Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Denverā godina Ozoliņu un "Avalanche" simbolisko izlasi (+video)

Rolands Eliņš

Denverā godina Ozoliņu un "Avalanche" simbolisko izlasi (+video)
"Avalanche" simboliskā izlase ar Sandi Ozoliņu sastāvā
Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Kolorādo „Avalanche” šonakt pirms spēles pret Minesotas „Wild” veltīja īpašu pasākumu savas aizvadītās divdesmitgades simboliskajai izlasei, kurā iekļauts arī Latvijas aizsargs Sandis Ozoliņš.

Kolorādo „Avalanche” ar šādu nosaukumu Nacionālajā hokeja līgā piedalās jau 20 sezonas un šogad svin savu jubileju. Par godu šai gadskārtai, „Avalanche” ar līdzjutēju balsojuma palīdzību noteica un oktobrī paziņoja aizvadītās divdesmitgades simbolisko izlasi, kurā tika iekļauts arī Latvijas bijušais hokejists Sandis Ozoliņš.

Ozoliņš kopā ar pārējiem šīs simboliskās izlases dalībniekiem,izņemot četrus, kuri nevarēja ierasties, šonakt tika godināti īpašā ceremonijā, kurā viņiem tika veltīts labāko laukumā pavadīto brīžu video un visi bijušie un esošie hokejisti tika izsaukti laukuma centrā, kur sagaidīja vietējo līdzjutēju ovācijas. Simboliskās izlases dalībnieki arī saņēma piemiņas veltes, ko pasniedza vietējās junioru komandas spēlētāji.

„Milzīgs prieks atkal satikt bijušos partnerus,” pirms pasākuma „Avalanche” mājaslapai norādīja Ozoliņš. „Kopīgi atcerējāmies vecos laikus un apjautām, cik ilgs laiks patiesībā jau pagājis. Bija iemesls pasmieties par jautrām lietām un lietām, kas toreiz nelikās smieklīgas, bet tagad jau kļuvušas par tādām. Tagad varam pajokot par to, ko darīja treneri, ko darīja komandas vadība.”

„Mēs tad bijām daudz jaunāki,” turpināja Ozoliņš. „Man bija 23 gadi. Kad kāds man parāda veco spēļu apskatus, man ir tāda sajūta, sak, ko, pie velna, es toreiz domāju? Un pēc tam pats stāstīju citiem puišiem, lai nekad tā nespēlē (smejas). Toreiz domāju, ka es zinu pilnīgi visu, taču vēlāk sapratu, ka nezinu patiesībā neko. Tikai vēlāk, tikai pēc daudziem citiem notikumiem sapratu, ko patiesībā nozīmēja spēlēt vienā komandā ar šiem puišiem, kurus tagad atkal sastopu šajā simboliskajā izlasē.”

„Protams, uzreiz pēc ierašanās Kolorādo biju vīlies, jo nonācu šeit maiņas rezultātā,” atzina Ozoliņš. „Biju jauns puisis, kurš bija cerējis visu karjeru pavadīt vienā NHL komandā, bet te nonācu komandā, kas tikko pārcēlusies no Kvebekas. Nemaz nezināju, kas vēl šeit spēlēs, bija īpaši jāmeklē, lai to saprastu. Turklāt mani iemainīja pret Ovenu Nolanu, kuru uzskatīju par daudz labāku spēlētāju nekā sevi, tad nu domāju „eh, kur esmu iepinies”. Taču atceros pirmo spēli Kolorādo – man tad jau otrajā periodā vairs nebija elpas augstkalnes gaisa dēļ, un likās traki, proti, katru spēli šeit būs tā? Kā gan es izturēšu? Taču... tie izrādījās mani labākie gadi NHL.”

„Avalanche" sastāvā Ozoliņš kopumā pavadīja piecas sezonas, 333 regulārā turnīra spēlēs savācot 253 punktus (72+181). 82 Stenlija kausa mačos Sandim 18 vārti un 47 rezultatīvas piespēles, un kopā ar šo komandu viņš arī kļuva par pagaidām vienīgo latvieti, kurš ieguvis tiesības pacelt Stenlija kausu virs galvas.

