Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vasiļevskim operācija, Gudļevskis sezonu varētu sākt Tampā

Rolands Eliņš

Vasiļevskim operācija, Gudļevskis sezonu varētu sākt Tampā
Kristers Gudļevskis
Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Tampabejas "Lightning" paziņojis, ka vakar operācija veikta krievu jaunajam vārtsargam Andrejam Vasiļevskim, kuras dēļ viņš nevarēs spēlēt 2-3 mēnešus. Ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans vēl nav pieņēmis lēmumu, kurš viņu aizvietos, taču izteicies, ka izvērtēs arī Kristera Gudļevska iespēju sezonu sākt "Lightning" sastāvā.

21 gadu vecais Andrejs Vasiļevskis pagājušajā sezonā no fārmkluba ielauzās "Lightning" lielajā komandā, kur kļuva par stabilu otro numuru aiz Bena Bišopa. Iepriekšējais otrais numurs Jevgeņijs Nabokovs tika atlaists un vēlāk noslēdza savu hokejista karjeru, un šosezon "Lightning" divi pirmie vārtsargi bija skaidri - Bišops un Vasiļevskis, kamēr Kristeram Gudļevskim sezonas sākums bija paredzēts AHL komandā "Crunch".

Šie plāni gan būs jāmaina, jo ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans apstiprinājis, ka Vasiļevskim šonakt veikta operācija, kuras laikā aizvākts asins receklis atslēgas kaula tuvumā. Ārsti uzskatījuši, ka šis asins receklis varētu būt drauds kreisās rokas apasiņošanai un varētu novest pie nervu darbības traucējumiem.

Šobrīd gan Vasiļevska veselība nav apdraudēta, un "Lightning" vēsta, ka paredzēta viņa pilnīga atkopšanās, savukārt hokeja laukumā krievu vārtsargs varētu atgriezties tuvāko divu trīs mēnešu laikā. Tas nozīmē, ka Vasiļevskim nāksies izlaist NHL sezonas sākumu, kurš paredzēts jau pēc mēneša - septītajā oktobrī. Savukārt "Lightning" pārbaudes spēles sāksies jau 22. septembrī.

Tas gan automātiski nenozīmē, ka Kristers Gudļevskis sezonu sāks Tampabejas komandas sastāvā, jo vietējie apskatnieki par gluži reālu uzskata iespēju, ka "Lightning" sezonas sākumam piesaistīs kādu brīvo aģentu. Aizermans medijiem savukārt izteicies, ka galīgo lēmumu nesteigsies pieņemt un pavēros gan Gudļevska, gan cita "Lightning" sistēmā esošā vārtsarga Adama Vilkoksa sniegumu treniņnometnē un pārbaudes spēlēs, turklāt svarīgs būs arī apstāklis, cik tieši ilgs laika posms Vasiļevskim būs nepieciešams, lai atgūtos no operācijas.

Gudļevskis pagaidām piedalījies trīs NHL spēlēs, divas no tām bija "play-off", turklāt arī visu pagājušās sezonas nogali pavadīja kopā ar "Lightning" kā trešais vārtsargs gadījumā, ja Bišops vai Vasiļevskis tiktu izsisti no ierindas traumas dēļ. Pagājušajā sezonā AHL latvietis piedalījās 46 spēlēs, izcīnot 25 uzvaras un izpelnoties statistikas rādītājus 2.81 vidēji spēlē ielaisti vārti un 90% atvairīto metienu.

Izmantotie resursi:
Andrei Vasilevskiy has vascular surgery to...
https://twitter.com/TBTimes_JSmith/...

1 2 36 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2015-09-04 17:48, pirms 9 gadiem
Tā ir reāla iespēja!

  +9 [+] [-]

, 2015-09-04 17:50, pirms 9 gadiem
Par cita nelaimi nedrīkst priecāties, bet šī ir iespēja

 +17 [+] [-]

, 2015-09-04 17:56, pirms 9 gadiem
Rolands Rivdiķis rakstīja: Cerams, ka Aizermans būs gudrs vīrs un izvēlēsies tieši Gudļevski.

www.youtube.com/watch?v=rUIbV7mdL6w
Nav vēl apnicis katrā rakstā bāzt savu video?

  +3 [+] [-]

, 2015-09-04 17:59, pirms 9 gadiem
Gaidu Juri Miņinu, kas steigs paskaidrot, ka asins recekļi ir dopinga lietošanas pazīme.

 +12 [+] [-]

, 2015-09-04 17:59, pirms 9 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Nav vēl apnicis katrā rakstā bāzt savu video?
Turklāt tas nav viņa, bet vnk pārkopēts bez jebkādām atsaucēm.

