Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Sorokins: "Nesaprotu, kāpēc Liepājā nebija pilnas tribīnes"

Sorokins: "Nesaprotu, kāpēc Liepājā nebija pilnas tribīnes"
"Mogo" galvenais treneris Oļegs Sorokins
Foto: HK MOGO

Pēc Latvijas hokeja virslīgas ceturtās pusfināla spēles, kurā "Mogo" viesos pieveica "Liepāju" ar 5:4 un izlīdzināja rezultātu sērija (2:2), komentārus sniedza abu komandu galvenie treneri.

Oļegs Sorokins, hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris: "Prieks, ka ir tādas saspringtas spēles. Nesaprotu, kāpēc Liepājā nebija pilnas tribīnes, jo tomēr mājinieku komandas spēles ar "Mogo" vienmēr atšķīrušās ar vīrišķīgu hokeju un arī šodien bija kaut kas līdzīgs. Nevaru būt apmierināts ar 0:3, lai gan pirmo trešdaļu uzsākam teicami, dominējam laukumā, bet pirmā kļūda - un vārti. Pēc tām iebirst vēl pāris goli. Visu cieņu mūsu hokejistiem, ka mēs palikām kā komanda un spējam izvilkt šo spēli."

1:2 sērija ir ļoti laba motivācija pirms spēles?
"Jā, bet manuprāt viens no galvenajiem motivātoriem bija arī tas, ka iepriekšējā spēlē mēs bijām pelnījuši kaut ko labāku rezultāta ziņā, jo vakar mēs izveidojām daudz vairāk momentu. Gribētu ļoti uzteikt pretinieka vārtsargu (Vadimu Miščuku, aut.) par to, kā viņš darbojas šajā sērijā. Protams, arī savs vārtsargs ir jāatzīmē, bet tieši Misčuks radīja mums milzīgas problēmas iepriekšējās spēlēs un bija grūti atrast īstos vārdus, lai saglabātu ticību spēlētājos."

Spiediens uz vārtu priekšu atmaksājās..
"Pirms spēles daudz piedomājam pie tā, kā mēs spēlēsim vairākumā jo sapratām, ka tās mums klibo, patiesībā visu sezonu mums īpaši nekas nesanāca. Šodien tas nostrādāja, puiši uzklausīja treneru viedokļus un daudz koncertējās tieši spēlējot vairākumā. Visu gūto vārtu pamatā ir tas, ka mēs izrunājam šo tēmu"

Ar ko ir saistīta Anča nomaiņa divās spēlēs pēc kārtas?
"Vakardienas spēlē viņš slikti jutās un skaidrs, ka viņš nebija vainīgs. Jāatzīmē, cik labi "Liepājas" komanda koncentrējās uz momentiem, jo gan vakar, gan šodien spēles sākumā gandrīz katrs moments beidzās ar vārtu guvumu."

Igors Ļebedevs, hokeja kluba "Liepāja" galvenais treneris: "Savu lomu nospēlēja tas, ka īsā laika posmā (72 sekundēs, aut.) guvām trīs vārtus, bet perioda sākumā un beigās iniciatīva bija pretiniekam. Liela nozīme šodien bija spēles disciplīnai, ko mēs bieži atgādinām spēlētājiem, jo no pieciem vārtiem četrus (patiesībā trīs, aut.) zaudējam mazākumā. Bija redzams, ka pretinieks šodien noskaņots agresīvi un mēģina dabūt no sevis visu, ko vien iespējams. "Mogo" piespieda mūs kļūdīties uzbrukuma sākumā, arī spēlējot mazākumā, kad neļāva mums pat nostāties zonā, bieži vien veiksmīgi izmetot ripu.

Otrajā periodā praktiski neko neizveidojām uzbrukumā, tikai divus pusmomentus, bet pretinieks neitralizēja tos ar aktīvu un ciešu spēli savu vārtu priekšā. Trešajā trešdaļā cīņa gāja līdz pirmajai kļūdai, diemžēl, tā bija mūsējā, "Mogo" to izmantoja un izvirzījās vadībā. Perioda beigās riskējām un noņēmām vārtsargu, tomēr risks neattaisnojās. Esmu pateicīgs spēlētājiem, ka neskatoties uz pēdējiem zaudētiem vārtiem spējam momentāli atbildēt ar realizēto skaitlisko vairākumu. Tomēr kopumā pretinieks kontrolēja spēli."

3:0 īsā laika posmā deva "Liepājai" pozitīvas emocijas, bet brīžiem labāk, lai tās emocijas ir piezemētākas..
"Vēlreiz atzīmēšu, ka pirmais periods sanāca viļņveidīgs, un tas bija īsais brīdis, kad spējam pārvarēt "Mogo" presingu un izveidot momentus. Gan perioda sākumā, gan beigās pretinieks dominēja pilnībā."

Kas šodien pietrūka, lai biežāk pārvarētu šo presingu?
"Pretinieks piespieda mūs kļūdīties. Daudz pārkāpām noteikumus un pieļāvām kļūdas, arī tajos brīžos, kad spēlējām mazākumā un ripa vienkārši jāizmet no zonas un jānomainās."

