Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam noraidījums, "Sabres" ielaiž trīs vārtus 43 sekundēs

Girgensonam noraidījums, "Sabres" ielaiž trīs vārtus 43 sekundēs
Zemgus Girgensons pret "Maple Leafs"
Foto: Mark Blinch / GettyImages, NHL

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā nepilnas minūtes laikā ielaida trīs vārtus, ar 2:4 atzīstot Toronto "Maple Leafs" pārākumu. Latviešu uzbrucējs ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Girgensons kopā ar Viljamu Karjē un Braienu Džiontu spēlēja "Sabres" ceturtajā uzbrucēju trijniekā. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadītajās 10:38 minūtēs (gandrīz pusotru minūti spēlēja mazākumā) neizdarīja nevienu metienu pa pretinieku vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, kā arī nopelnīja divas soda minūtes un uzvarēja 56% iemetienu, dueli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon Zemgus piedalījies 72 cīņās, izceļoties ar septiņiem precīziem metieniem un deviņas reizes rezultatīvi asistējot partneriem.

Laukuma saimnieki katastrofāli slikti aizvadīja pirmo trešdaļu, 43 sekunžu intervālā ielaižot trīs vārtus un nonākot iedzinēju lomā ar 0:3. Piektajā minūtē Bufalo aizsarga Džeika Makeiba kļūdu vārtu guvumā pārvērta soms Leo Komarovs, kurš rezultātu atklāja ar metienu no tuvas distances (1:0). Vien 35 sekundes vēlāk "Maple Leafs" pārsvaru dubultoja un 39. reizi sezonā izcēlās pagājušā gada NHL drafta pirmais numurs Ostons Metjūzs, bet pēc nieka astoņām sekundēm Robinu Lēneru pārspēja arī Džeimss van Rimsdaiks - 3:0.

Dens Bailsma jau sestajā minūtē bija spiests veikt vārtsargu nomaiņu, tikai divus no pieciem metieniem atvairījušā Lēnera vietā laukumā sūtot viņa tautieti Andešu Nilsonu. Viesi turpināja aktīvi apdraudēt Bufalo cietoksni, pa sāncenšu vārtiem pirmajās divdesmit minūtēs kopumā izdarot 18 metienus, kamēr mājinieki, kas neilgi pirms došanās pārtraukumā nopelnīja divus noraidījumus, atbildēja tikai ar diviem metieniem.

"Maple Leafs" neizdevās izmantot skaitlisko pārsvaru, par ko nācās samaksāt jau otrā perioda ievadā. Ieguvis ripu neitrālajā zonā, ātrajā pretuzbrukumā aizskrēja laukuma saimnieku otrais rezultatīvākais spēlētājs Raiens O'Railijs, kurš ar metienu tālajā augšējā stūrī samazināja rezultāta starpību līdz divu vārtu deficītam (1:3) un guva savus 20. vārtus sezonā.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā "Sabres" mazākumā atstāja Džeks Aikels, un Nazems Kadri drīz vien atjaunoja viesiem trīs vārtu pārsvaru - 4:1. Uzreiz pēc vārtu guvuma izcēlās nelieli asusmi, kuros iesaistījās arī Girgensons, par ko latviešu uzbrucējam tika piešķirtas divas soda minūtes.

Nepilnu minūti līdz pamatlaika beigām izgājienu vienatnē ar pretinieku vārtsargu realizēja Aikels, kurš atkal samazināja starpību līdz diviem vārtiem (2:4). Atsākoties cīņai, laukuma saimnieki nomainīja Nilsonu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultāts vairs nemainījās, un Toronto svinēja ceturto panākumu pēc kārtas, bet Bufalo nācās samierināties ar trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Sabres", kas jau zaudējusi pat teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas mačos, ar 79 spēlēs izcīnītiem 76 punktiem ierindojas 14 pozīcijā Austrumu konferencē. "Maple Leafs" aizvadījusi par vienu cīņu mazāk, iegūstot 93 punktus un ieņemot otro vietu Atlantijas divīzijā, tomēr par dalību Stenlija kausa izcīņā vēl nevar būt droša.

Trīs mājas spēļu sērijas noslēgumā Bufalo pēc divām uzņems Atlantijas divīzijas līderi Monreālas "Canadiens", bet pēdējos divus mačus aizvadīs izbraukumā, tiekoties ar Floridas "Panthers" un Tampabejas "Lightning".

"Sabres" - "Maple Leafs" 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Vārti: 04:26 Komarovs (Kadri) 0:1, 05:01 Metjūzs (Nīlanders, Gārdiners) 0:2, 05:09 van Rimsdaiks (Bozāks) 0:3, 21:51 O'Railijs (Džionta, maz.) 1:3, 45:50 Kadri (Mārners, Zaicevs vair.) 1:4, 59:04 Aikels (Reinhārts) 2:4
Metieni: 22:45
Soda minūtes: 30:6
Vārtsargi: Robins Lēners (no 05:09 Andešs Nilsons) - Frederiks Andersens

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +3 [+] [-]

, 2017-04-04 05:39, pirms 7 gadiem
Kārtējais klauns uzcepis rakstu, pēc virsraksta varētu spriest ka Girgensonu izdzina līdz spēles beigām!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-04 06:16, pirms 7 gadiem
Opaa , nu jau pat kapteinis ceturtaja mainaa speelee ar Girgensonu. Veel joprojaam nesaprotu kaapeec Nolans tika nomainiits pret Balisma.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-04 06:21, pirms 7 gadiem
Brillei laiks pamest sho teatra zaali!!!!

  -4 [+] [-]

, 2017-04-04 06:33, pirms 7 gadiem
Galīgi iečekerēts ceturtajā maiņā, izskatās briest Eiropa.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-04 08:43, pirms 7 gadiem
ātrāk tik no tās ... projām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-04 13:27, pirms 7 gadiem
Ir diezgan skaidrs, kurš pacels Kaldera trofeju.

     [+] [-]

, 2017-04-04 15:20, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Ir diezgan skaidrs, kurš pacels Kaldera trofeju.
jā, Metjūsam ir visai labas izredzes uz Kalderu (īpaši, ja Toronto beidzot atkal iekļūs PO, kas ir ļoti reāli), - bet!

- vēl jau teorētiski ir citi konkurenti- nopietnākie, manuprāt, ir NHL rezultatīvākais aizsargs- rūkijs Verenskis no Kolumbusas (78 spēlēs = 47 punkti) un P.Laine no Jets (abi pārējie labākie debitanti Marners un Nīlanders - Metjūsa komandas biedri tomēr ir mazāk rezultatīvi).

Tomēr ne jau tikai rūkiju rezultativitāti ņem vērā Kaldera balvas piešķiršanā, bet arī lomu savā komandā un tās sasniegumos regsezonā, uc faktorus.