     [+] [-]

, 2015-09-04 18:03, pirms 9 gadiem
Pozitīvs pavērsiens.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-04 18:08, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Gaidu Juri Miņinu, kas steigs paskaidrot, ka asins recekļi ir dopinga lietošanas pazīme.
Sagaidīji. Un par to tālāko - konkrētu sportistu apvainot dopinga lietošanā var tikai pēc dopkontroles, t.i., ja būsim pavisam precīzi, A proves. Tāpēc tava sīkprovokācija ir... nu tur kur vienmēr tavas sīkprovokācijas.
Par pašām sportā izmantotās farmakoloģijas blaknēm un asins sarecēšanu - tas ir zinātniski pierādīts fakts.
Slēpts komentārs: pernambucano

  +3 [+] [-]

, 2015-09-04 19:00, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Sagaidīji. Un par to tālāko - konkrētu sportistu apvainot dopinga lietošanā var tikai pēc dopkontroles, t.i., ja būsim pavisam precīzi, A proves. Tāpēc tava sīkprovokācija ir... nu tur kur vienmēr tavas sīkprovokācijas.
Par pašām sportā izmantotās farmakoloģijas blaknēm un asins sarecēšanu - tas ir zinātniski pierādīts fakts.
Kādēļ tik pašsaprotamu cieņu pret sportistiem neizrādīji, kad sāki tukši muldēt par Penguins spēlētājiem?

  -2 [+] [-]

, 2015-09-04 19:02, pirms 9 gadiem
Vai tam nevarētu būt saistība ar to, ka Vasiļevskis ir otķečestvennijs sportsmens un savējos jau tu neiesi apvainot?

  +7 [+] [-]

, 2015-09-04 19:06, pirms 9 gadiem
cerams ka tiks dota iespeeja Kristeram un cerams ka vins to izmantos

     [+] [-]

, 2015-09-04 19:12, pirms 9 gadiem
Papildus motivacija Gūdijam

  -2 [+] [-]

, 2015-09-04 19:16, pirms 9 gadiem
Paļubom atkal nenospīdēs Gudijam un šie paņems kādu pieredzējušāku vidusmēra vārtsargu, bet cerēsim uz Gudi

  +3 [+] [-]

, 2015-09-04 19:17, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Jā izmanto iespēja, Tabpabeja varētu būt kā atspēriena punkts iekļūšanai kādā spēcīgā KHL klubā!
Tu esi ļoti smieklīgs.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-04 19:21, pirms 9 gadiem
Rododendrs rakstīja: Tu esi ļoti smieklīgs.
Nevis smieklīgs, bet gan, kas ir ļoti ticami, angažēts trollis.

  -4 [+] [-]

, 2015-09-04 19:24, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Vai tam nevarētu būt saistība ar to, ka Vasiļevskis ir otķečestvennijs sportsmens un savējos jau tu neiesi apvainot?
Savējos? Jūs, jaunieši, tiekat skaidrībā kas ir manējie, jo citādāk es pats jau apjūku - kamēr hokeja sadaļā maniem personīgajiem heiteriem vienmēr kaut kāds sirpis ar āmuru uz sarkana fona gar acīm rādās, tikmēr pie amfutbola rakstiem mani apvaino amerikāņu kultūras ievazāšanā.

Bet, kamēr jūs tur uz kopsapulci vāksieties, tikmēr piedāvāšu vienu prātīgu domu (pieļaujot, ka daudz tādu ģenerēt nevarēsiet) - varbūt nav nekādu iedomātu savējo no pārrobežām?

  +2 [+] [-]

, 2015-09-04 19:36, pirms 9 gadiem
Juri, tavā blogā joprojām stāv rakstīts, ka Ovečkins Kūpera testā veic vairāk ka 5km 12 minūtēs. Kļūdās visi, bet var jau izlabot. Ļoti laba lasāmviela, bet zūd uzticība.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-04 19:38, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Savējos? Jūs, jaunieši, tiekat skaidrībā kas ir manējie, jo citādāk es pats jau apjūku - kamēr hokeja sadaļā maniem personīgajiem heiteriem vienmēr kaut kāds sirpis ar āmuru uz sarkana fona gar acīm rādās, tikmēr pie amfutbola rakstiem mani apvaino amerikāņu kultūras ievazāšanā.

