Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

No "Sabres" brīvajiem aģentiem arbitrāžas tiesā vēršas visi, izņemot Girgensonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

No "Sabres" brīvajiem aģentiem arbitrāžas tiesā vēršas visi, izņemot Girgensonu
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" ierobežoti brīvie aģenti Neitans Beljū, Juhans Lāšons un Robins Lēners vērsušies arbitrāžas tiesā, jo nevar vienoties par jaunu līgumu. Vienīgais izņēmums ir latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Pirms pagājušās sezonas Zemgus Girgensons pieņēma lēmumu parakstīt līgumu uz vienu gadu par 1,15 miljoniem dolāru, tādējādi cerot pierādīt lietderību un nopelnīt ilgtermiņa vienošanos. Tomēr latvietis sezonu noslēdza ar septiņiem vārtiem un 16 punktiem 75 mačos.

Pēc sezonas Girgensons kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, tāpat kā vēl četri Bufalo "Sabres" hokejisti. Uzbrucējs Markuss Folinjo gan tika aizmainīts uz Minesotas "Wild". Savukārt vārtsargs Robins Lēners, aizsargs Neitans Boljū un uzbrucējs Juhans Lāšons vērsušies arbitrāžas tiesā, jo nevar vienoties par jauniem līgumiem.

Hokejisti arbitrāžas tiesā varēja vērsties līdz trešdienai, un Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju asociācija paziņoja, ka visas līgas ietvaros par šādu soli izšķīrās 30 spēlētāji. Ja pusēm neizdodas pat pietuvoties tam, lai vienotos par jaunu līgumu, tiek pieņemts lēmums vērsties arbitrāžas tiesā – pie neatkarīga lēmēja, kurš uzklausa abu pušu argumentus un pieņem lēmumu par nākamo līgumu, turklāt lēmums nav pārsūdzams. Tādējādi jāsamierinās ar iznākumu pat situācijā, kad tas nepatīk.

Turklāt šāds solis var ietekmēt attiecības – piemēram, klubam skaidri un gaiši jānodemonstrē, kāpēc spēlētājs nav vērts tik, cik viņš pieprasa, un ne visi ir gatavi skarbajiem argumentiem. Savukārt klubi arbitrāžas tiesā var vērsties līdz ceturtdienas pusnaktij pēc Latvijas laika. Tiesas sēdes notiks laika posmā no 20. jūlija līdz 4. augustam.

Vēl tikai no vienas komandas arbitrāžas tiesā vērsušies trīs spēlētāji – Nešvilas "Predators" pārstāvji Mareks Mazanecs, Viktors Arvidsons un Ostins Vatsons. Tāpat par soli izšķīrušies Tampabejas "Lightning" uzbrucēji Tailers Džonsons un Ondržejs Palāts, Braiens Dumolins un Konors Šīrijs no Pitsburgas "Penguins", Sentluisas "Blues" nākotnes aizsargs Koltons Pareiko, kā arī Mikaels Granlunds un Nīno Nīderreiters no Minesotas "Wild".

Tas, ka puses ir vērsušās arbitrāžas tiesā, gan nenozīmē, ka nedrīkst turpināt sarunas par jaunu līgumu. Spēlētājs un klubs drīkst vienoties, un tad lieta tiek atcelta. Savulaik par līgumu neilgi pirms arbitrāžas tiesas vienojās Kaspars Daugaviņš un Otavas "Senators".

Girgensona gadījumā lēmums jāuzskata par pozitīvu zīmi – tas norāda, ka latvieša nometne neuzskata Bufalo "Sabres" piedāvājumu jaunajam līgumam par nesakarīgi zemu. Savukārt kluba pozīcija skaidra kļūs tikai vēlāk.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/30-nhl-pla...

