Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Hauslijs: "Izveidojām vairāk momentu. Esmu apmierināts ar "Sabres" sniegumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hauslijs: "Izveidojām vairāk momentu. Esmu apmierināts ar "Sabres" sniegumu"
Fils Hauslijs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas sezonu ar zaudējumu ievadīja Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 2:3 bullīšos piekāpās Monreālas "Canadiens". Galvenais treneris Fils Hauslijs bija apmierināts ar sniegumu, kamēr vārtsargs Robins Lēners cenšas tikt vaļā no dēmoniem, kas traucē pēcspēles metienos.

"Izdarījām vairāk metienus, izveidojām vairāk momentus. Vienīgais rādītājs, kurā piekāpāmies, bija gūtie vārti. Taču esmu apmierināts ar parādīto sniegumu – spēlētāji joprojām meklē kopīgu valodu, un spēle palīdzēja spert vēl vienu soli uz priekšu. Protams, rezultāts ir nepatīkams, taču varam izvilkt daudz pozitīvu lietu, kuras noderēs turpinājumā," pauda Bufalo "Sabres" galvenais treneris Fils Hauslijs, kuram debiju neizdevās atzīmēt ar uzvaru.

"Svarīgajos brīžos mums jābūt gudrākiem – jāiemet ripas dziļāk pretinieku zonā, jāpieņem pareizie lēmumi. Laukumā izskatījāmies un spēlējām ātri, arī pašatdeve bija līmenī," norādija Hauslijs, kurš izcēla neizmantotās iespējas vairākumā. "Kopumā bija labi, taču brīdī, kad varējām palielināt pārsvaru līdz diviem vārtiem, noņēmām kāju no gāzes pedāļa un neizmantojām iespēju."

Tāpat Hauslijs nevainoja spēlētājus nerealizētajos bullīšos, sakot, ka Monreālas "Canadiens" vārtsargs Kerijs Praiss tomēr ir diezgan augsta līmeņa meistars. Tikmēr mājinieku vārtsargs Robins Lēners gan pārdzīvoja par pēcspēles metienu sēriju. Pagājušajā sezonā viņš kapitulēja visos astoņos bullīšos. Šonakt izdevās tikt galā ar pirmo, bet Džonatans Druēns izrēķinājās ar viņu.

"Tas nav nekāds noslēpums – pagājušajā sezonā man klājās grūti. Cenšos skatīties uz priekšu. Ir nepieciešamas iekšas, lai tiktu ārā no bedres. Strādāju pie tā, bet pagaidām rezultāta nav. Cerams, ka tas pienāks drīz," norādīja zviedru vārtsargs, pa kura cietoksni tika izdarīti 40 metieni. Tikmēr Bufalo "Sabres" pa pretinieku vārtiem meta 45 reizes.

"Psiholoģiski nav viegli pirms bullīšiem, bet es netaisos padoties. Mani uzmundrina. Gribēju uzvarēt, lai iepriecinātu džekus. Uzskatu, ka viņi bija pelnījuši uzvaru," pauda Lēners. Abus Bufalo "Sabres" vārtus guva Džeisons Pominvils, taču arī viņam neizdevās realizēt pēcspēles metienu. Tomēr kopumā uzbrucējs bija priecīgs.

Pominvils atgriezās Bufalo pirms jaunās sezonas, maiņas rezultātā atstājot Minesotas "Wild". "Kad devos laukumā, bija skaļi, un tas bija patīkams mirklis. Patiesībā nezināju, ko gaidīt, jo, kad viesojos šeit "Wild" rindās, bullīšu laikā mani izsvilpa," atcerējās Pominvils. "Laukumā paveicām daudz labu lietu. Ja spēsim noturēt līmeni un katrā mačā demonstrēt tādu sniegumu, tad uzvarēsim daudzus mačus."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/video/ph...
Sabres Notebook: New season brings same...
Aside from losing in shootout, a nearly perfect...