Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Betmens: "Uzskatiet, ka mēs nedosimies uz olimpiskajām spēlēm"

Betmens: "Uzskatiet, ka mēs nedosimies uz olimpiskajām spēlēm"
NHL komisārs Gerijs Betmens

Foto: Getty Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Garijs Betmens sarunā ar žurnālistiem atzina, ka sarunas par NHL spēlētāju dalību olimpiskajās spēlēs ir iestrēgušas, un cilvēkiem vajadzētu pieņemt, ka līga nedeleģēs savus spēlētājus 2018. gada Pjenčanas olimpiskajās spēlēs. Pēdējā NHL tikšanās ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un Starptautisko hokeja federāciju (IIHF) notika februāra sākumā, bet, ņemot vērā, ka tuvākajā laikā nav ieplānotas nākamās pārrunas, Betmens kļūst arvien pesimistiskās šajā jautājumā.

"Nenotiek nekādas sarunas," Betmens pauda "Reuters" žurnālistiem Sporta Biznesa Sammitā Ņujorkā. "Mēs esam atvērti dialogam par dažādiem jautājumiem, kas mazinātu zaudējumus NHL sezonai, bet pagaidām bez rezultātiem," uzsvēra Betmens. "Ņemot vērā pašreizējo situāciju, cilvēkiem vajadzētu pieņemt, ka mēs nedosimies."

NHL galvenā problēmsituācija attiecība par olimpiskajām spēlēm ir nepieciešamība apturēt sezonu uz divarpus nedēļām, kā arī bažas par spēlētāju iedzīvošanos traumās. Nododot vairāk nekā 3,5 miljardus dolāru spēlētāju kontraktos, NHL lūko ko līdzīgu SOK galvenā sponsora statusam, kas ļautu līgai pārdot ziemas olimpiskās spēles savās platformās, tādējādi kompensējot līgas dīkstāvi.

NHL vadība arīdzan pauda, ka SOK būs nepieciešams mainīt savu nostāju, apmaksājot spēlētāju apdrošināšanu un loģistikas izmaksas, pēc tam, kad līga paziņoja, ka vairs neuzņemsies šo pozīciju apmaksu, ko NHL veica piecās iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Mēs nevēlamies publiski risināt šo jautājumu," uzsvēra Betmens. "Vienīgi vēlējos uzsvērt faktu, ka tas [apturēt NHL regulāro sezonu] ir visai graujoši mūsu biznesam, un šķietami nav nekādu veidu, kas rastu risinājumu šai problēmai. Tas, ko es ieteicu – izturieties pret mums kā pret galveno sponsoru."

"Kad SOK atnāks pie mums un teiks - starp citu, mēs zinām, ka spēlētāju nosūtīšana izmaksā aptuveni 15-20 miljonus dolāru, neskaitot apdrošināšanu, transporta izmaksas un spēlētāju izmitināšanu... redziet, mēs par to nemaksāsim. Ja viņi nenovērtē mūsu dalību, tad mēs nedosimies," pauda Betmens.

NHL nedeva zaļo gaismu tās dalībai 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs līdz pat 2013. gada jūlijam. Nākamais gājiens, ja tāds būs, nāks no SOK vai IIHF. “Raugoties no mūsu pozīcijām, nākamo soļu var arī nemaz nebūt,” teica Betmens.

Kamēr NHL komandu īpašnieki ieņēmuši savu pozīciju, SOK un IIHF papildus jārēķinās ar spēlētāju vēlmi piedalīties olimpiskajās spēles un sponsoru spiedienu.

Daļa hokejistu izteikušies, ka piedalīsies olimpiskajās spēlēs, neskatoties uz NHL lēmumu, kamēr Japānas riepu ražotājs ''Bridgestone'' (viens no galvenajiem SOK sponsoriem un NHL reklāmdevējs) mēģina iesaistīties, lai panāktu pozitīvu rezultātu sarunās par spēlētāju dalību Pjenčanā. ''Varu atzīt, ka daudzi cilvēki ir ieinteresēti šajā jautājumā, un vēlas palīdzēt,'' "Reuters" žurnālistiem pauda Fils Pašī, ''Bridgestone'' viceprezidents sporta mārketingā.

