Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Čalpas sausā spēle un Gricinska vārti sagādā ''Kurbadam'' otro čempiontitulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Čalpas sausā spēle un Gricinska vārti sagādā ''Kurbadam'' otro čempiontitulu
Hokeja klubs ''Kurbads''
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Par Optibet hokeja līgas čempioniem 2017./18. gada sezonā kļuvis hokeja klubs ''Kurbads'', kas ceturtajā finālsērijas spēlē Jelgavā ar 1:0 izcīnīja uzvaru pār ''Zemgale/LLU'' komandu, sērijā triumfējot ar 4:0. Visus 24 metienus viesu vārtos atvairīja Uldis Čalpa - finālsērijas MVP.

Salīdzinot ar sērijas trešo maču, šodien ''Zemgales/LLU'' pieteikumā viena būtiska izmaiņa - ne visai veiksmīgu maču aizvadījušo Rihardu Cimermani komandas vārtos šodien nomainīja Reinis Petkus. Tikmēr ''Kurbada'' sastāvā bez pārsteigumiem - Aleksandrs Macijevskis uzticējās tiem pašiem hokejistiem, kam visās trīs iepriekšējās spēlēs.

Mača sākumā ripu vairāk kontrolēja zemgalieši, kas centās ripu izspēlēt līdz aizsargu metienam no zilās līnijas, un pēc tam devās cīnīties vārtu priekšā. Abas komandas apmainījās ar pirmajiem noraidījumiem. Formātā četri pret četriem teicamu iespēju neizmantoja Gipters, bet otrā laukuma galā pēc veiksmīgas Ribčika un Aploka sadarbības glābt savu komandu nācās visu sēriju stabilu sniegumu demonstrējušajam Uldim Čalpam.

''Zemgale/LLU'' lika pamatīgi nopūlēties Čalpam pretinieku vārtos, pateicoties kuram ''Kurbads'' spēja nosargāt vārtus neskartus. Ļoti aktīvs atkal bija Rancevs, kurš apdraudēja pretinieku vārtus pats, kā arī izvirzīja teicamā pozīcijā Kristapu Milleru, kuram gan neizdevās atklāt rezultātu. Mājinieki pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, uzvarot arī lielākajā daļā divcīņu. Aktivitāte ļāva zemgaliešiem tikt pie skaitliskā vairākuma, kas gan iepriekšējo spēļu gaitā īsti nevedās. Arī šis vairākums palika nerealizēts, jo brīnumus ''Kurbada'' vārtos demonstrēja Uldis Čalpa, glābjot savu komandu pēc Minajeva un Aploka metieniem. Trešdaļas izskaņā vārtsargs atvairīja ļoti bīstamu Āboliņa raidījumu.

Otro trešdaļu jau krietni aktīvāk sāka ''Kurbads''. Teicamu sapratni nodemonstrēja Hartmanis un Gricinskis - Toms no aizvārtes piespēlēja Gatim, pasīvi vārtu priekšā nospēlēja ''Zemgales/LLU'' aizsargi, un Gricinskim atlika izmantot iespēju - 0:1. Nedaudz vēlāk lieliska iespēja dubultot komandas pārsvaru bija Lavrovam, tomēr neticamā veidā ripa tomēr nešķērsoja vārtu līniju.

''Kurbads'' sešu minūšu laikā tika pie divām iespējām spēlēt vairākumā, taču viesi ne tikai nespēja gūt vārtus, bet pat tika iespiesti aizsardzības zonā, kur ļoti laba iespēja izlīdzināt rezultātu bija Grundmanim. Laukumā bija vērojams atklāts hokejs, un netrūka spēka spēles. Pie Petkus vārtiem saķērās Kostjuks un Gricinskis, kā arī Galkins un Grundmanis, tomēr līdz dūru izvicināšanai hokejisti nenonāca.

