies, laikam ir spēlējis Minesotā. Pēdejā sezona Dinamo Rīga.