  -3 [+] [-]

, 2017-07-07 01:48, pirms 7 gadiem
Ja es pareizi atceros - tad Girgensonam taču iedeva kaut kādu kvalifikacijas līgumu?!
Un vairak viņš nebija pelnījis tā vai tā!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-07 08:32, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Ja es pareizi atceros - tad Girgensonam taču iedeva kaut kādu kvalifikacijas līgumu?!
Un vairak viņš nebija pelnījis tā vai tā!
Kvalifikācijas līgums šādiem sportistiem saprotu ir obligāta prasība, ja klubam viņš interesē. Tālāk jau sāk sarunas abas puses par to ko katrs grib.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-07 08:43, pirms 7 gadiem
Kautkādas muļķības klubs tiesā rādīs spēlētāju stasistiku bet spēlētājs bļaus ka tās ir muļķības cipari nav pareizi...Normāli būtu ja abas puses nespēj vienoties par līguma nosacījumiem tad katrs iet savu ceļu...Savādāk tiesā cirku taisīs spēlmanis grib saņemt tik bet klubs negribēs maksāt tādu naudu.

     [+] [-]

, 2017-07-07 09:34, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Ja es pareizi atceros - tad Girgensonam taču iedeva kaut kādu kvalifikacijas līgumu?!
Un vairak viņš nebija pelnījis tā vai tā!
Kvalifikācijas līgums tiek piedāvāts visiem spēlētājiem, ar kuriem klubs vēlas turpinās kaut kādas darbības (maiņas, kā tas bija Gudļevska gadījumā, vai jauna līguma slēgšanu), klubam jāpiedāvā ne mazāk kā 110% no iepriekšējā līguma summas, ja tā bijusi 660k, ja vairāk tad attiecīgi tur mazāki procenti. Parasti gan sarunas pie tā neapstājas un abas puses vienojas par jaunā līguma detaļām. Spēlētājiem ir jānoslēdz līgumi līdz 1. decembrim, vai pretējā gadījumā viņi nav tiesīgi spēlēt tajā sezonā NHL.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 10:23, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Ja es pareizi atceros - tad Girgensonam taču iedeva kaut kādu kvalifikacijas līgumu?!
Un vairak viņš nebija pelnījis tā vai tā!
Kvalifikācijas līgums nozīmē minimālos, nevis maksimālos griestus. Attiecīgi - ja spēlētājs uzskata, ka ir pelnījis vairāk, viņš vēršas arbitrāžā, kura lielākajā daļā gadījumu lemj par labu spēlētājam un klubam jānobleķo kaut kas nedaudz vairāk par kvalifikācijas līgumu.
Nebija vairāk pelnījis? Ļoti subjektīvi - klubs vienmēr uzskatīs, ka maksā par daudz un labprāt pilnīgi visiem spēlētājiem dotu tikai kvalifikācijas līgumus, kamēr spēlētāji domā savādāk un vienmēr uzskata, ka klubs maksā par maz.

     [+] [-]

, 2017-07-07 12:09, pirms 7 gadiem
Kvalifikācijas līgumu dod,lai saglabātu tiesības uz spēlētāju,un lai viņš nekļūtu par neierobežotu brīvo aģentu.Tad arī pirmā roka būs tam pašam klubam. + Iespēja aizmainīt uz citu klubu ,kaut ko sańemot pretī,savādāk spēlētājs vnk var aiziet un klubs pretī nedabū neko.
Cerams Zemgum iedos 2-3 gadu līgumu.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-07 13:19, pirms 7 gadiem
Zirgensonam jāpriecājas, ka vispār kaut kādu līgumu piedāvā. Ja viņš saņem miljonu, tad Džeriņš ir pelnījis trīs.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 14:11, pirms 7 gadiem
Jigsaw rakstīja: Zirgensonam jāpriecājas, ka vispār kaut kādu līgumu piedāvā. Ja viņš saņem miljonu, tad Džeriņš ir pelnījis trīs.
Ja Džeriņš būtu pelnijis trīs, tad viņš arī spēlētu NHL nevis Čehijā.

     [+] [-]

, 2017-07-08 20:36, pirms 7 gadiem
Kaut kāds cirks!