''Zemgale/LLU'' komandai bija atlikušas 20 minūtes, lai izglābtu šo spēli un cerības uz Latvijas čempiontitulu. Mājinieki spieda ''Kurbadu'' aizsardzības zonā, taču viesu aizsargi neļāva pretiniekiem tikt pie brīviem metieniem. Tomēr arī ''Kurbads'' netaisījās sēdēt aizsardzībā, izmantojot katru iespēju patraucēt Petkus mieru vārtos. Sava trenera Artūra Irbes cienīgu spēli vārtos turpināja rādīt Čalpa, izvelkot ripu no tukša vārtu stūra pēc Ribčika metiena.

Uz pretinieku zilās līnijas ripu pazaudēja Valters, viens pret vārtsargu izrāvās Aploks, uzbrucējam gan paspēja patraucēt viesu aizsargs, tomēr metienu tomēr Aploks izdarīja, kārtējo reizi ''Kurbadu'' glābjot vārtsargam. Pretuzbrukumā pēc Hartmaņa piespēles vēlreiz varēja izcelties Gricinskis, bet precīzi spēlēja Petkus.

Atlikušajā laikā ''Zemgale/LLU'' hokejisti izdarīja lielu spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču ļoti pārliecinošu sniegumu turpināja demonstrēt Uldis Čalpa. Vārti vairs netika gūti, ''Kurbadam'' pietika ar vieniem vārtiem, lai uzvarētu šajā spēlē. Tādējādi Aleksandra Macijevska vadītā komanda izcīnīja otro Latvijas čempiontitulu pēc kārtas, sērijā triumfējot ar 4:0.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts ''Kurbada'' vārtsargs Uldis Čalpa.

OHL finālsērijas 4. spēle, Jelgavas ledus halle: HK ''Zemgale/LLU'' - HK ''Kurbads'' 0:1 (0:0,0:1,0:0)

Vārti: 21:44 Gricinskis (Hartmanis) 0:1.
Soda minūtes: 10:6
Metieni: 24:25
Vārtsargi: Reinis Petkus - Uldis Čalpa
Sērijā: 0:4 (uzvaru izcīna ''Kurbads'')

Latvijas čempionātu fināli

SezonaČempioneFinālisteSērijā
2017./2018.KurbadsZemgale/LLU4:0
2016./2017.KurbadsMogo4:3
2015./2016.LiepājaKurbads4:3
2014./2015.MogoKurbads4:2
2013/.2014.PrizmaKurbads4:2
2012./2013.Smscredit.lvJuniors3:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: biskaps

 +10 [+] [-]

, 2018-03-17 19:23, pirms 6 gadiem
ĻOTI SKAISTS HOKEJS! Apsveicu Kurbadu ar izcīnīto zeltu un Zemgali ar sudrabu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-17 19:24, pirms 6 gadiem
Ļoti neinteresants fināls. Tiesneši pilnīga katastrofa. Federācijai ar steigu jādomā par čempionāta kvalitātes uzlabošanu.
Apsveicu kurbadu ar titulu!!!

  -3 [+] [-]

, 2018-03-17 19:27, pirms 6 gadiem
kreesls rakstīja: Ļoti neinteresants fināls. Tiesneši pilnīga katastrofa. Federācijai ar steigu jādomā par čempionāta kvalitātes uzlabošanu.
Apsveicu kurbadu ar titulu!!!
Nevienu neinteresē krēsla viedoklis. Uz tevis parasti sēž vai kāpj virsū
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-03-17 19:50, pirms 6 gadiem
Teicama, likumsakarīga ģēre! Apsveicu Kurbadiešus ar godam nopelnīto trofeju.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-17 19:51, pirms 6 gadiem
Lieliska spēle, Gatim lieliski uzvaras vārti! Prieks par komandu!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-17 20:03, pirms 6 gadiem
Ko tu stipram padarīsi. Apsveicu Kurbadu un fanus ar pelnīti izcīnīto Virslīgas čempionu titulu un Zemgali par lielisko sezonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-03-17 21:29, pirms 6 gadiem
Sējēja Kungs rakstīja: Kāda jēga no šī amatieru čempionāta, ja tāpat neviens no šiem kadriem nav pretendents uz izlases sastāvu PČ?

