Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons nopelna vairākumu, "Sabres" ielaiž kuriozus vārtus un atkal zaudē

Girgensons nopelna vairākumu, "Sabres" ielaiž kuriozus vārtus un atkal zaudē
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piekto zaudējumu pēdējās sešās cīņās piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kura ar 1:4 izbraukumā atzina Sanhosē "Sharks" pārākumu. Latviešu uzbrucējs ar rezultatīvu sniegumu neizcēlās.

Bufalo jau sesto speli pēc kārtas nācās iztikt bez savainotā Kaila Okposo palīdzības, bet Zemgus Girgensons kopā ar Markusu Folinjo un Džastinu Beilju darbojās "Sabres" trešajā virknējumā. Latvijas šī brīža vienīgais NHL pārstāvis sev atvēlētajās 15:08 minūtēs (72 sekundes mazākumā) neizpildīja nevienu metienu pa sāncenšu vārtiem, taču uzvarēja 55% iemetienu, veica četrus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, kā arī sagādāja Bufalo vienīgo iespēju spēlēt vairākumā, piespiežot pret sevi pārkāpt noteikumus otrajā periodā, un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon aizvadītajās 63 cīņās Girgensons sakrājis 14 (6+8) rezultativitātes punktus.

Kaut gan mājinieki pirmajā trešdaļā 20 reizes apdraudēja Robina Lēnera sargāto vārtu drošību, tikai deviņus metienus pa pretinieku cietoksni izdarījusi "Sabres" vadībā izvirzījās jau otrajā minūtē, kad savus 20. vārtus sezonā guva Džeks Aikels - 1:0. Pēc aizsarga Džoša Džordžesa metiena no distances ripa trāpīja pa kāju vienam no "Sharks" spēlētājiem, Mets Mulsons to nogādāja līdz vārtu priekšā esošajam Aikelam, kurš uzbrukumu noslēdza ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī.

Sanhosē krietni biežāk un bīstamāk uzbrukuma arī otrajā periodā, un panāca sev labvēlīgu rezultātu. Līdzsvaru uz tablo 32. minūtē, izmantojot skaitlisko pārsvaru, atjaunoja lielisku sportisko formu sasniegušais Džo Pavelskis. Atrodies divu pretinieku ielenkumā, "Sharks" kapteinis kritienā spēja saglabāt ripu sāncenšu zonā, mirkli vēlāk saņēma piespēli uz vārtu priekšu un raidīja ripu aiz Lēnera muguras (1:1).

50 sekundes pirms došanās uz ģērbtuvēm laukuma saimniekiem izdevās izvirzīties arī vadībā, gūstot kuriozus uzvaras vārtus. Ieguvis ripu aiz saviem vārtiem, ļoti riskantu piespēli gar tiem Aikelam adresēja aizsargs Kodijs Fransons. Viņam līdzās esošais Mihaels Helejs bija gatavs šādam notikuma pavērsieniem un ievērojami sarežģīja ripas uztveršanu, un tā no 2015. gada NHL drafta otrā numura slidas nonāca "Sabres" cietoksnī - 1:2.

Noslēdzošajā trešdaļā laukuma saimnieki ieguva vēl lielāku pārsvaru. 46. minūtē Lēnera kļūdu, gūstot otros vārtus mačā un izceļoties 28. reizi šosezon, izmantoja Pavelskis. Savukārt piecas minūtes un trīs sekundes līdz pamatlaika beigām 4:1 panāca Logans Kutūrs, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, un "Sharks" izcīnīja ceturto panākumu pēdējos piecos dueļos, no Rietumu konferences līderes Čikāgas "Blackhawks" vairs atpaliekot tikai par divu punktu tiesu. Tikmēr "Sabres" cieta piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos un noslīdēja uz 14. vietu Austrumu konferencē, no "play-off" zonas atpaliekot par deviņiem punktiem.

Bufalo četru spēļu izbraukuma sērijas turpinājumā 17. martā viesosies pie Losandželosas "Kings", kam dienu vēlāk sekos duelis ar Anaheimas "Ducks", bet savā laukumā atgriezīsies pēc 21. marta tikšanās ar konferencē vienu pozīciju par sevi zemāk esošo Detroitas "Red Wings".

"Sharks" - "Sabres 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Vārti: 01:10 Aikels (Mulsons, Džordžes) 0:1, 31:47 Pavelskis (Kutūrs, Torntons, vair,) 1:1, 39:10 Halejs 2:1, 45:28 Pavelskis (Demelo, Torntons) 3:1, 54:57 Kutūrs (Vards, Marlo) 4:1
Metieni: 42:23
Soda minūtes: 2:6
Vārtsargi: Mārtins Džounss - Robins Lēners

NHL, 15. marts

SpēleRezultāts
Hurricanes - Islanders2:3 P
Capitals - Wild4:2
Panthers - Maple Leafs7:2
Candiens - Blackhawks2:4
Senators - Lightning1:2 P
Oilers - Stars7:1
Kings - Coyotes2:3 PM
Sharks - Sabres4:1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2017-03-15 08:30, pirms 7 gadiem
Vēl 12. spēles Zemgusam sezonā, veselību, un cerību par dalību izlasē!

     [+] [-]

, 2017-03-15 08:48, pirms 7 gadiem
ja bus vesels tad piedalisies,ja nu vienigi neatradis citu iemeslu neiearasties Izlase,buffalo beidz sezonu 10 Aprili cik saprotu.

     [+] [-]

, 2017-03-15 10:28, pirms 7 gadiem
par cik paskatījos 2 un trešo periodu, nju dikti jau švaki tie Buffalo šogad, izskatījās diezgan nožēlojami, Sharki nomētāja viņus kartīgi. Cerams ka starpsezonā pamainīs sastāvu, jo pašlaik tāds ļoti švaks paskats bija, sen nebiju gan tieši Buffalo skatījies...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-15 10:31, pirms 7 gadiem
Zemgus para ilgi bez punktiem. Jasanemas

     [+] [-]

, 2017-03-15 12:51, pirms 7 gadiem
Līdz 20 pts jau vajadzētu tikt ZG, bet nu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-15 15:42, pirms 7 gadiem
angelle_marie_rouseau_189935034831808 rakstīja: Hello Sir / Madam,

Es esmu Sandra Kelly Musculler sekretāre no kabineta aizdot naudu starp īpaši.

Jums ir nepieciešams naudas aizdevumus starp indivīdiem tikt galā ar finansiālām grūtībām, lai beidzot pārtrauktu strupceļa, kas izraisa bankas, ko atgrūšanas kredīta pieteikumu failus? Ms sandrana firma spēj veikt aizdevumu summa, kas jums nepieciešams, un ar nosacījumiem, kas padara jūsu dzīvi vieglāku. Tātad, sazinieties ar mani, lai uzzinātu vairāk par mūsu ļoti izdevīgiem nosacījumiem.

Piedāvājam € 10.000 līdz € 5.000.000 uz atmaksas termiņu uz 5 gadiem līdz 25 gadiem ar likmi 2% gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@hotmail.com

sandrana_credito@hotmail.com

paldies
Dear Sandra,

No one gives a f*cking s*it about your offer.

So f*ck off.

Thanks in advance!

Your sincerely,
Mr Sharps.