Simboliskās izlases vārdā līdzjutējiem pateicās ilggadējais komandas kapteinis Džo Sakiks: ”Jebkuram no mums šī bija īpaša privilēģija un gods pārstāvēt „Avalanche” un spēlē Denveras līdzjutēju priekšā, es to nekad neaizmirsīšu. Ir gan vēl viens pasākums, kas mūs visus sagaida un kurā vēlreiz kāpsim uz ledus kopā, un tas ir mačs „Coors Field” stadionā.” Sakika pieminētā spēle notiks nākamā gada 26. februārī, un tajā spēkosies 90. gadu niknāko konkurenšu „Avalanche” un Detroitas „Red Wings” simboliskie sastāvi. Zināms, ka „Red Wings” pārstāvēs tādi bijušie hokejisti kā Kriss Čelioss, Igors Larionovs, Brendans Šenehens un Niklass Lidstrēms.

Šīs nakts spēlē pret „Wild” Kolorādo jaunā komanda nesarūgtināja simboliskās izlases dalībniekus un izcīnīja uzvaru 2:1. Sezonu gan „Avalanche” nav iesākusi pārāk sekmīgi ar 25 punktiem 28 spēlēs ieņem pēdējo vietu Centrālajā divīzijā.

Video: ”Avalanche” simboliskās izlases godināšana

Video: Ozoliņš atminas laikus Kolorādo komandas sastāvā

"Avalanche" divdesmitgades simboliskā komanda

Vārtsargi: Semjons Varlamovs, Patriks Ruā.
Aizsargi: Robs Bleiks, Džons Maikls Lailzs, Eriks Džonsons, Sandis Ozoliņš, Adams Fūts, Rejs Burks.
Uzbrucēji: Mets Dušēns, Valērijs Kamenskis, Adams Dedmāršs, Džo Sakiks, Peters Fošberjs, Klods Lemjē, Milans Hejduks, Stefans Jels, Pols Ščastnijs, Kriss Drūrijs, Alekss Tangejs, Gabriels Landeskūgs.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

 +17 [+] [-]

, 2015-12-08 09:20, pirms 8 gadiem
Eh ka nosauc legendas ta skudrinas skrien

 +14 [+] [-]

, 2015-12-08 09:21, pirms 8 gadiem
Smashing Pumpkins gabals vēl fonā, tāda nostaļģija, ehh, kā pietrūkst 90to..

     [+] [-]

, 2015-12-08 09:21, pirms 8 gadiem
Kad vēl mums būs šādi leģendāri vīri?

 +14 [+] [-]

, 2015-12-08 09:36, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Kad vēl mums būs šādi leģendāri vīri?
Gan jau būs, re kur viens bez maz katru otro vakaru padara traku Ņujorku

Hokejā ir tas pats Girgensons, puikam tuliņ būs tikai 22 gadi, gan jau vel kāds uzradīsies!

Pēc Baldera un pirms Ozoliņa, Irbes, Žoltoka un Skrastiņa arī gan jau ka bija tādas domas kas tad nesīs Latvijas hokeja vārdu pasaulē.. redz ka ar laiku jau tie varoņi uzrodas, bija varoņi hokejā, tagad mums ir ļoti jauns varonis un ar spožu nākotni basketbolā!

 +13 [+] [-]

, 2015-12-08 09:36, pirms 8 gadiem
Nosirmojis.....leģenda🙏ehhh... Veiksmi Sandim!!! Cilvēks ar lielu C

  +8 [+] [-]

, 2015-12-08 09:38, pirms 8 gadiem
Un jā- pats esmu šo redzējis nekādu bārā beigtu....likās- wtf....tagad- izgājis cauri ellei....un ir atpakaļ....tikai cieņa....

  +8 [+] [-]

, 2015-12-08 09:47, pirms 8 gadiem
Ozo jau labu laiku pirms karjeras noslēgšanas bija gan sirma bārda, gan sirmi mati!

