Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Zolmanis: ''Sprukts lika skatīties pareizajā virzienā - ja spēlē kā viņš, ir vieglāk''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Zolmanis: ''Sprukts lika skatīties pareizajā virzienā - ja spēlē kā viņš, ir vieglāk''
Sandis Zolmanis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pirms sešām dienām otro reizi kluba vēsturē par Latvijas čempioniem hokejā kļuva HK ''Kurbads''. Viens no galvenajiem panākumu kaldinātājiem bija uzbrucējs Sandis Zolmanis, kurš nelielā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atskatījās uz paveikto, kā arī atklāja, ko ieguvis, visu sezonu spēlēdams vienā maiņā ar pieredzējušo Jāni Spruktu.

Pirms dažām dienām otro reizi karjerā kļuvi par Latvijas čempionu. Vai piekrīti tam, ka titulu ir grūtāk nosargāt, nevis izcīnīt.
Jā, iespējams. Tomēr tas bija mūsu mērķis, visu sezonu uz to gājām. Arī šosezon tika nokomplektēts labs sastāvs. Domāju, ka rezultāts ir likumsakarīgs – tieši tāds, kādu mēs to vēlējāmies.

Lai arī katru finālsērijas spēli ''Zemgale/LLU'' izrādīja nopietnu pretestību, sērijā tomēr izcīnījāt pārliecinošu uzvaru ar 4:0. Kas bija izšķirošie faktori, kur izdevās pretiniekus salauzt?
Uz pirmo spēli viņi iznāca ļoti motivēti, bet ar to golu papildlaikā, kad nodrošinājām sev uzvaru pirmajā spēlē [''Kurbads'' pirmajā mačā uzvarēja ar 3:2 – K.P.], domāju, ka izdevās viņu pārliecību salauzt. Arī otrajā un trešajā spēlē mums izdevās ātri gūt vārtus, kas arī apdzēsa to gaismu viņu tuneļa galā. Ātri iemetām, un viņiem bija grūtības atspēlēties. Ceturtajā spēlē ļoti labi nospēlēja vārtsargs Uldis Čalpa, arī aizsardzībā neļāvām Zemgalei izvērsties. Pašiem arī uzbrukumā spēle īsti negāja, tomēr uzskatu, ka labas komandas atrod veidu kā uzvarēt arī tad, ja pašiem spēle īsti nevedas.

Pats pirmās divas finālspēles klusēji, bet trešajā guvi divus vārtus, beigās ar desmit punktiem dalot izslēgšanas turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu.
Jā, pirmā spēle man līdz galam nesanāca, otrajā jau mazliet sajutu to ritmu, dabūju arī rezultatīvu piespēli. Trešajā jau biju uzķēris to spēles pavedienu, viss aizgāja pareizajās sliedēs, un arī tie goli sāka nākt. Bet kopumā play-off nav tik svarīgi kā spēlēju es pats, svarīgi, lai uzvar komanda, un tas ir pats galvenais.

Gandrīz visu sezonu spēlēji vienā maiņā ar pieredzējušo Jāni Spruktu – vienu no visu laiku labākajiem centra uzbrucējiem Latvijā. Ko ieguvi no šādas partnerības?
Būs man tev jāpiekrīt, Sprukts tiešām ir ļoti labs spēlētājs. Ieguvu ļoti daudz. Viņš lika uz hokeju skatīties no cita skatupunkta, pareizajā virzienā. Palīdzēja labāk izprast spēli. Katru maču centāmies arī analizēt savas nomaiņas, ko būtu labāk darīt katrā situācijā. Man tiešām bija liels pagodinājums uzspēlēt ar viņu vienā maiņā. Ja virslīgā spēlē tā kā saka Sprukts, tad viss liekas daudz vieglāk. Tikai nepārtraukti jāseko viņa domai līdzi. Patīkami, ka viņš pievienojās ''Kurbadam'', un man bija iespēja visu sezonu nospēlēt ar viņu vienā maiņā.

Spējāt atrast ļoti labu ķīmiju ar Spruktu un Martinu Lavrovu – divi ātri, tehniski hokejisti un Sprukts kā maiņas smadzenes centrā.
Tieši tā. Sprukts veidoja to spēli, mēs devām savu artavu ar to ātrumu, kas bija nepieciešams. Viņš dalīja mums piespēles, likām lietā savu ātrumu un meistarību, tā tos punktus arī savācām. Viss bija sakārtots tā, ka maiņa strādā un nes rezultātu. Vienu brīdi, kādas divas, trīs nedēļas gan nespēlējām kopā, jo dažreiz ir tāda sajūta, ka viens no otra esi atēdies. Domāju, ka treneris to bija redzējis, un izšķīra mūs uz kādu brīdi. Pēc tam, uz plejofiem atkal salika kopā, un tā spēle atkal aizgāja. Manuprāt, tas bija pareizi, jo vienu brīdi sākām buksēt. Kopumā uzskatu, ka šī mūsu maiņai bija ļoti laba sezona.

Šoruden komandai bija iespēja atrādīties arī Eiropā, debitējot Kontinentālā kausa turnīrā. Tavuprāt, kā Latvijas čempionvienība izskatījās starp tādām komandām kā Dānijas, Baltkrievijas čempiones?
Noteikti nepazudām Eiropas skatuves. Nebijām ne ar ko sliktāki par pārējām komandām, kā to pierādīja arī rezultāti. Pirmo kārtu pārvarējām pārliecinoši [‘’Kurbads’’ apspēlēja Polijas, Ukrainas, Igaunijas čempionvienības – K.P.], otrajā uzvarējām arī dāņus, ne ar ko neatpalikām arī no angļiem un baltkrieviem. Uzskatu, ka jebkurā no šajām līgām mēs varētu startēt ļoti veiksmīgi.

Šosezon debitēji Latvijas nacionālajā valstsvienībā, guvi arī pirmos vārtus.
Atceros, kā iemetu. Ripa man uz plaukta gan nestāv, tā ir Valmierā, pie tēva.

Bija iespēja strādāt galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā.
Jā, tā ir neatsverama pieredze. Katru reizi iegūstu ko jaunu, kaut vai aizbraucot uz kādu treniņu.

Pirmie izlases kandidāti jau sākuši gatavoties pasaules čempionātam. Vai esi no federācijas puses esi uzrunāts par pievienošanos kandidātu lokam?
Pagaidām to es nezinu. Teiksim tā – dzīvosim – redzēsim.

Vai esi jau sācis kalt plānus nākamajai sezonai?
Dotajā mirklī par nākamo sezonu vēl nedomāju. Tagad vēl ateju no tā, kas izdarīts šogad, sakārtoju domas galvā. Pēc kāda laika būs jāpievēršas arī tam.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-23 13:24, pirms 6 gadiem
skopa info no LHF par šī rīta spēli:

LV Hokeja federācija

Verified account

@lhf_lv
38m38 minutes ago
More
Latvijas nacionālā hokeja izlase ar rezultātu 3:1 (3:0, 0:1, 0:0) uzveica Latvijas U-18 valstsvienību. Jāpiebilst, ka nepilnas astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām mačs tika pārtraukts, jo saplīsa viens no apmales aizsargstikliem.
.

     [+] [-]

, 2018-03-23 13:29, pirms 6 gadiem
un vēl drusku par izlasi "Dienā":
https://www.diena.lv/raksts/sports/... .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-03-23 20:31, pirms 6 gadiem
Vai Sprukts iemācīja Zolmanim kā zolīti pareizi jāspēlē ?!