Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins par pirmo pārbaudes spēli: "Nekad nebiju redzējis tādu piespēli"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Merzļikins par pirmo pārbaudes spēli: "Nekad nebiju redzējis tādu piespēli"
Elvis Merzļikins. Foto Columbus Blue Jackets

Šonakt savu pirmo pārbaudes spēli Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos aizvadīja Latvijas izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 17 metienus, kapitulējot tikai vienu reizi skaitliskajā mazākumā. Pēc dueļa viņš atzina, ka ielaistie vārti varbūt pat palīdzējuši izbaudīt spēli.

"Blue Jackets" izbraukuma spēli pret Pitsburgas "Penguins" sāka ar Merzļikinu vārtos, un viņš laukumā pavadīja 29:18 minūtes, līdz tika nomainīts pret somu Veini Vehvileinenu. Latvietis atvairīja 17 no 18 metieniem, un, viņam pametot laukumu, rezultāts bija neizšķirts 1:1. Beigās Kolumbusa zaudēja ar 1:4.

Merzļikins vienīgo reizi kapitulēja septītajā minūtē, kad sāncenšiem bija nepieciešamas tikai astoņas sekundes vairākuma realizēšanai – ar plaukstas metienu izcēlās "Penguins" jaunpienācējs Alekss Galčenjuks. "Situācija bija ļoti ātra. Priekšā pieslidoja arī mūsu spēlētājs [Deivids Savārs], bet nevaru viņu vainot – man pašam bija jānostrādā labāk un jāierauga ripa. Turklāt pēc tam viņš palīdzēja ar pamatīgu bloķēto metienu, tāpat kā visa komanda," teica Merzļikins.

"Manuprāt, ielaistie vārti bija slikti – tādi metieni jāņem. Taču tas palīdzēja iejusties spēlē. Vairs nebiju tik nervozs un nedomāju. Sāku vienkārši spēlēt hokeju. Prāts bija brīvs, izbaudīju laukumā notiekošo, nevis domāju par savu pozīciju vārtos un metieniem," teica vārtsargs. Merzļikins neslēpa, ka cīņas ievadā bija satraucies.

"Bija citādi, nekā biju iedomājies. Pavisam citas sajūtas, nekā tad, kad spēlējām mazajā hallē. Šī tomēr bija NHL komandas arēna. Spēles ievadā biju nervozs, tomēr tas ir tikai cilvēciski. Trešdaļas otrajā pusē jau jutos labāk. Skatījos un mācījos, ko spēlētāji dara šeit, un turpmāk zināšu, ko gaidīt. Jāturpina strādāt," uz ledus piedzīvotajās emocijās dalījās Elvis.

Viņa spilgtākais atvairītais metiens nāca otrās trešdaļas sākumā, kad "Penguins" bija pretuzbrukums divatā pret vienu aizsargu. Jevgeņijs Malkins piespēlēja, Galčenjuks meta apakšējā stūrī, bet Merzļikinam špagatā izdevās ripu atvairīt. "Tas atvairījums iedeva man pārliecību. Ja godīgi, nekad dzīvē nebiju redzējis tādu piespēli pa gaisu – tik perfektu. Tas mani pārsteidza. Jā, pārliecība pēc tā momenta auga, bet tāpat uzskatu, ka atlēkušās ripas varēju kontrolēt daudz labāk. Nekas, tā bija tikai pirmā spēle."

Merzļikins atzina, ka sākumā bijis grūti neskatīties uz pretiniekiem, lai gan Pitsburgai nespēlēja lielākā zvaigzne un kapteinis Sidnijs Krosbijs. "Iesildīties bija dīvaini – otrā pusē bija vārdi un cilvēki, kurus esmu redzējis pa televizoru un uz PlayStation, bet nekad dzīvē. Atceros laiku "Lugano", kad man bija 17 gadi un NHL bija lokauts. Iesildījāmies pie spēles, un turpat blakus bija Džo Torntons. Tā bija labākā iesildīšanās manā dzīvē! Ar laiku tas pazūd. Šoreiz pirmās trešdaļas pusē pazuda tribīnes – fanus vairs nedzirdēju. Un pretī nebija individuāli spēlētāji, tikai melnajos kreklos spēlējošā komanda," pauda Merzļikins.

"Blue Jackets" nākamo pārbaudes spēli aizvadīs sestdien, pulksten 19:00 "Penguins" uzņemot savā laukumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/

  -2 [+] [-]

, 2019-09-20 10:08, pirms 5 gadiem
PČ jau toc būsi uz zvaigznēm saskatijies, tas gan bija banāls texts

  +5 [+] [-]

, 2019-09-20 13:49, pirms 5 gadiem
Sapnis par Ameriku var sākties Elvim!

  +4 [+] [-]

, 2019-09-20 17:50, pirms 5 gadiem
To, ka Elvis var, mēs zinām, tātad lai veiksme piepalīdz un būs mums vēl vairāk negulētu nakšu.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 20:43, pirms 5 gadiem
Džekam laba pieredze. Pēc iepriekšējās spēles teica, ka nebija gaidījis metienu no tāda leņķa, tagad, ka nekad nav redzējis tādu piespēli. Interesanti visu laiku atklāt kaut ko jaunu. Labākais, ka džekam ir vēsa attieksme - nevis gruzīties, bet saprast, izdarīt secinājumus, un likt tos lietas labā. Tā viņš tālu tiks! Lai veicas!

  -3 [+] [-]

, 2019-09-20 21:34, pirms 5 gadiem
Kko padaudz ziepējās čalis..ne piespēkli redzējis ne zvaigznes, diez pret, ko spēlēja čempī..un diez kāpēc tāāādas redzētas piespēles nenolasīja...

Lai čalim veicās, bet šito ziepēšanos jāizbeidz.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-21 14:11, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Kko padaudz ziepējās čalis..ne piespēkli redzējis ne zvaigznes, diez pret, ko spēlēja čempī..un diez kāpēc tāāādas redzētas piespēles nenolasīja...

Lai čalim veicās, bet šito ziepēšanos jāizbeidz.
Kas ar tevim?tev slikti¿

     [+] [-]

, 2019-09-21 20:02, pirms 5 gadiem
A kas ar Tevi, ka nesaproti par ko runa - izliecies, vai vnk rieviņa paurī viena un tā pati ar lāpstu iesista?

     [+] [-]

, 2019-09-22 14:54, pirms 5 gadiem
Neredzēja metienu, bet Merzļikins saka - pats vainīgs bija labāk jānostrādā šajā momentā un jāierauga ripa.
Te daži kā vārtsrags neredz metienu vaino hokejistu kas aizsedz vārtsargam redzamību. Vārtsargam ir viss jādara lai redzētu metienu.
Tā arī ir vārtsarga meistarība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-09-22 17:29, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Neredzēja metienu, bet Merzļikins saka - pats vainīgs bija labāk jānostrādā šajā momentā un jāierauga ripa.
Te daži kā vārtsrags neredz metienu vaino hokejistu kas aizsedz vārtsargam redzamību. Vārtsargam ir viss jādara lai redzētu metienu.
Tā arī ir vārtsarga meistarība.
aizej uz nākošo dinamkas spēli un pakaries atejā, kad atskaņos psrs himnu...