Pēc dalības piecās olimpiskajās spēlēs Betmens pauda, ka NHL neguva nekādu kvantitatīvu labumu. Konkrētais apgalvojums, ko pauda NHL komisārs, kļūst arvien aktuālāks, jo īpaši Pjenčanas sakarā, kas nav hokeja valsts, līdz ar to apgrūtinot gūt finansiālo labumu, reklamējot NHL saturu Dienvidkorejā, kurā dzīvo aptuveni 50 miljoni iedzīvotāju.

Turklāt Ziemeļamerikā spēles tiktu pārraidītas agri no rīta, kas ir viens no iemesliem, kāpēc līga nevēlas apturēt NHL regulāro sezonu svarīgā brīdī. ''Atcerieties – mēs runājam par februāri, kad nav nedz beisbola, nedz futbola (amerikāņu futbola). Esam tikai mēs un basketbols, un mēs šajā brīdī pazūdam..." uzsvēra Betmens. ''Mēs neiegūstam saturu NHL vajadzībām, un mums nav tiesību izmantot olimpisko spēļu saturu savās mediju platformās un NHL.com. Kāpēc mēs to darījām piecas reizes? Toreiz tā šķita laba ideja, bet visu šo laiku mēs neesam guvuši nekādu labumu no tā,'' pauda Betmens.

Izmantotie resursi:
Reuters

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 322 komentāri
Slēpts komentārs: rezgalis007

  +5 [+] [-]

, 2017-03-22 13:35, pirms 7 gadiem
Kas par problēmu? Kāpēc Olimpiskās spēles nevar izspēlēt bez NHL spēlētājiem? Tieši būtu interesantāk, novērtēt Eiropas hokeja līgu labākos spēlētājus.
Piekrītu, ka NHL sezona nebūtu jāaptur. Kad viņi projektēja olimpisko spēļu termiņus, nezināja, ka NHLā nebūs pārtraukums tajā laikā? Tagad tēlo, ka neko nezināja, protams! Vēl variants, ka OS hokeju izspēlē kaut kad vēlāk, kad NHLs ir beidzies un vairums spēlētāju, kas nespēle plovos, var atbraukt!
Slēpts komentārs: comon88

  -4 [+] [-]

, 2017-03-22 13:41, pirms 7 gadiem
nu nez vai paši hokejiti vairs gribēs spēlēt NHL ,ja pat savu izlasi nevarēs pārstāvēt OS

 +15 [+] [-]

, 2017-03-22 13:45, pirms 7 gadiem
Eiropas čempis iekš OS

 +15 [+] [-]

, 2017-03-22 13:46, pirms 7 gadiem
Tad NAHREN OS kval. bija jaspeelee pirms NHL starta ja tapat NaHueLa speeleetaaji visticamaak nespeelees OS.
Latvijai no NHL pastiprinajumiem nekada labuma bet Vacija bez saviem NHL veciem iespejams Latviju nebutu vinnejusi...
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 13:49, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Betmens varēs iet patrenēt dūrīti, kad lielākā daļa spēlētāju uzliks mīksto uz NHL un dosies uz OS. Ir saprotama vēlme visur un vienmēr nopelnīt, bet šajā situācijā visi trumpji ir Šveices zobārsta rokās. NHL grib vai nebgrib, OS spēļu laikā cietīs zaudējumus. Prozit!
Tas jau ir atkarīgs arī no parakstītajiem līgumiem un komandu attieksmes, jo patvaļīga aizbraukšana nav iespējama, tikai ar komandu atļauju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2017-03-22 13:53, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Eiropas čempis iekš OS
Arī interesanti. Kanāda ar Eiropas spēlmaņiem, vai ASV, tas nu gan būtu interesanti. Žēl, ka paši tajā nepiedalīsimies.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 13:53, pirms 7 gadiem
Tā kā 2016. g. rud. tika atjaunots Kanādas/ Pasaules kauss, tad viss no okeāna 2. puses izskatās loģiski, ieguvēji- tās Eiropas mazās izlases, kurās ir maz girgensonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2017-03-22 13:58, pirms 7 gadiem
Kaut kā jau sāk palikt vienalga par to hokeju un to vai viņi tur brauks vai nē. Vai tas mazinās interesi? Man nē. Ja nav tad nav. Tā pat Latvija spēlēs tikai nākamajās. Līdz tam vēl viss var mainīties. Ja nē.. Nu mūsu izlases kontekstā jau tas neko nemainīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-22 14:00, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Tāpat kā kanādieši.. Tajā pasaules nostūrī valda citi likumi.. Un sportiskie principi tiek nostādīti kā nesvarīga sastāvdaļa, un traucēklis !