Bet, kamēr jūs tur uz kopsapulci vāksieties, tikmēr piedāvāšu vienu prātīgu domu (pieļaujot, ka daudz tādu ģenerēt nevarēsiet) - varbūt nav nekādu iedomātu savējo no pārrobežām?
Bet ja atmet to jūsu savstarpējo virtuālo krāniņu mērīšanos, no kādiem tieši dopinga veidiem/tipiem/preparātiem var tās asinis sarecēt?

  -2 [+] [-]

, 2015-09-04 19:43, pirms 9 gadiem
da_silva rakstīja: Bet ja atmet to jūsu savstarpējo virtuālo krāniņu mērīšanos, no kādiem tieši dopinga veidiem/tipiem/preparātiem var tās asinis sarecēt?
Nedomāju, ka te ir īstā vieta, kur to apspriest.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-04 19:46, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nedomāju, ka te ir īstā vieta, kur to apspriest.
Kāpēc to te nevarētu apspriest? Sporta portāla komentāru sadaļa,pie sporta,kur dopings ir nebūt ne retākā parādība.

  -4 [+] [-]

, 2015-09-04 19:49, pirms 9 gadiem
dueto rakstīja: Kāpēc to te nevarētu apspriest? Sporta portāla komentāru sadaļa,pie sporta,kur dopings ir nebūt ne retākā parādība.
Tas, ka es neuzskatu, ka to vajag darīt, neliedz šo tēmu apspriest tev. Tāpēc - lūdzu.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-04 19:49, pirms 9 gadiem
Rododendrs rakstīja: Tu esi ļoti smieklīgs.
Tu gan neesi...ja cilvēkam nav smadzeņu tas nav smieklīgi.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-04 19:52, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas, ka es neuzskatu, ka to vajag darīt, neliedz šo tēmu apspriest tev. Tāpēc - lūdzu.
Tev,kā itkā ekspertam pajautāja parasts komentētājs ,lai tu pastāsti par dopinga vielām.Pie citiem rakstiem izrādi,ka esi dopingu un muskuļu audzēšanas,kultūristu lietojamo vielu eksperts,kur ir problēma par to arī šeit pastāstīt?
Ja es būtu eksperts šādās jomās,es arī labprāt palīdzētu citiem un pastāstītu ,padiskutētu par to,taču es ,droši vien ne vienīgais cerēju par to izlasīt,jo zināšanu bāze šajā tēmā nabv sevišķi plaša.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-04 20:00, pirms 9 gadiem
dueto rakstīja: Tev,kā itkā ekspertam pajautāja parasts komentētājs ,lai tu pastāsti par dopinga vielām.Pie citiem rakstiem izrādi,ka esi dopingu un muskuļu audzēšanas,kultūristu lietojamo vielu eksperts,kur ir problēma par to arī šeit pastāstīt?
Ja es būtu eksperts šādās jomās,es arī labprāt palīdzētu citiem un pastāstītu ,padiskutētu par to,taču es ,droši vien ne vienīgais cerēju par to izlasīt,jo zināšanu bāze šajā tēmā nabv sevišķi plaša.
Es esmu entuziasts-fizkultūrietis, bet tās ekspertīzes, ko tu pats man piezīmēji klāt noteikti nav par mani.

Par citiem rakstiem - tie bija citi laiki. Pašlaik man nav ne mazākās vēlmes barot nenobriedušus prātus ar ļoti fragmentāru informāciju, ko viņi var mēģināt izmantot savas veselības bojāšanai.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-04 20:17, pirms 9 gadiem
kam viņiem fārmklubs un kluba sistēmā citi vārtsargi, ja primāri iskatīs iespēju piesaistīt brīvos aģentus? Vēl jo vairāk ka iepriekšējā sezonā Gudļevskis pietiekoši sakarīgi nospēlēja tajās dažās spēlēs. Vai prātīgāk nav dot iespēju pārbaudīt un iesaistīt spēlēs savējos, tādejādi veicinot viņu attīstību un izaugsmi? Turklāt dota iespēja vien jau ir emocionāls stimuls jaunajiem.

     [+] [-]

, 2015-09-04 21:24, pirms 9 gadiem
Kaut kā nebūtu loģiski šiem meklēt kādu brīvo aģentu.

Pirmkārt, ir stabils #1 kas spēlēs lielāko daļu maču
Otrkārt, Vasiļevskis nevarēs palīdzēt tikkai pāris mēnešus (tas ir sezonas sākumu), pēc tam būs atpakaļ
Treškārt, Gudļevskis jau nav vienīgais risinājums, ir tač vēl Vilkoks, kurš arīdzen skaitās gana daudzsološs (pieļauju ka štatos viņš kotējas augstāk par Kristeru)

Domāju te būs interesanta cīņa par iespēju uz brīdi aizķerties lielajā līgā.