To var redzēt arī foto kas ir uzņemti kad viņš vel spēlēja KHL!

 +13 [+] [-]

, 2015-12-08 09:47, pirms 8 gadiem
Leģenda.

  +6 [+] [-]

, 2015-12-08 09:47, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Gan jau būs, re kur viens bez maz katru otro vakaru padara traku Ņujorku

Hokejā ir tas pats Girgensons, puikam tuliņ būs tikai 22 gadi, gan jau vel kāds uzradīsies!

Pēc Baldera un pirms Ozoliņa, Irbes, Žoltoka un Skrastiņa arī gan jau ka bija tādas domas kas tad nesīs Latvijas hokeja vārdu pasaulē.. redz ka ar laiku jau tie varoņi uzrodas, bija varoņi hokejā, tagad mums ir ļoti jauns varonis un ar spožu nākotni basketbolā!
Basketbols nav hokejs un visu cieņu Girgensonam, taču viņš nekad ne tuvu nebūs Ozoliņa kalibra.

 +15 [+] [-]

, 2015-12-08 10:18, pirms 8 gadiem
Leģendāra komanda bija pirms 20 gadiem, patreiz AVS ir tikai bāla atblāzma no tās komandas kāda bija 90. gadu beigās! Arī pēc rezultātiem.... 1997. gada plovi un AVS un Detroitas elektrizētais rivalry un spriedze šo komandu starpā bija kaut kas tāds, ko tagad vairs mūsdienu komandu starpā neredzēsi....

  +5 [+] [-]

, 2015-12-08 10:20, pirms 8 gadiem
Retais saprot un spej novertet kada Legenda nakusi no musu pundurvalsts! Izcils sasniegums un lieliska godinasana

  +9 [+] [-]

, 2015-12-08 10:23, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: o, jēziņ, cik strauji vizuāli novecojis kopš spēlēt beigšanas. Būs jāsāk ticēt, ka tas nav no veselīga dzīvesveida
Musejais Kapteinis izskatas skaistulis! Paskaties ka izskatas parejie!

 +10 [+] [-]

, 2015-12-08 10:42, pirms 8 gadiem
Respect OZO ..!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2015-12-08 10:59, pirms 8 gadiem
Noskatoties šos sižetus,kārtējo reizi pārliecinos,cik ātri skrien laiks.Latviešiem ir trīs hokeja superzvaigznes,katra savā pozīcijā-Irbe,Ozoliņš un Balderis.Diemžēl visi jau beiguši spēlēt.Kad uzlēks nākoša tāda kalibra zvaigzne,dies vien viņu zina.

     [+] [-]

, 2015-12-08 11:19, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Noskatoties šos sižetus,kārtējo reizi pārliecinos,cik ātri skrien laiks.Latviešiem ir trīs hokeja superzvaigznes,katra savā pozīcijā-Irbe,Ozoliņš un Balderis.Diemžēl visi jau beiguši spēlēt.Kad uzlēks nākoša tāda kalibra zvaigzne,dies vien viņu zina.
Zinoša tauta stāsta, ka tāda kalibra spēlētāji kā Ozo, Balderis mums reizi pa 50-100 gadiem piedzimstot! Patreiz redzot lietu kārtību kāda ir mūsu hoķī (zvaigznes mums katru gadu vai katru desmitgadi vismaz tāda kalibra nerodas), tad nav pamata tam neticēt!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-08 12:18, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ozo jau labu laiku pirms karjeras noslēgšanas bija gan sirma bārda, gan sirmi mati!