Kāpēc "Liepājas" spēlētāji vairākās reizes noraidījās uzbrukuma zonā gan vakar, gan šodien?
"Kaut kur mūsu uzbrucēji nospēlē pārāk aktīvi. Šeit ir svarīgi, kā tieši uzbrucējs nospēlē divcīņā, kā viņš izmanto savu augumu un nūju, par ko mēs visu laiku atgādinām spēlētājiem. Diemžēl, šodien tas nenostrādāja, arī pirmajā trešdaļā bija daudz neattaisnotu noraidījumu uzbrukuma zonā."

Atbild arī Oļegs Sorokins:
"Es domāju, ka tas attiecās uz abām komandām. Manuprāt, gan "Mogo", gan "Liepājai" noraidījumu uzbrukuma zonā ir vairāk, nekā viduszonā vai aizsardzības zonā. Tā ir viena no lietām, kurai pievērsu uzmanību vienā no iepriekšējām pirmsspēles sapulcēm, bet arī šodien nebija izņēmums. Tas ir absolūti nepieņemami, bet kā pateica Igors, spēlētāji ir iekšā spēlē, viņi grib nostrādāt līdz galam un atņemt ripu, kas brīžiem nāk par sliktu komandai. "

  -3 [+] [-]

, 2017-03-19 22:09, pirms 7 gadiem
Tāpēc, ka biļetes EUR 15 maksā!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-19 22:14, pirms 7 gadiem
Oleg, pilnas tribines Liepaja bus uz finalseriju 😉
P.S biletes maksa tikai 2 EUR.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-03-19 22:41, pirms 7 gadiem
Bocmanis jūrā, Arhīvs pie Svensonkunga raujas. Pārējie izpūstie dod priekšroku futbolam. Tā kaut kā sanāk.

  +9 [+] [-]

, 2017-03-19 23:00, pirms 7 gadiem
Sorokina kungs -cik pilnas parasti ir jūsu halles tribīnes? Cik daudz jūsu fanu parasti atbalsta spēles? Šodien lepns kā gailis, bet vakar pēc zaudētas spēles uz preses konferenci neieradies. Smieklīgais tirliņš

     [+] [-]

, 2017-03-19 23:28, pirms 7 gadiem
Cik bija? Vairak vai mazak ka uz futo?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-19 23:50, pirms 7 gadiem
Kapec? Kapec? Kad bidija savu runu LHF pats uz savu jautajumu atbildeja...jo nevaram savakt pat vienu vienibu PC...ir kvantitate, bet kvalitates nav...patriotisms ir laba lieta...bet nevajag sevi manit, ka musu vietejais cempis ir penijis pilnas tribines...neka personiga, bet intereses skatities uz pusamatieriem neitraliem skatitajiem ir garlaicigi...speciem smiekligi...veteraniem sapigi, jo kadreiz bija citadak

  +3 [+] [-]

, 2017-03-19 23:57, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Bocmanis jūrā, Arhīvs pie Svensonkunga raujas. Pārējie izpūstie dod priekšroku futbolam. Tā kaut kā sanāk.
Tu tāds dīvains pipars.
Kāpēc tevi citu cilvēku dzīve uztrauc, ne sava?
Svendons vai Ozols, kāda Tev raznica? Tu kā maukka visur.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-20 00:35, pirms 7 gadiem
KDubriks rakstīja: Tu tāds dīvains pipars.
Kāpēc tevi citu cilvēku dzīve uztrauc, ne sava?
Svendons vai Ozols, kāda Tev raznica? Tu kā maukka visur.
Biedr Dubrik, tas tak Gaza Mans čoms

  +1 [+] [-]

, 2017-03-20 01:12, pirms 7 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Biedr Dubrik, tas tak Gaza Mans čoms
Nē, nē dullais! Tas ir
Mazo kaku gailis :

  +1 [+] [-]

, 2017-03-20 09:16, pirms 7 gadiem
vairogss rakstīja: Kapec? Kapec? Kad bidija savu runu LHF pats uz savu jautajumu atbildeja...jo nevaram savakt pat vienu vienibu PC...ir kvantitate, bet kvalitates nav...patriotisms ir laba lieta...bet nevajag sevi manit, ka musu vietejais cempis ir penijis pilnas tribines...neka personiga, bet intereses skatities uz pusamatieriem neitraliem skatitajiem ir garlaicigi...speciem smiekligi...veteraniem sapigi, jo kadreiz bija citadak
Reāls piemērs Čehija- tur pilnas tribīnes ir jebkurai komandai, pirmā, vai otrā līga, viņi atbalsta savu komandu un tas saucās lokālpatriotisms, bez citu līdzjutēju aizvainošanas. Latvijas līdzjutējiem līdz tādam līmeni ir kā liepājniekam līdz Rīgai rāpus.
PS. Pats piedzīvoju to nereālo sajūtu, ka atbalsta savu komandu ar dziesmām un saukļiem 60 min.

