Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pasaules U20 čempionāts bez drafta pirmajiem numuriem Lafranjēra un Hjūza

Agris Suveizda

Pasaules U20 čempionāts bez drafta pirmajiem numuriem Lafranjēra un Hjūza
Aleksī Lafranjērs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Ņujorkas "Rangers" un Ņūdžersijas "Devils" nolēmušas nepalaist savus talantīgos uzbrucējus Aleksī Lafranjēru un Džeku Hjūzu uz pasaules U20 čempionātu, kas pēc trim nedēļām sāksies Kanādas pilsētā Edmontonā.

"Pēc pārrunām ar Ņujorkas "Rangers" esam informēti, ka Lafranjērs netiks palaists uz čempionātu," sacīts Kanādas junioru izlases paziņojumā. "Lai arī esam sarūgtināti, ka Aleksī nevarēs pievienoties mūsu komandai, saprotam un cienām "Rangers" pieņemto lēmumu."

"Vēlamies, lai Džeks koncentrējas uz "Devils"," preses konferencē paziņoja Ņūdžersijas komandas ģenerālmenedžeris Toms Ficdžeralds. "Sudraba maliņa ir tā, ka Džekam [un visiem pārējiem jaunajiem spēlētājiem] pandēmijā bija ilgstoša iespēja strādāt pie spēka un svara rādītājiem, lai progresētu līdz NHL sezonas sākumam. Džeks starpsezonā paveica milzīgu darbu, un mūsu pirmā prioritāte ir, lai viņš kā fiziski, tā psiholoģiski būtu gatavs jaunās sezonas sākumam, kad nu sezona varēs sākties." Līga pašlaik tēmē uz sezonas sākumu 1. janvārī.

Lafranjērs pirms gada kopā ar Kanādas izlasi jau kļuva par pasaules junioru čempionu, finālspēlē Čehijā palīdzot kanādiešiem ar 4:3 pārspēt krievus. Lafranjērs piecās spēlēs sakrāja desmit (4+6) punktus un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Šā gada drafta pirmais numurs Kvebekas Junioru hokeja līgā 52 spēlēs izcēlās ar 112 (35+77) punktiem. Savukārt Hjūzs ar pirmo numuru tika draftēts 2019. gadā, un amerikānis debijas sezonā NHL aizvadīja 61 maču un tika pie 21 (7+14) punkta, 10 soda minūtēm un negatīvas lietderības -26. 2018./19. g. sezonā Hjūzs piedalījās visos trijos pasaules čempionātos – U18 čempionātā Hjūzs tika pie bronzas un rezultatīvākā hokejista balvas (9+11 punkti septiņos mačos), U20 čempionātā viņam sudrabs un četras piespēles četrās spēlēs, bet pieaugušo izlase izstājās ceturtdaļfinālā, Hjūzam septiņās cīņās izdarot trīs rezultatīvas piespēles. Abi uzbrucēji ir dzimuši 2001. gadā.

Kanādas U20 izlase savās mājās būs vienā apakšgrupā ar Somiju, Šveici, Slovākiju un Vāciju, bet otrā apakšgrupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, ASV, Čehija un Austrija. Čempionāts risināsies no 25. decembra līdz 5. janvārim.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/devils-hug...