To var redzēt arī foto kas ir uzņemti kad viņš vel spēlēja KHL!
Ta izskatas leilaka dala hoejistu pie 40 gadiem! lielas slodzes un nodzits organisms!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-08 12:28, pirms 8 gadiem
Ak šausmas, kad ieraudzīju Sakicu, skumji redzēt leģendu novecojam. :9

  +3 [+] [-]

, 2015-12-08 12:40, pirms 8 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Retais saprot un spej novertet kada Legenda nakusi no musu pundurvalsts! Izcils sasniegums un lieliska godinasana
Piekrītu ,izņemot tam ,ka tu Latviju nosauc par pundurvalsti ,kas tādā gadījumā ir Šveice ,Nīderlande,Beļģija ,Dānija un vēl vairākas Eiropas valstis ,kuras ir mazākas par Latviju.

  +8 [+] [-]

, 2015-12-08 12:50, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Zinoša tauta stāsta, ka tāda kalibra spēlētāji kā Ozo, Balderis mums reizi pa 50-100 gadiem piedzimstot! Patreiz redzot lietu kārtību kāda ir mūsu hoķī (zvaigznes mums katru gadu vai katru desmitgadi vismaz tāda kalibra nerodas), tad nav pamata tam neticēt!
Domāju, ka vēl ilgāk. Ozoliņš nāk no parastas ģimenes, bet bija iespēja viņu laist spēlēt šo mūsdienās tik dārgo sporta veidu. Kur tad radīsies nākotnes superstāri šobrīd? Kalvīša u.c. oligarhu iefīrētās, tizlās atvases?

  -1 [+] [-]

, 2015-12-08 12:55, pirms 8 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Musejais Kapteinis izskatas skaistulis! Paskaties ka izskatas parejie!
Dedmāršs 3 gadus jaunāks par Sandi, bet izskatās pēc resna opapa...

  +5 [+] [-]

, 2015-12-08 13:03, pirms 8 gadiem
Neviens taču nepaliek jaunāks! Galvenais, lai visiem veselība un dzīvesprieks! Prieks redzēt OZO, kapteini, OZO
Slēpts komentārs: RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS

 +12 [+] [-]

, 2015-12-08 13:12, pirms 8 gadiem
Būtībā šādas ziņas ir jāliek dienas galvenajās sadaļās, nevis kaut kādi cccp čempionāta ierindas mači hokejā....nožēlojami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 14:08, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: kā jau rakstīju laiku atpakaļ. Ozoliņš ir pilnībā nogājis no ceļa, Virgas variants. Brīnos, ka ir aizbraucis. Par karjeru, protams, noņemam cepuri! leģenda hokejā!
Tu i slims.....padom par to....un veseļojies

  -2 [+] [-]

, 2015-12-08 14:25, pirms 8 gadiem
naurisk rakstīja: Domāju, ka vēl ilgāk. Ozoliņš nāk no parastas ģimenes, bet bija iespēja viņu laist spēlēt šo mūsdienās tik dārgo sporta veidu. Kur tad radīsies nākotnes superstāri šobrīd? Kalvīša u.c. oligarhu iefīrētās, tizlās atvases?
Paldies, ka tu manu dēlu nosauci par tizlu oligarhu atvasi. Lai arī viņš jau gadu kā netrenējas hokejā, bet 5 gadus godam cīnījās uz ledus un pierādīja vairākās spēlēs, ka ir labākais, saņemot balvas. Es strādāju privātā uzņēmumā un nodarbojos ar ražošanu + eksportu. Neesmu es deputāts vai ierēdnis, taču savus 100 Eiro man nebija grūti dēlam atrast un nolikt sportam.
P.S. Dēļ tādiem kā tu, es pateicu puikam "punkts", jo negribu, lai viņu saukātu par tizleni (ala Bukarts, Sprukts).