     [+] [-]

, 2017-03-20 09:34, pirms 7 gadiem
Āksti

  +1 [+] [-]

, 2017-03-20 09:35, pirms 7 gadiem
Liepājā ierodas tikai uz Dinamo spēlēm. Latvijas futbola izlase vai pašu hokejkomanda viņiem neinteresē. Hokeja sakarā, tas jau fārmkluba liktenis, sapinās ar gāziniekiem, palika otrie. Un protams - kāpēc vispār viņiem kur iet, jo Liepājā jau pirms spēles skaidrs - Vainīgi tiesneši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-20 10:11, pirms 7 gadiem
Tāpēc, ka abas komandas šajā sērijā parodē hokeju un kurš gan pie pilna prāta maksās par to, lai to redzētu!?!

     [+] [-]

, 2017-03-20 10:23, pirms 7 gadiem
lonja rakstīja: Tas parāda tikai to,ka liepājnieki tomēr saprot hokeju un futbolu,kamēr ar to lokālpatriotismu gan tā pašvakākNu bet ko var gribēt,ja pilna Liepāja ar kužiem(kā namgejs,piem.)
Kur Tu no tā visi izvilki "saprot hokeju"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-20 11:25, pirms 7 gadiem
lonja rakstīja: No tā,ka uz RD halle pilna,kamēr uz HKL pat uz sezonas svarīgākajām spēlēm patukša.Nenoliedzami,Rd un to pretinieku demonstrētais hokejs ir daudz augstākas raudzes,nekā HKL un to pretinieku
tai pat laikā,ja spēlē tavas pilsētas komanda sezonas izšķirošās spēles ,tad jau nu tīri no patriotisma viedokļa būtu jābūt tribīnēs visiem,kas puslīdz par sportu interesējas..
Nu a par futeni-kāda izlase tur spēlēja?Baltijas kauss laikam?nu pieod man,ja to vispār var pozicionēt kā izlašu futbolu...
Nu ne jau tas parāda baigo sapratni. Tas vnk skaitās krutāk un tāpēc aiziet.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-20 11:46, pirms 7 gadiem
tepat rakstīja: Sorokina kungs -cik pilnas parasti ir jūsu halles tribīnes? Cik daudz jūsu fanu parasti atbalsta spēles?
Nezinu, kā bija tagad spēlēs pret Liepāju, bet īsu brīdi pirms play-off, kad Mogo hallē bija spēle pret Kurbadu, skatītāju bija diezgan daudz, un tas bija darba dienas vakars, nevis brīvdiena.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-20 11:46, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Nedomāju, ka tur vainīgs "līmenis". Īstenībā ir tīri ok. Vienkārši cilvēki pavisam kūtri palikuši, sēž mājās un tusē internetā.
Tā jau ir. Diemžēl, bet tie laiki, kad sporta spēle varēja savākt vienkārši pilnas tribīnes ir garām, īpaši pie mūsu iedzīvotāju skaita. Ir jābūt spēcīgai reklāmas kampaņai, ir jābūt ambīcijām, ar ko uzpirkt skatītāju.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-20 11:49, pirms 7 gadiem
Par play-off runājot - man patika atmosfēra un skatītāju daudzums gan HS Rīga mājas spēlēs pret Liepāju, gan tagad Jelgavā. Protams, vienmēr var atrast momentus, kuros vēl var kaut ko pielikt, bet kopumā viss virzās pareizā virzienā. Žēl, ka pagaidām tāda interese ir tikai par play-off.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-20 12:05, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Par play-off runājot - man patika atmosfēra un skatītāju daudzums gan HS Rīga mājas spēlēs pret Liepāju, gan tagad Jelgavā. Protams, vienmēr var atrast momentus, kuros vēl var kaut ko pielikt, bet kopumā viss virzās pareizā virzienā. Žēl, ka pagaidām tāda interese ir tikai par play-off.
Sestdien atbraucot no Jelgavas un ieslēdzu TV, pa Sc rāda spēli Liepājā...Karoč tāda pļūtītāju pilsēta, kur nekad nekas nav labi, hallē tukšums un klusums.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-20 12:06, pirms 7 gadiem
Protams, kopumā tas viss ir atkarīgs no pašu klubu/komandu attieksmes un vēlmes kaut ko darīt popularizēšanas veicināšanā. Daži kaut ko mēģina un viņiem arī sanāk, daži nedara neko.
Ja izdara kā Prizma, kas regulārās sezonas spēli atļaujas sarīkot laukumā bez skatītāju vietām, tad ko tur vēl jautāt par kaut kādu mārketingu...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-20 12:08, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Sestdien atbraucot no Jelgavas un ieslēdzu TV, pa Sc rāda spēli Liepājā...Karoč tāda pļūtītāju pilsēta, kur nekad nekas nav labi, hallē tukšums un klusums.
Liepājā dažreiz kaut kas ir šķērsām ar organizācijas lietām. Šad un tad mēdz gadīties, ka vairāki pilsētas sporta klubi (dažādos sporta veidos) savas mājas spēles aizvada vienlaicīgi.