     [+] [-]

, 2015-09-04 21:42, pirms 9 gadiem
maafree rakstīja: Kaut kā nebūtu loģiski šiem meklēt kādu brīvo aģentu.

Pirmkārt, ir stabils #1 kas spēlēs lielāko daļu maču
Otrkārt, Vasiļevskis nevarēs palīdzēt tikkai pāris mēnešus (tas ir sezonas sākumu), pēc tam būs atpakaļ
Treškārt, Gudļevskis jau nav vienīgais risinājums, ir tač vēl Vilkoks, kurš arīdzen skaitās gana daudzsološs (pieļauju ka štatos viņš kotējas augstāk par Kristeru)


Domāju te būs interesanta cīņa par iespēju uz brīdi aizķerties lielajā līgā.
Vilkokss kotējas augstāk?Cīņa par iespēju aizķerties NHL ar pēdējo nabagu Vilkoksu? Nu, piedod, bet Gudļevskis ir galvas tiesu pārāks vārtsargs.

     [+] [-]

, 2015-09-04 22:20, pirms 9 gadiem
a vai TB nevar paņemt kadu citu vartusargu no brivo tirgus ?

  +1 [+] [-]

, 2015-09-04 22:30, pirms 9 gadiem
martins2268 rakstīja: a vai TB nevar paņemt kadu citu vartusargu no brivo tirgus ?
A tu rakstu ari kadreiz izlasi?

     [+] [-]

, 2015-09-05 00:01, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Jā izmanto iespēja, Tabpabeja varētu būt kā atspēriena punkts iekļūšanai kādā spēcīgā KHL klubā!
bet, ja tomēr nesanāks tikt khl klubos, tad mēs, darbaļauži, uzrakstīsim kolektīvu vēstuli Staļ..., tfu, tas ir, biedram Putinam, lai dod iespēju mūsu jaunietim un nosūta palīgā kādai no kolhoznieku brigādēm khl līgā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-09-05 01:04, pirms 9 gadiem
FUŅIS rakstīja: Pārskatīju komentārus. Nav vēlmes šajā bērnudārzā kaut ko rakstīt. Vai sevi cienošs sporta portāls ko tādu pieļautu. Sen jau vajadzēja te 90% nobloķēt. Būtu pie DR 10 komentāri , bet vismaz normāli (gan kritiski, gan analītiski, diskusijas par spēli, komandu, kas labi, kas slikti utt.). Tagad te tāds īsts tirgus sievu līmeņa balagāns. Jāpameklē kuros portālos par sportu ir normāli komentētāji.
Diemžēl, bet kamēr, kāds neiedomāsies atjaunot hockey.lv līdzīgu lapu, būsim spiesti paciest tos pāris gan Visu Latvijai pajoļus, gan Putinjūgendu, gan vienkārši ar uzmanības deficītu sirgstošos, kamēr šeit tāpat, kā visos citos komentāru forumos, netiks ieviesti moderātori, kas par muļķību rakstīšanu vai naida kurināšanu banos tikmēr diemžēl nekas nemainīsies.

Par Gudiju runājot, viss atkarīgs, kā viņš sevi parādīs nometnē, šobrīd te visi var zīlēt līdz nelabumam kafijas biezumos, pienāks pārbaudes spēles tad jau aina būs skaidrāka.

     [+] [-]

, 2015-09-05 10:19, pirms 9 gadiem
maafree rakstīja: Kaut kā nebūtu loģiski šiem meklēt kādu brīvo aģentu.

Pirmkārt, ir stabils #1 kas spēlēs lielāko daļu maču
(..)
Bišops ir gan stabils Nr1 Tampā, taču arī ļoti traumatisks.
iespējams, Aizermans šaubās (un pamatoti), vai Bišopa iespējamās traumas gadījumā, Gudļevskis vai Vilkoks spēs kaut īslaicīgi kļūt par Bolts pirmo numuru, t.i. stabili spēlēt NHL līmenī.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-05 10:57, pirms 9 gadiem
Ak, nē!! Vasiļevskis NUMERO UNO!!!

  -1 [+] [-]

, 2015-09-05 11:55, pirms 9 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: bet, ja tomēr nesanāks tikt khl klubos, tad mēs, darbaļauži, uzrakstīsim kolektīvu vēstuli Staļ..., tfu, tas ir, biedram Putinam, lai dod iespēju mūsu jaunietim un nosūta palīgā kādai no kolhoznieku brigādēm khl līgā!
Kolhozi neeksistē jau kādus gadus 30
1 2 36 komentāri