Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" uzbrucējs: "Vārtsargu līnija ir komandas lielākais jautājums"

Rolands Eliņš

"Blue Jackets" uzbrucējs: "Vārtsargu līnija ir komandas lielākais jautājums"
Elvis Merzļikins. Foto: Steven Ellis/The Hockey News

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas „Blue Jackets” uzbrucējs Kems Etkinsons intervijā AP norādījis, ka komandas panākumos šosezon svarīgākais būs tas, kā nospēlēs vārtsargi Elvis Merzļikins un Jūnass Korpisalo, no kuriem vēl neviens nav bijis NHL kluba pamatvārtsarga lomā.

„Blue Jackets” starpsezonā atvadījās no vairākiem svarīgiem spēlētājiem – Artēmija Panarina, Sergeja Bobrovska, Meta Dušeina un Raiena Dzingela. Komandas ilggadējais līderis Kems Etkinsons gan uzskata, ka pārmaiņas komandā nesīs lielāku motivāciju pierādīt sevi.

„Nav noslēpums, ka šo puišu aiziešana mūsu sastāvu droši vien nedaudz ir novājinājusi, taču mēs arī paturējām komandā vairākus vīrus no sastāva kodola,” teica Kems Etkinsons, kurš iepriekšējā sezonā uzstādīja savas NHL karjeras rekordu, gūstot 69 punktus. „Mums jāiet laukumā ar apziņu, ka mums vajag cilvēkiem pierādīt sevi, un domāju, ka šāds noskaņojums dos mums vajadzīgo motivāciju un uguntiņu.”

„Vārtsargu līnija ir komandas lielākais jautājums, tā būs svarīgākā lieta,” turpināja Etkinsons. „Iepriekšējā sezonā Sentluisa uzvarēja Stenlija kausā ar debitantu vārtos, ko iespēlēja tikai sezonas vidū, un paskatieties, kas notika ar komandu pēc tam.”

Paredzams, ka vietu „Blue Jackets” vārtos dalīs latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins un soms Jūnass Korpisalo, kura rēķinā jau ir četras NHL sezonas, taču visas rezerves vārtsarga lomā, šajā laikā piedaloties 81 NHL spēlē.

Jāatgādina, ka tieši Etkinsons pirms gada pasaules čempionātā papildlaikā pret Latviju iemeta izšķirošo ripu Merzļikina vārtos.

Šonakt „Blue Jackets” aizvadīs pārbaudes spēli pret Teodora Bļugera pārstāvēto „Penguins”, un Kolumbusas mediji vēsta, ka Merzļikins šonakt aizvadīs savu pirmo maču komandas sastāvā (pirmajā pārbaudē pirms divām dienām viņš nebija pieteikumā). Paredzēts, ka Merzļikins sāks spēli un aizvadīs pirmās 30 minūtes jeb pusi spēles. Otrs spēlei pieteiktais vārtsargs būs soms Veini Vehvilainens, attiecīgi otrs latvietis "Blue Jackets" sistēmā Matīss Kivlenieks šoreiz nespēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.jacketscannon.com/2019/...
https://nhl.nbcsports.com/2019/09/1...