redzēs, redzēs.. domāju ir laiks pieņemt sankcijas pret NHL.
Kādas tad? NHL nevar ietekmēt no šīs puses un neviens to arī negrasās darīt

  -3 [+] [-]

, 2017-03-22 14:00, pirms 7 gadiem
ASV, Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Krievija, Somija un Zviedrija bez NHL spēlētājiem? Zviedri paņems vieglāko zeltu vēsturē

     [+] [-]

, 2017-03-22 14:02, pirms 7 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Paurī tikai piķis. Kur sportiskais princips? Kas tur par sūd vienošanos??? OS ir jāspēlē un punkts. Lohi!
SOK`am jā, bet NHL nē. Gan nhl, nba, nfl, mlb utt ir biznesa organizācijas, kuru mērķis ir gūt peļņu, un tajā brīdī, kad tavai organizācijai tiek radīti 15-20miljoni dolāru lieli zaudējumi nevienam neinteresē tas sportiskais princips. It īpaši ņemot vērā ka gan nfl gan mlb jau ap to laiku ir noslēgušies un hokejs dala reitingus ar basketbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-22 14:03, pirms 7 gadiem
Kad nauda sāk noteikt toni sportā tad ir riktīgā pakaļā... un tas domāts no abām pusēm, jo SOK jau ieķer krietnu piķi no OS bet reklāmas ir tikai viņu un vairs pilnīgi nekādu logo. Pat reklāmas tur ir nevis tradicionālās bet kā partneriem atļauts tur vienkārši būt ar saviem produktiem un akcijām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2017-03-22 14:04, pirms 7 gadiem
inuss rakstīja: ASV, Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Krievija, Somija un Zviedrija bez NHL spēlētājiem? Zviedri paņems vieglāko zeltu vēsturē
Somiem nevajag NHL džekus,lai paņemtu zeltu.To pašu ari varētu teikt par Zviedriem un Krieviem.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-22 14:04, pirms 7 gadiem
Kad ir Pasaules kauss (nākamais 2020. gadā), nav vērts sērot, ka pasaules spēcīgāko spēlētāju nebūs Olimpiskajās spēlēs. Ja vēl krievus Korejā izdrāž tāpat. Un ne tikai pavisam ne spēcīgākie kanādieši vai amerikāņi. Bet krievi paši jau arī tur nebūs stiprākajā sastāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2017-03-22 14:06, pirms 7 gadiem
Ar Eiropas komandām viss skaidrs
Krievijai,Zviedrijai,Somijai,Šveicei ir solīdas līgas, lai šo valstu izlases savāktu pieklājīgus sastāvus
A vot ko darīs Kanāda un ASV???
No NHL neviens, no AHL arī, jo tur gandrīz visi ir draftēti
Tātad NHL ir tiesības nelaist nevienu arī no AHL
Pirmo reizi hokeja vēsturē redzēsim ASV un Kanadas izlases,kas savāktas no Eiropā spēlējošiem( Špenglera kauss neskaitās, jo tas nav izlašu turnīrs)
Nu moš daži vēl būs no ECHL un NCAA
Interesanti !!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 14:08, pirms 7 gadiem
Betmenam tomēr ir taisnība.Tas principā nav normāli,ka sezonas laikā jāpatur bizness,lai hokejisti brauktu uz OS spēlētu.Viņš no tā neko neiegūst.
TIem kuriem nav izlases ari nav baigie ieguvēji.
Slēpts komentārs: kristaps30

 +11 [+] [-]

, 2017-03-22 14:09, pirms 7 gadiem
Redzēsiet podus, kad Ovečkins, Malkins un vēl daži aizbrauks, uzliekot mīksto visiem NHL līgumiem. Būs jautri!
Slēpts komentārs: rudy_Latvija
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 322 komentāri