Lieka naudas izmešana
Tev jāmācas gudrāk provocēt. Ar tik primitīvām provokācijām tev kā trollim drīz pārstās maksāt.

  -4 [+] [-]

, 2018-03-17 21:30, pirms 6 gadiem
fanotājs a rakstīja: Paskatījos krievu h uiņas līgas spēles,galīgs atstojs,salīdzinot ar OHL.
Es arī piekrītu ka Kurbads , Zemgale ir labāki spēcīgāki, skatāmāki par SKA, CSKA, Jokerit, magņitku, Kazaņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-03-17 21:42, pirms 6 gadiem
Sējēja Kungs rakstīja: Fuņa, beidz troļļot

Latvijas izlase ir vienīgā elites komanda, kas jau vismaz 5 gadus nevienu no savas līgas uz PČ nav aizvedusi

Tā ir izsmiekls ne līga, bezjēdzīga, lieka naudas izmešana
Primitivus komentus

  +4 [+] [-]

, 2018-03-17 21:49, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Zemgalei, bet Kurbads bija labāks un pelnīti izcīnīja čempionu titulu! Zemgalei arī sveiciens ar Mogo pieveikšanu un vēsturē pirmo izcīnīto sudrabu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-03-18 01:07, pirms 6 gadiem
Kas vispār ir HK Kurbads? Cik saprotu agrāk bāzējās Ogrē. Tātad bija klubs no Ogres. Fani likumsakarīgi, ka ogrēnieši. Tgd Kurbads bāzējas Rīgā? No kurienes brauc fano, vispār kuru pilsētu pārstāv Kurbads un Kurbada fani? Neko no tās pāķu līgas saprast nevar. Vēl pa vidu kkāds Mogo, kas arī nepārstav nevienu pilsētu, bāzējas kkādos piņķos vai kur tur. No kurienes tad tie fani? Kā viņi izlemj un vienojas par kuru bezpilsētas klubu fanot?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-18 09:45, pirms 6 gadiem
methodman rakstīja: Kas vispār ir HK Kurbads? Cik saprotu agrāk bāzējās Ogrē. Tātad bija klubs no Ogres. Fani likumsakarīgi, ka ogrēnieši. Tgd Kurbads bāzējas Rīgā? No kurienes brauc fano, vispār kuru pilsētu pārstāv Kurbads un Kurbada fani? Neko no tās pāķu līgas saprast nevar. Vēl pa vidu kkāds Mogo, kas arī nepārstav nevienu pilsētu, bāzējas kkādos piņķos vai kur tur. No kurienes tad tie fani? Kā viņi izlemj un vienojas par kuru bezpilsētas klubu fanot?
Tipisks tikai rīga,tikai dinamo viedoklis.Jo Kurbads kā klubs pastā no 90 gadu otrās puses un posms saistībā ar Ogri nav nemaz tik garš.Protams saikni uzturēja ar Ogri tas,ka Kurbada sastāvā bija vairāki bijuši Ogres bebru spēlētāji ieskaitot kapteini Bluku.Tas nozīmē ,ka fani viņiem ir gan no Rīgas gan Ogres.Ja par MOGO ,tad jāfano par viņie būtu Juglas Teikas hokeja līdzjutējiem ,bet Pārdaugavai par Prizmu.Un galvenais gan Kurbads,gan Prizma ir klubi ar senāku hokeja vēsturi nekā piemēram savicka klubs.Bet ja par finālsēriju,tad uzvarēja stiprākais un arī zaudētāji bija priecīgi par sudraba medaļām.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-18 11:52, pirms 6 gadiem
Apsveicu Kurbadu ar uzvaru un gaidām veiksmīgu Kurbada spēli nākamajā Kontinentālajā kausā!