  -2 [+] [-]

, 2015-12-08 14:27, pirms 8 gadiem
Alfonso77 rakstīja: Tu i slims.....padom par to....un veseļojies
Esmu tīri vesels, biš iesnas tik, bet tā ir ok. Tas, ka Ozo ir zem zaļā pūķa, to zin visi, protams, izņemot dažādus sc lietotājus, kuri uzskata, ka Ozo ir sausais likums

  +3 [+] [-]

, 2015-12-08 14:30, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Paldies, ka tu manu dēlu nosauci par tizlu oligarhu atvasi. Lai arī viņš jau gadu kā netrenējas hokejā, bet 5 gadus godam cīnījās uz ledus un pierādīja vairākās spēlēs, ka ir labākais, saņemot balvas. Es strādāju privātā uzņēmumā un nodarbojos ar ražošanu + eksportu. Neesmu es deputāts vai ierēdnis, taču savus 100 Eiro man nebija grūti dēlam atrast un nolikt sportam.
P.S. Dēļ tādiem kā tu, es pateicu puikam "punkts", jo negribu, lai viņu saukātu par tizleni (ala Bukarts, Sprukts).
Nu i līmenis, dēļ kaut kādiem sportacentrs pirdējiem neļaut turpināt spēlēt hokeju savam dēlam. Līmenis Vai tik vienkārši nav tā, ka īsti nesanāk Dinamo platīna abonementam un pāris pasēdēšanām ar večiem krogā pēc un pirms spēlēm? Ļauj tak dēlam to prieku, atliec savu padzeršanu ar dinamo fanu mūļiem. Esi vecis taču!

  -1 [+] [-]

, 2015-12-08 14:45, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: Nu i līmenis, dēļ kaut kādiem sportacentrs pirdējiem neļaut turpināt spēlēt hokeju savam dēlam. Līmenis Vai tik vienkārši nav tā, ka īsti nesanāk Dinamo platīna abonementam un pāris pasēdēšanām ar večiem krogā pēc un pirms spēlēm? Ļauj tak dēlam to prieku, atliec savu padzeršanu ar dinamo fanu mūļiem. Esi vecis taču!
Nē - tik traki nav. Hoķis viņam patīk, bet ne tā kā Ansis Straupe teica - nevar paelpot bez hokeja. Pāris reizes nedēļā viņš iziet uz ledus, bet prioritātes ir citas. Vasarā 333 trasē ar kartingu vālēja, tagad, kad būs brīvlaiks, Austrijā ir slēpošanas nometne. Vēl mēs atklājām parkūru. Viss notiek.

P.S. Uz RD spēlēm, ja gājām, tad pirkām biļetes. Nav tik daudz laika, lai ņemtos ar abonementiem.

  -2 [+] [-]

, 2015-12-08 15:53, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Piekrītu ,izņemot tam ,ka tu Latviju nosauc par pundurvalsti ,kas tādā gadījumā ir Šveice ,Nīderlande,Beļģija ,Dānija un vēl vairākas Eiropas valstis ,kuras ir mazākas par Latviju.
Viņiem visiem iedzīvotāji 10 reizes vairāk, kā LV!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 16:48, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Paldies, ka tu manu dēlu nosauci par tizlu oligarhu atvasi. Lai arī viņš jau gadu kā netrenējas hokejā, bet 5 gadus godam cīnījās uz ledus un pierādīja vairākās spēlēs, ka ir labākais, saņemot balvas. Es strādāju privātā uzņēmumā un nodarbojos ar ražošanu + eksportu. Neesmu es deputāts vai ierēdnis, taču savus 100 Eiro man nebija grūti dēlam atrast un nolikt sportam.
P.S. Dēļ tādiem kā tu, es pateicu puikam "punkts", jo negribu, lai viņu saukātu par tizleni (ala Bukarts, Sprukts).
Un tev tas neliekās bērnešķīgi ?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 19:04, pirms 8 gadiem
Mīlu Ameriku par šo nereti salkano un gandrīz uzbāzīgo sporta pasākumu izdaiļošanu, bet tas ir skaisti - no mazām lietām viņi spēj uztaisīt šovu, saraudināt publiku, likt atcerēties senās veiksmes un neveiksmes un skatīt vaigā pašus galvenos varoņus jau vēl vienu reizi!

     [+] [-]

, 2015-12-08 20:47, pirms 8 gadiem
Ozo leģenda! Vēl aizvien vienīgais latvietis,kurš izcīnijis kādu no ZA top līgas galvenajām trofejām!!
1 2 39 komentāri